28 Haziran 2025 Cumartesi


21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:30   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   19:58   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:50   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:45   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   09:31   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:25   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:06   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:01   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:46   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:44   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:01   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:57   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:50   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:05   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:04   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR  
 
     
   

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor... CHP, 101`inci yılda Anıtkabir`e yürüdü


CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis önünden Anıtkabir`e yürüyüş düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın katıldığı yürüyüşte, Ankara`nın CHP`li ilçe belediye başkanları, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, il ve ilçe örgütleri, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ile vatandaşlar da yürüyüşte yer aldı. Özel ve Yavaş, Anıtkabir`de Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün mozolesine karanfil bıraktı.

 

Tarih : 29 Ekim 2024 Salı 17:01   Okunma : 406

HABER: GÜLARA SUBAŞI & İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN & DURSUN ALKAYA & ÜNAL AYDIN

(ANKARA) - CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Birinci Meclis önünden Anıtkabir`e yürüyüş düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın katıldığı yürüyüşte, Ankara`nın CHP`li ilçe belediye başkanları, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, il ve ilçe örgütleri, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ile vatandaşlar da yürüyüşte yer aldı. Özel ve Yavaş, Anıtkabir`de Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün mozolesine karanfil bıraktı. 

CHP, Cumhuriyet`in 101`inci yıl kutlamaları dolayısıyla bugün Birinci Meclis önünden Anıtkabir`e yürüyüş düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaki yürüyüşe; CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti örgütü, CHP`li Ankara ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesinde CHP Lideri Özel, Kurtuluş Savaşı Müzesi`ni gezdi, müzedeki vatandaşların bayramlarını kutladı. Ardından Özel, Birinci Meclis önünde vatandaşlara hitap etti. Özel`in konuşmasının sonundaki “Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerinin ardından vatandaşlar ellerinde Türk bayraklı balonları gökyüzüne bıraktı.

Yürüyüşte sıkı güvenlik önlemlerinin alınması da dikkati çekti. Birinci Meclis`te yürüyüşün başladığı alana vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan Birinci Meclis`ten Anıtkabir`e yürüme geleneğini sürdüren CHP`nin yürüyüşüne bu yıl da yoğun katılım oldu. Önceki yıllardan farklı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti`den CHP`ye geçen belediyelerin başkanları da yürüyüşte yerini aldı. İlk kez CHP`nin 29 Ekim yürüyüşünde bir araya gelen ilçe belediye başkanlarına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, yürüyüş başladıktan bir süre sonra heyete katıldı.

Kortejin önünde, CHP Ankara İl Gençlik Kolları`nın hazırladığı  “Cumhuriyet en büyük mirasımızdır. Tüm kahramanlarımıza şükranlarımızla” yazılı pankart taşındı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de pankartı tutarak yürüdü. Vatandaşlar ise “Cumhuriyet`i biz böyle kazandık”, “Beyim değil, beynim bilir. Ben Cumhuriyet kadınıyım”, “İlelebet Cumhuriyet” yazılı pankartlar taşıdı. Yürüyüş sırasında “Mustafa Kemal`in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atan vatandaşlar, Tandoğan Meydanı`na İzmir Marşı söyleyerek girdi.

Özel başkanlığındaki CHP heyeti, Aslanlı Yol`dan yürüyerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün manevi huzuruna çıktı. Özel ve Atatürk`ün mozolesine karanfil bıraktı. Türkiye`nin farklı şehirlerinden Anıtkabir`i ziyaret için Ankara`ya gelenler Özel ve Yavaş`a ilgi gösterdi. Özel, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların ilgisi nedeniyle Anıtkabir avlusunda güçlükle ilerledi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA