25 Ocak 2026 Pazar


16:42   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:01   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:33   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:10   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:04   “ŞEVKIN’DEN MECLIS’TE SERT ÇıKıŞ: EMEKLININ HAKKı, MILLETIN GELECEĞI GASP EDILIYOR”   17:35   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   16:34   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:29   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "ÇOK ÖZLEDIK, HIÇ UNUTMADıK"   10:58   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:25   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI  
 
     
   

Tarsus Hanım Evi’nden bugüne kadar 2 bine yakın kadın faydalandı


İlçenin Şehit Mustafa Mahallesi’nde yer alan Hanım Evi, hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Özellikle uzak ilçelerde ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınların merkezde dinlenerek, kaliteli zaman geçirip, aynı zamanda da sosyalleşebildikleri bir ortam olan ‘Hanım Evi’, kadınlara ev konforunda hizmet vermeyi sürdürüyor.

 

Tarih : 15 Ağustos 2024 Perşembe 09:24   Okunma : 1850

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kırsal mahallelerde yaşayıp, ilçe merkezindeki işlerini halletmeye gelen kadınlar için hizmete açtığı Tarsus Hanım Evi, kadınların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Hanım Evi, açıldığı günden bu yana yaklaşık 2 bine yakın kadını misafir etti.

Çocukları ile birlikte de eve gelebilen kadınlar, burada rahat rahat dinlenebilme fırsatı buluyor. Ev içerisinde yer alan televizyon izleme, kitap okuma, dinlenme alanlarının yanı sıra, etkinlik salonu ile bebek emzirme ve bez değiştirme odası da bulunuyor.

Yaz aylarında da kadınlara Hanım Evi`nde limonata, dondurma, kuru pasta ve çay ikramı yapılıyor. 

“2023 yılı Eylül ayından itibaren 2 bine yakın misafir ağırladık”

Hanım Evi Sorumlusu Nurşan Topçuparlak, “2023 yılı Eylül ayından itibaren 2 bine yakın misafir ağırladık. Kırsal kesimden gelen kadınlar dışarıda kalmamak adına burada çaylarını, kahvelerini içiyorlar, sosyalleşiyorlar, anneler bebekleriyle birlikte geliyorlar. Erkekler de eşlerini bırakıyorlar, çarşıdaki işlerini hallettikten sonra gelip eşlerini alıyorlar. Genelde gelen kadınlar, ‘Bir misafirliğe bir eve gitsek, 1 gün, 2 gün, 3 gün ağırlayabiliyor` diyorlar, ama buranın etkinliğinin kendileri için daha iyi olduğunu söylüyorlar. Kadınlar evlerinde gibi mutlular. Dışarıda sıcakta kalmamak adına buraya geliyorlar. Limonatalarını, dondurmalarını yiyorlar ve sosyalleşiyorlar” dedi.

Hanım Evi`ne konuk olan kadınlar, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Gönül Mete: “Çarşıya çıktığım zaman dinlenmek için buraya geliyorum, oturuyorum. Çok güzel bir yer. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Şimdi dışarıya çıktığımız zaman dinlenecek bir yerimiz oluyor. Her şeyimiz güzel, çok memnunuz. Ben evimde nasıl rahat ediyorsam burada da rahat oluyorum. Çalışanlar da güler yüzleriyle memnun ediyorlar. Başkanımızı çok seviyoruz, iyi ki Başkanımız olmuş."

- Hatice Yıldız: “Oradan her geldiğim zaman buraya mutlaka uğruyorum. Burası benim için bir dinlenme alanı. Mesela dolmuş saati denk gelmiyor, buraya geliyorum, çayımı, kahvemi içiyorum, dinleniyorum, sohbet ediyoruz, çok güzel karşılanıyoruz, izzet-i ikramda hiçbir kusur yok. Vahap Başkan`dan memnunuz, başarılarının devamını diliyorum. Burası bizler için çok iyi oldu. Köyden gelenlere de tavsiye ediyorum. Gelenler gayet memnun."

-Zekiye Yolbüken: “Burası kadınlar için çok güzel oldu. Çarşı dönüşü veya bir işimiz olduğu zaman dışarıda alışverişimizi yapıyor, gelip burada dinleniyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Çok memnunuz. Burada her şey düşünülmüş. Lavabomuz, mutfağımız, çocuklar için alt açma ve emzirme odamız var. O kadar rahat ki, insan buraya huzur içinde geliyor. Vahap Başkanımızın da yolu açık olsun."

-Leyla Diver:“Bizim için iyi oldu burası. Sıcaktan korunuyoruz. Çalışanların hepsi güler yüzlü ve çok iyi karşılanıyoruz. Vahap Başkan`dan memnunuz. Biz onu çok seviyoruz. Başarılarının devam etmesini diliyoruz."

 






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA