10 Aralık 2025 Çarşamba


17:27   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:47   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:40   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:38   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:46   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:39   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:34   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI   11:14   TÜRKIYE’DE REKOR: FAIZ ZIRVEDE, BÜTÇE DIPTE!   10:44   TOROSLAR’DAN DÜNYA ARENASıNA: ÇIFTE MADALYA GURURU   10:31   “MERSIN’DE KADıNLAR ÜRETIYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE OYNUYOR”   18:25   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:15   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”   16:25   “20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILMELI: BOZAN’DAN ÇEVRE VE EKONOMI İÇIN KRITIK ÇAĞRı”   16:03   “AKDENIZ BELEDIYESI, ÜRETEREK TASARRUFLA HIZMET KALITESINI YÜKSELTIYOR”   10:30   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR  
 
     
   

Doha`da Gazze için ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması görüşmeleri başladı


Gazze`de ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması görüşmeleri Katar`ın başkenti Doha`da başladı. Hamas`ın görüşmelerde ``arabulucular`` yoluyla temsil edilmesi bekleniyor.

 

Tarih : 15 Ağustos 2024 Perşembe 16:09   Okunma : 1127

Mısır ve Avrupa medyasının görüşmeleri takip eden yetkililere dayandırdıkları haberlere göre,  ABD Gazze`de ateşkes sağlanması için Mısır ve Katar işbirliği ile arabuluculuk ettiği müzakereler Doha`da başladı.

İsrail`in Doha`daki görüşmelere istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea, güvenlik istihbarat ajansı Shin Bet Başkanı Ronen Bar ve kıdemli askeri General Nitzan Alon`u göndermesi bekleniyor. ABD`nin CIA Direktörü William J. Burns tarafından temsil edilmesi beklenirken, Mısır`ın istihbarat şefi Abbas Kamel`in de toplantılara katılacağı bildirildi. Beyaz Saray`ın Orta Doğu danışmanı Brett McGurk`ün de Doha`da olması öngörülüyor. Ev sahibi Katar`ı görüşmelerde Başbakan Abdulrahman El-Tani temsil edecek.

Hamas yetkilileri, görüşmelere doğrudan katılmayacağını aktarırken, görüşmelere İsrail`in ateşkes konusunda ``net bir taahhüt`` vermesi halinde katılacaklarını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Katarlı diplomatların, Hamas`ın temsil edilmesi için çalışacaklarını Washington`a garanti ettiklerini söylemişti. Hamas`ın görüşmelerde ``arabulucular`` yoluyla temsil edilmesi bekleniyor.

Beyaz Saray`dan Hamas ve İsrail`e uzlaşma çağrısı

Beyaz Saray, Gazze`de ateşkesin sağlanması için taraflara uyarıda bulundu ve görüşmelere katılmaları çağrısında bulundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kirby, CNN`e verdiği bir röportajda, İran`ın İsrail`e saldırı tehdidinden geri adım atmadığını, bunu milis güçler aracılığıyla da gerçekleşebileceğini söyledi. Kirby, ``ABD, durumu yakından izliyor ve hazırlıklı, ancak umarım bu aşamaya gelinmez`` dedi.

Geçen ay Roma`da yapılan son görüşmelerde, İsrail, ABD Başkanı Joe Biden tarafından 31 Mayıs`ta duyurulan ``üç aşamalı ateşkes planı`` çerçevesine eklemeler yapılmasını talep etmişti. Görüşmeleri takip eden yetkililer, ABD medyasına bu eklemelerin İsrail`in Gazze ile Mısır arasındaki tampon bölge olan Philadelphi Koridoru üzerinde belirsiz süreli kontrolünü sürdürmesini içerdiğini aktarmıştı.

Biden`ın önerisi, ilk aşamada altı haftalık bir ateşkes ve rehinelerin bir kısmının serbest bırakılmasını öngörüyordu, ilerleyen aşamalarda da kalıcı ateşkese yönelik adımlar atılacaktı. ABD`den yapılan açıklamaya Doha`da yapılan görüşmelerde müzakere edilen anlaşmanın çerçevesi de Biden`ın ``üç aşamalı ateşkes planı`` üzerine kurulu. Görüşmelerde uygulama ile ilgili tamamlanmayan detayların arabulucular ve taraflar arasında belirleneceği bildirilmişti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA