4 Şubat 2026 Çarşamba


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

Emekli ve Asgari Ücretlinin Gözü Temmuzda Yapılacak Zamda


Küresel İnsani Yardımlar Raporlarına göre Türkiye, 2015 yılından beri "dünyanın en cömert ülkelerinden" biri. 2020 yılında gayrisafi milli gelirinin yüzde 0.98`ini insani yardımlar için ayıran Türkiye 8,036 milyar dolar, 2021 yılında yüzde 0,86’sını ayırarak 5,587 milyar dolar harcadı. Savaş, deprem, sel gibi olayların yaşandığı bölgelere yapılan yardımlar için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, zaman zaman "Dünyanın en cömert ülkesi olmanın gururunu yaşıyoruz" diyor.

 

Tarih : 22 Haziran 2024 Cumartesi 09:47   Okunma : 996

 Haber: Hakan KAYA/Kamera: Mehmet ÇALPAR

(İSTANBUL)- Küresel İnsani Yardımlar Raporlarına göre 2015 yılından beri ‘dünyanın en cömert ülkeleri`nden biri olan Türkiye, Afganistan, Suriye, Somali, Sudan ve Cibuti dahil çok sayıda ülkeye milyarlarca dolarlık yardımda bulunuyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, bundan gurur duyduklarını ifade ederken; ANKA Haber Ajansı`nın mikrofon uzattığı vatandaşlar, “Yardımlaşmak güzel bir şey. Ama önce buradaki aç insanlar doyurulmalı, ekmek alamayanlar var" diyor. Vatandaşlar, temmuzda emekli maaşları ve asgari ücrete de cömert davranılmasını beklediklerini ifade ediyor.

Şişli`de mikrofon tuttuğumuz vatandaşların çoğu ise yardımsever ve cömert olmayı takdir ettiklerini, ancak temmuz ayında emeklilere ve asgari ücretlilere de cömert davranılması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, ANKA Haber Ajansı`na şöyle konuştu:

"Önce kendi ülkemizdekilere yardım edilmeli"

Feyyaz Uzbilek: Önce kendi ülkemizdekilere yardım edilmeli. Emeklilerin durumunu görüyorsunuz. 10 bin lira maaş alıyorlar. 10 bin lira para mı bu devirde? Önce kendimiz kalkınalım ondan sonra yardım edelim tabii ki. Yardım etmek güzel bir şey.

İzzet Şerbetçi: Bana hiç para vermesin ama, bana vermeyip de bu ülkeyi 3-5 çeteye soyduruyorsa ben ona şiddetle karşı çıkarım. Ben 60 yaşındayım gidip çalışıyorum. Kutu toplarım yine geçinirim. Ama sen birine vereceksin, bana vermeyeceksin ben buna şiddetle karşı çıkarım.

"Kendi halkına baksın, insanlar bir ekmek alamıyor"

Burhan Manav: Önce buradaki insanlara baksınlar. İnsanlar burada 10 bin lira emekli maaşıyla geçiniyor. Önce bunlara çekidüzen versinler, ondan sonra da artarsa tabii ki onlara da yardım etsinler. Bir kira olmuş 15-20 bin lira. 10 bin lira emekli maaşıyla nasıl oturulur. Ben emekliyim bir gelirim olmasa nasıl otururum ben orada. Ben diğer ülkelere ekonomik yardımda bulunulmasını doğru bulmuyorum. Kendi halkına baksın. İnsanlar bir ekmek alamıyor. Bir ekmek 10 lira.

"Emekli adamlar burada sürünüyor"

Abuzer Laçın: Emekli adamlar burada sürünüyor. Ben emekliyim bana veriyor 10 bin lira... Ben bu vatana 35-40 sene vergi verdim. Ne verdi bana? Bir de Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘emekliler sırtımızda kamburdur`  ne verdin bana?

"Şimşekler çakıyor vatandaşa"

Mehmet Erdem: Türkiye önce emeklisine yardım etsin. Asgari ücret 17 bin lira. Gel kardeşim 17 bin lirayı ben sana vereyim bir ay geçin. Şimşekler çakıyor vatandaşta. Şimşek yönetmeye devam etsin.

"Yardımlaşmak çok güzel ama devlet önce kendi ülkesine yardım etmeli"

Özge Erdem: Yardımlaşmak çok güzel bir şey ama baktığınızda önce kendi ülkesine yardım etmesi gerekir devletin daha sonra başka ülkelere yardım etmesi gerekiyor. Emeklilere bayram harçlığı 3 bin TL vermişlerdi. 3 bin TL`ye bugün emekli bir insanın kendi torunları geldiğinde, bugün bir çocuğa 100 lira verdiğinde sandviç bile alamaz. Bugün 150 liraya bir şey alabiliyorsun. Bir hamburger menüsü 200-250 lira. Önce devletin kendi ülkesine bakması gerekiyor daha sonra farklı ülkelere yardım etmesi gerekiyor.  Önce emeklisine, öğrencisine ve çalışmayan öğrenci kısmındaki işsiz insanlara yardım etmesi gerekiyor.

Hatice Yıldız: Önce kendi ülkesine yardım etmeli ama yardım etmek de kötü bir şey değil ama önceliği her zaman başkasına kullanıyor. Allah görüyor. Öbür tarafta verirler hesabını.

"Buradaki insanı aç bırakıp oradaki insanı doyuruyorsa o yanlış"

Cemil isimli vatandaş: Biz vicdanlı bir milletiz. Türk milletiyiz, Müslümanız. Oralara da imkanımız varsa  yardım etsin. İmkanımız yoksa yardım etmesin. Buradaki insanı aç bırakıp da oradaki insanı doyuruyorsa o da yanlış. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Sen açken ben tok yatıyorsam o yanlış. İmkanın varsa yardım edeceksin, ama imkanın yoksa bu vatandaki insanları doyuracaksın, ondan sonra oraya.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA