22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Venezuela muhalefetinin başkan adayı Gonzalez, ülkeyi terk ederek İspanya`ya sığınma talebinde bulundu


Venezuela`nın 28 Temmuz`daki başkanlık seçimlerinde muhalefetin başkan adayı olarak gösterilen Edmundo Gonzalez, hakkında çıkan tutuklama emrinin ardından İspanya`ya sığınmak üzere ülkeyi terk etti.

 

Tarih : 8 Eylül 2024 Pazar 10:44   Okunma : 431

(ANKARA) - Venezuela`nın 28 Temmuz`daki başkanlık seçimlerinde muhalefetin başkan adayı olarak gösterilen Edmundo Gonzalez, hakkında çıkan tutuklama emrinin ardından İspanya`ya sığınmak üzere ülkeyi terk etti.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gonzalez`in birkaç gün önce "gönüllü olarak" Venezuela`nın başkenti Karakas`taki İspanya Büyükelçiliği`ne sığınmasının ardından İspanya hükümetinden siyasi sığınma talebinde bulunduğunu söyledi. Rodriguez, hükümetin Gonzalez`in güvenli geçişini kabul ettiğini ve Gonzalez`in ülkeyi terk ettiğini de ifade etti.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de Gonzalez`in kendi isteği üzerine ve İspanyol Hava Kuvvetleri`ne ait bir uçakla ülkeden ayrıldığını belirtti. Albares, İspanya hükümetinin tüm Venezuelalıların siyasi haklarına bağlı olduğunu dile getirdi.

Gonzalez`in avukatı da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Gonzalez`in İspanya`ya gitmek üzere ülkeden ayrıldığını doğruladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Venezuela medyasında yer alan haberlerde, Gonzalez ülkeden ayrılırken Venezuela güvenlik güçlerinin Karakas`taki Arjantin Büyükelçiliği`ni kuşattığı belirtildi.

Venezuela`daki siyasi kriz devam ediyor

Ulusal Seçim Konseyi`nin Maduro`yu 28 Temmuz seçimlerinin galibi olarak ilan etmesinden bu yana Venezuela, siyasi bir kriz içerisinde.

Maduro`nun galip ilan edildiği başkanlık seçim sonuçlarına muhalefetin itiraz etmesinin ardından ülke çapında çok sayıda protesto eylemleri gerçekleştirilmişti. Edmondo Gonzalez ve ana muhalefet lideri Maraa Corina Machado, Maduro`nun galibiyetini tanımamıştı. Muhalefet, Gonzalez`in açık ara farkla kazandığına dair kanıtları olduğunu iddia etmiş, Gonzalez`in Maduro`yu mağlup ettiğini gösteren oylama sonuçlarını internete yüklemişti. Aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve bazı Latin Amerika ülkelerinin de bulunduğu birçok ülke de Maduro`yu seçimin galibi olarak tanımayı reddetmişti.

Muhalefetin önde gelen iki isminin seçim sonuçlarını tanımamasının ardından iki isim aleyhinde soruşturma başlatılmış daha sonra hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Maduro hükümeti ise seçimlerden bu yana 2 bin 400`den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Gonzalez hakkında "komplo kurmak ve belgelerde sahtecilik" iddiaları

75 yaşındaki Gonzalez, hükümetin önde gelen siyasetçilerinin "parmaklıklar ardında" olması gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından tutuklanma korkusuyla 30 Temmuz`dan bu yana saklandığı belirtildi.. Maduro hükümetine yakın olan başsavcılık, Gonzalez`i diğer "ciddi suçların" yanı sıra "komplo kurmak ve belgelerde sahtecilik" yapmakla suçladı.

Machado, Venezuela`yı terk etmei planlamıyor

Gonzalez`in İspanya`ya sığınmak için Venezuela`yı terk etmesinin ardından gözler ana muhalefet lideri Machado`ya döndü. Fransız medyasında yer alan haberlerde, Machado`nun Venezuela`da korunduğu, ancak tam olarak yerinin bilinmediği belirtildi. Machado`nun Venezuela`yı terk etmeyi veya Venezuela topraklarında herhangi bir diplomatik temsilcilikten siyasi sığınma talep etmeyi planlamadığı kaydedildi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA