25 Aralık 2025 Perşembe


19:30   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:22   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:05   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:32   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:14   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:36   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:26   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:17   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:51   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:14   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:35   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:12   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:54   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU  
 
     
   

CHP Milletvekili Pala`dan Bakan Işıkhan`a soru önergesi...


CHP`li Pala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu`na göre istatistiklerin her yıl ocak ve temmuz ayında açıklanacağının belirtilmesine karşın günün belirtilmediğini kaydeden Pala, bu konuda Yargıtay`ın emsal kararı bulunduğunu hatırlattı.

 

Tarih : 9 Ağustos 2024 Cuma 13:23   Okunma : 3169

(ANKARA) - CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Vedat Işıkhan`ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Enerji iş kolunda faaliyet sürdüren Enerji Çalışanları Sendikası`nın Resmî Gazete`de yayımlanan üye sayısının 2 bin 553, sendikanın 23 Temmuz 2024 tarihli üye sayısının ise 2 bin 710 olduğunu belirterek, istatistiklerin neden temmuz ayının sonunun beklenmeden açıkladığını sordu. Pala, "Sendika, bu sayıyla  yüzde 1 barajını aşmaktadır. Resmî Gazetede yayımlanan üye sayısı ile bu sendikanın toplu iş sözleşme yapma hakkı gasp edilemez” dedi.

"Yargıtay`ın kararına göre istatistiklerin Resmî Gazete`de yayımlandığı günden bir önceki gün itibari ile sendika üye sayılarının açıklanması gerekiyor. Bakanlık Yargıtay`ın kararını görmezden geliyor" diyen Pala, Bakanlığın açıkladığı verilerin emekçilerin örgütlenme hakkını yok sayacağını vurguladı.

Yargıtay kararına uyulmaması nedeniyle bazı sendikaların yüzde 1 barajını aşamadığına işaret eden Pala, “Enerji iş kolunda faaliyet sürdüren 622 Kodlu Enerji Çalışanları Sendikasının Resmî Gazetede yayımlanan üye sayısı 2 bin 553`tür, ancak 23 Temmuz 2024 tarihli üye sayısı ise 2710`dur ve bu sayıyla yüzde 1 barajını aşmaktadır. Resmî Gazetede yayımlanan üye sayısı ile bu sendikanın toplu iş sözleşme yapma hakkı gasp edilemez” ifadesini kullandı. 

Pala, Bakan Işıkhan`a “Her yıl Temmuz ve Ocak aylarının son günü yayınlanan istatistiklerin 2024 yılında Temmuz ayının son günü beklenmeden 24 Temmuz tarihinde açıklanmasının nedeni nedir? 24 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete`de yayınlanan istatistikte Yargıtay 9. Hukuk Dairesi`nin 15.06.2023 Tarih ve 6584 E. Ve 9234 K. Numarası ile verilen kararına neden uyulmamıştır? İlgili Yargıtay kararına uyarak açıklama yapılması durumunda yani 23 Temmuz 2024 günü baz alınarak bahsi geçen 622 kodlu Enerji Çalışanları Sendikası`nın üye sayısı nedir? Bu sayı ile ülke barajı olan yüzde 1`lik baraj geçilmekte midir?” sorularını yöneltti.  






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Kayıhan Pala

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA