26 Ekim 2025 Pazar


07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:23   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:15   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:01   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:33   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:16   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:11   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:15   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:03   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer`den, Tarımda Vergi Hazırlıklarına Tepki


Ömer Fethi Gürer, yeni vergi paketine ilişkin açıklama yaptı. Tarım kesiminin sorunları olduğunu belirten Gürer, "İktidar bunları çözmek yerine üreticinin, çiftçinin, besicinin vergi yoluyla kazancından pay almaya çalışıyor. Yeni gelecek vergi paketinde 2016 yılında kaldırılan yem ve gübredeki KDV`nin yeniden getirileceği kamuoyuna yansıyınca tepkiler üzerine vazgeçildiği söyleniyor. Esasında çiftçimize, besicimize destek lazım. 2024 yılı bütçesinde 411 milyar milli gelirin yüzde 1`i çiftçiye verilmesi gerekirken 91 milyar ayrıldı. O yetmemiş gibi çiftçiye düşük alım fiyatı verilerek başta buğday olmak üzere maliyetin altında ürününe değer biçildi. Bu gidiş iyi gidiş değil" diye konuştu.

 

Tarih : 24 Haziran 2024 Pazartesi 10:38   Okunma : 670

(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem ve gübreye KDV`nin yeniden getirilmesinden tepkiler üzerine vazgeçildiği iddialarının gerçek olmasını beklediklerini söyledi. Gürer, aksi durumun tarıma büyük darbe olacağını ifade ederek, “Görünen o ki bunun ileriki aşamasında gelinecek boyut aşar vergisine yeniden dönmek” dedi.

Gürer, Osmanlı döneminde çiftçilerden aşar vergisi alındığını hatırlatarak, "Ürettiği ürünün yüzde 10`una el konuyordu. Görünen o ki bunun ileriki aşamasında gelinecek boyut aşar vergisine yeniden dönmek. Cumhuriyet`in ilk yıllarında 1925`te Mustafa Kemal Atatürk, İzmir İktisat Kongresi sonras aşar vergisini kaldırmıştı. Kafaları tamamen almaya çalışıyor, vermeyi düşünmüyorlar” dedi.

Çiftçilerin bankalara 670 milyar TL borçlu durumda olduğunu vurgulayan Gürer, "Şu anda piyasaya olan borçlarıyla birlikte 700 milyar TL borcu olan çiftçi borçla çiftçiliğini sürdürebiliyor. Çiftçi borçla işini sürdürebiliyor. Çiftçi sayısı giderek azalıyor. İthalatçı rantçı bir anlayışla bu işler yürütülüyor. Bu işten vazgeçilmeli, çiftçi desteklenmeli. Besicilik yapan da üretici de çiftçi de bu iktidarın elinde resmen zulüm görüyor. Çiftçi sayısı giderek azalıyor, ekilen alanlar düşüyor. Çitfçinin, besicinin yanındayız deyip boğazlarına sarılmak bu ülkenin geleceğine yapılan en büyük kötülüktür” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA