15 Şubat 2026 Pazar


01:01   TALAT DINÇER’E ÇIFTE STRATEJIK GÖREV: PARTI YÖNETIMI VE ADAY OFISINDE KRITIK ROL   18:10   2021 TÜM EMEKLILER SENDIKASı MERSIN’DEN İKTIDARA SERT MESAJ: “EMEKLILIK SOSYAL HAKTıR, SADAKA DEĞIL!”   17:18   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN AÇıLıŞA KATıLDıĞı BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI’NDE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLIK ÖNLEMLERI...   17:15   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "ÜNIVERSITELERI IDEOLOJILERININ ARKA BAHÇESI OLARAK GÖRENLER, IMTIYAZLARıNı KAYBETMEK ISTEMIYOR"   17:14   CHP’DEN VERGI YASASıNA AYM BAŞVURUSU... GÖKHAN GÜNAYDıN: “ADı HARÇ AMA HARAÇ”   17:12   HALK TV’NIN “BILIRKIŞI DAVASı”… ZORLA GETIRME KARARı BULUNAN BILIRKIŞININ IFADESI DURUŞMADAN ÖNCE ALıNDı, AVUKATLAR REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   15:58   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT VE GAZI DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   15:57   KREMLIN: UKRAYNA-RUSYA SAVAŞıNA ILIŞKIN YENI MÜZAKERE TURU 17-18 ŞUBAT’TA CENEVRE’DE YAPıLACAK   15:55   DİSK: “İŞÇI SıNıFı, ÖRGÜTSÜZ KALDıĞıNDA SADECE IŞIMIZ, AŞıMıZ, EKMEĞIMIZ DEĞIL DEMOKRASIMIZ DE TEHDITLERE KARŞı SAVUNMASıZ KALMAKTADıR"   15:49   İLIÇ MADEN FACIASıNıN 2’NCI YıLı...ÖZGÜR ÖZEL: BU ÜLKEDE HIÇBIR EMEKÇININ ÖLÜMÜ ’KADER’ DEĞIL   01:50   KANSERLE MÜCADELE EDEN ON BINLERCE AILEYE 12 AY BOYUNCA PROTEIN DESTEĞI   16:43   AYM, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ’NÜN, PROTESTOCU ÖĞRENCILER IÇIN ALDıRDıĞı TEDBIR NEDENIYLE IHLAL KARARı VERDI   16:42   MERIÇ KAHRAMAN’DAN DÜN CEZAEVINDEN HASTANEYE KALDıRıLAN EŞI TAYFUN KAHRAMAN IÇIN ÇAĞRı: "SADECE ADALET ISTIYORUZ"   16:41   CHP’LI YANıKÖMEROĞLU: "BOĞAZ KÖPRÜLERI, TICARI BIRER VARLıK DEĞIL, ÜLKENIN CAN DAMARLARıDıR"   16:40   CEM AYDıN’DAN “AKıN GÜRLEK” DAVASı SONRASı AÇıKLAMA: “ÜLKEMIZIN GENÇLIĞINI DOĞRUDAN HEDEF ALAN, GÖZDAĞı VERMEYE ÇALıŞıLAN BIR DAVADıR”   10:57   AKMİB’DEN 423 MILYON DOLARLıK OCAK ATAĞı: DEĞER ODAKLı İHRACAT STRATEJISI VE MIAMI ÇıKARMASı   10:40   24 KILOMETRELIK YOL 90 LIRA! CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN–TARSUS OTOYOLU’NDA ALıNAN ÜCRET SOYGUNDUR”   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE GELECEK YATıRıMı: ÜCRETSIZ ÇOCUK KAMPÜSÜ YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   08:52   YUMURTALıK’TA OKUL KANTINLERINE SıKı DENETIM: BAŞKAN ALTıOK’TAN NET MESAJ — “ÇOCUKLARıMıZıN SAĞLıĞı KıRMıZı ÇIZGIMIZ”   02:17   BAŞKAN PALAMUT’TAN KıRSAL KALKıNMA HAMLESINE TAM DESTEK: “KÖYÜMÜZ ATÖLYE, ÜRETIMIN VE DAYANıŞMANıN MERKEZI OLACAK”  
 
     
   

CHP İstanbul İl Kadın Kolları, Beyoğlu`ndaki cinsel saldırı davasına müdahil olmak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurdu


CHP İstanbul İl Kadın Kolları, Beyoğlu`nda bir kadına cinsel saldırı girişiminde bulunarak şiddet uygulayan iki şüpheli hakkında kamu davası açılması ve dosyaya müdahil olma talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na dilekçe verdi. İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, “Bütün bunların yegane önlemi, İstanbul Sözleşmesi`nin yeniden hayata geçirilmesi ve 6284 sayılı kanunun tekrar güvenceli bir biçimde, etkin bir biçimde uygulanmaya başlanmasıdır” dedi.

 

Tarih : 8 Ekim 2024 Salı 14:47   Okunma : 630

Kamera: Onur DURSUN

Beyoğlu`nda bir kadını duvara sıkıştırarak cinsel saldırı girişiminde bulunan ve yere yatırarak şiddet uygulayan iki erkek şüpheli, gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakılmış ve kamuoyundan gelen tepki üzerine tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştı. CHP İstanbul İl Kadın Kolları, daha önce de “cinsel saldırı”, “kasten yaralama”, “gasp”, “mukavemet” ve “otomobilden hırsızlık” gibi çeşitli suçlara karıştıkları belirtilen şüpheliler hakkında kamu dava açılması, dosyaya müdahil olarak kabul edilmeleri, şüphelilerin tutuklu yargılanarak yapılacak yargılama sonrasında TCK`nın ilgili maddeleri kapsamında üst sınırdan cezalandırılması talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na dilekçe verdi. 

Dilekçeyi teslim etmesinin ardından CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yaptı. Dursun, şunları söyledi:

“Birkaç gündür, birkaç yıldır, uzunca bir süredir Türkiye`nin gündemi, kadına şiddet, çocuğa şiddet olaylarıyla dolup taşıyor. Dolup taşıyor diyorum çünkü hepimizin vicdanları da bu olay karşısında dolup taşıyor. Ne kamu vicdanı rahatlatılıyor ne toplumun vicdanı rahatlatılıyor ne de yeterli ve gerekli adli önlemler alınıyor. Yeterli ve gerekli önlemler alınmadığı için her gün yeni ve yeniden şiddet, taciz, tecavüz gibi olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Öldürülüyor kadınlar, çocuklar, hayattan koparılıyor. Biz bugün dilekçemizi sunarken Anayasa`nın 17`nci maddesinden ‘Herkes yaşama ve maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir` maddesinden esinlendik. Kadınların temel yaşam haklarına, çocukların temel yaşam haklarına dair bir güvencesizlik söz konusu. Maalesef bütün bunlar olurken Sayın Çelik`in açıklaması, bir cezasızlık algısının olduğuna da yöneliyor.

“Cezasızlık algısı değil, olgusu var”

Cezasızlık algısı değil, cezasızlık olgusu var. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin cezasızlıkla sonuçlandığı, hepimizin, toplumun malumu bir durum. Bunu ‘algı` diyerek geçiştiremeyiz. Bugün Uşak`ta bir kadına cinayet haberi vardı. Dün Sıla bebeğin haberini aldık. Hepimiz yeniden kahrolduk. Cuma günü İstanbul`da yaşanan elim olayda iki kız kardeşimiz hayattan vahşice koparıldı. Bütün bunların yegane önlemi, İstanbul Sözleşmesi`nin yeniden hayata geçirilmesi ve 6284 sayılı kanunun tekrar güvenceli bir biçimde, etkin bir biçimde uygulanmaya başlanmasıdır. Buradan tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bunlara dair önlemlerin bir an evvel alınması, İstanbul Sözleşmesi`nin Meclis`te derhal, tekrar yeniden gündeme alınması gerekmektedir. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz diyoruz.

“Bir adım geride durmayacağız”

İstanbul`da yaşayan tüm kadınlar adına, İstanbul`da yaşayan tüm kadınların sokaklarda özgürce var olabilmesi, yaşayabilmesi ve dolaşabilmesi adına bugün şikâyet ve müdahillik dilekçemizi sunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak tüm süreçlerin takipçisi olacağız. İstanbul`da yaşayan her kadın kendini hür ve güvenli hissedene kadar tüm süreçlerde kadınlarla omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bu sadece kadınların meselesi de değildir. Bu bir toplumun meselesidir. Bu, tüm Türkiye`nin meselesidir. Bu konuda bir adım geride durmayacağımıza, bir kelimeyi eksik söylemeyeceğimize kamuoyu önünde söz veriyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA