11 Şubat 2026 Çarşamba


11:03   MERSIN’DE ANADOLU RÜZGÂRı: ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERINDE TÜRKÜLERLE COŞKU ZIRVEYE ÇıKTı   09:24   EMEKLIDEN BAYRAM İSYANı: “5 BIN TL İKRAMIYE DEĞIL, HARÇLıK BILE DEĞIL!”   07:44   BOĞAZ KÖPRÜLERI VE 7 OTOYOL İÇIN 25 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İDDIASı: CHP’DEN “48 MILYAR DOLARLıK PLAN” ÇıKıŞı   01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   19:35   OPERA SAHNESINDE CAZ RÜZGÂRı: MERSIN DOB’DAN 12 ŞUBAT’TA BÜYÜLEYICI “CAZ AKŞAMı”   19:21   VAHAP SEÇER’DEN DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ’NDE NET MESAJ: “MERSIN’IN KALKıNMASı TÜRKIYE’NIN KALKıNMASıDıR”   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"  
 
     
   

Tanrıkulu, zaman aşımına uğrayan Madımak Davası`na ilişkin: "Aleviler bu cumhuriyette eşit yurttaş değiller"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bir yurttaş olarak şundan utanırım bir katliamda, sanıklar nasıl 30 yıl boyunca yakalanmazlar ve zaman aşımından dosya kaldırılır. Bu aynı zamanda bu devletin acizliğini de ortaya koyar. Alevi yurttaşlar bu cumhuriyette eşit yurttaş değiller, tarihimizden başlayarak anadolu topraklarını alevi nüfustan arındırma projesi var" dedi. 

 

Tarih : 2 Temmuz 2024 Salı 20:24   Okunma : 925

(TBMM) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bir yurttaş olarak şundan utanırım bir katliamda, sanıklar nasıl 30 yıl boyunca yakalanmazlar ve zaman aşımından dosya kaldırılır. Bu aynı zamanda bu devletin acizliğini de ortaya koyar. Alevi yurttaşlar bu cumhuriyette eşit yurttaş değiller, tarihimizden başlayarak anadolu topraklarını alevi nüfustan arındırma projesi var" dedi. 

Tanrıkulu, DEM Parti`nin TBMM`de Sivas Madımak Katliamı`nın tüm yönleriyle tekrar sorumluların hukuk önünde yargılanmaları amacıyla TBMM`ye verdiği önergede konuştu.

Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Bu tür kapsamlı katliamlar kalkışmalar devlet istihbaratının, siyasetin ve yargının koruması olmadan gerçekleşmez. Sivas da böyle bir katliamdır. Sivas Katliamı bunu en çıplak biçimde ortaya koymuştur. Bir yurttaş olarak şundan utanırım bir katliamda, katliamın sanıkları nasıl 30 yıl boyunca yakalanmazlar ve zaman aşımından dosya kaldırılır. Bu aynı zamanda bu devletin acizliğini de ortaya koyar. Devleti yürüten hükümetlerin siyasi akrabalık nedeniyle onları korudukları anlamına gelir.

"Devlet Sivas katliamına karşı çıksaydı bu üç sanık dünyanın neresinde olursa olsun yakalanırdı"

Devlet Sivas katliamına karşı çıksaydı bu üç sanık dünyanın neresinde olursa olsun yakalanır buraya getirilip yargılanırdı. 31 yıldan bu yana devam eden hükümetlerin bu katillerle siyasi bir akrabalığını ortaya koyuyor. Bir devletin Cumhurbaşkanı zaman aşımı nedeniyle düşen bir davada aklanan sanıklar bakımından `hayırlı olsun` diyemez.

"Aleviler bu cumhuriyette eşit yurttaş değiller"

Alevi yurttaşlar bu cumhuriyette eşit yurttaş değiller, tarihimizden başlayarak anadolu topraklarını alevi nüfustan arındırma projesi var. Bu Kahramanmaraş`ta başladı, Çorum`da ve Sivas`ta devam etti. Alevi nüfusumuz demografik olarak azaldı."

Zengin: "Kardeşlerimizin yaşadığı ne varsa en büyük mücadelesini AK Parti vermiştir"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, Tanrıkulu`nun sözlerine, "Bu ülkede yaşayan alevi vatandaşlarımız bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Kardeşlerimizin yaşadığı ne varsa bunun en büyük mücadelesini zaten AK Parti vermiştir" diyerek eleştiri de bulundu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA