25 Mart 2025 Salı


18:25   UMUT AKDOĞAN: "SILIVRI BUNDAN SONRA SADECE BIR CEZAEVI DEĞIL, MÜSTAKBEL CUMHURBAŞKANıN ÇALıŞMA OFISIDIR"   18:16   ŞEKER VE LOKUM SATAN ESNAF, RAMAZAN BAYRAMı ÖNCESI IŞ YAPAMAMAKTAN DERT YANDı   18:03   EKREM İMAMOĞLU IÇIN YAPıLAN EYLEMLER... İSTANBUL`DA 21 KIŞI DAHA TUTUKLANDı   17:53   EKREM İMAMOĞLU IÇIN YAPıLAN EYLEMLER… ARALARıNDA FOTO MUHABIRI BÜLENT KıLıÇ VE NOW TV MUHABIRI ALI ONUR TOSUN`UN DA OLDUĞU 11 KIŞI TUTUKLANDı   17:42   CHP`LI PALA: "BURSA HAKKı OLAN KAMU SAĞLıK YATıRıMLARıNı ALAMıYOR, HALK ÖZEL HASTANELERE YÖNELTILIYOR"   17:33   JULİA KLÖCKNER ALMANYA`NıN YENI FEDERAL MECLIS BAŞKANı SEÇILDI   11:21   RESUL EMRAH ŞAHAN: “SEVGILI ÇOCUKLAR, BIZIM SOKAKLARDA MUTLULUĞUN VE ÖZGÜRLÜĞÜN RESMINI YENIDEN ÇIZECEĞIMIZ GÜNLER GELECEK”   11:10   MEZITLI BELEDIYESI KREŞLERINDE ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENIYOR HEM DE SOSYALLEŞIYOR   11:10   EKREM İMAMOĞLU: “CUMHURBAŞKANıNıN ANNESINE YÖNELIK HAKARETLERI, TÜM KALBIMLE SONUNA KADAR KıNıYORUM”   11:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE AILESINE HAKARETE MANSUR YAVAŞ`TAN TEPKI: "ASLA KABUL EDILEMEZ"   11:01   SINAN ATEŞ SUIKASTı… ÜLKÜ OCAKLARı YÖNETICILERI YARıN HAKIM KARŞıSıNA ÇıKACAK   10:59   DILEK İMAMOĞLU: ``BIR SIYASETÇININ ANNESINE HAKARET EDILMESI; BIR ANNENIN, KADıNıN BU ŞEKILDE SIYASETE MALZEME EDILMEYE ÇALıŞıLMASı ASLA KABUL EDILEMEZ``   10:41   KÜFÜR SORUŞTURMASıNDA 5`I ÇOCUK 41 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   10:23   CHP`DEN ISTIFA EDEN 8 MECLIS ÜYESININ ÜYELIKLERI DÜŞÜRÜLDÜ   10:18   BAKAN IŞıKHAN: 5`I KANSER ILACı OLMAK ÜZERE 16 ILACı GERI ÖDEME KAPSAMıNA ALDıK   09:55   ÖZGÜR ÖZEL, EKREM İMAMOĞLU`NU SILIVRI`DE ZIYARET EDIYOR    09:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN “MONDAY TALKS” PROJESI, OIDP 2025 ÖDÜLLERI FINALINDE   09:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÜCRETSIZ TENIS KURSU EĞITIMI   09:27   SILIFKE BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “AY YıLDıZLı AL BAYRAĞıMıZıN ALTıNDA 86 MILYON KARDEŞÇE YAŞAMAYı ISTIYORUZ”  
 
     
   

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: Kayyım darbelerine alışmayacağız


Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Van Belediyesine kayyım atanmasını protesto ederek, kayyım darbelerine alışmayacaklarının altını çizdi.

 

Tarih : 17 Şubat 2025 Pazartesi 18:18   Okunma : 187

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Van’a kayyım atanmasına ilişkin Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. “Kayyım rejimi halk iradesine darbedir”, “Kayyım halk iradesine darbedir, kabul etmiyoruz” pankartlarının açıldığı açıklamada sık sık, “Kayyım darbedir, darbelere hayır” sloganları atıldı. Basın metnini platform dönem sözcüsü Kemal Göçmen okudu.

“KAYYIM TOPLUMA VERİLMİŞ BİR GÖZDAĞIDIR”

Göçmen, kayyım politikasının barıştan, emekten yana olanlara gözdağı olduğunu ifade ederek bu uygulamayı kabul etmeyeceklerini belirterek, “Kayyım politikası ülkede demokrasiden, barıştan, emekten yana olan herkese verilmiş bir gözdağıdır. Kimsenin kendini halkın iradesi ve yargının yerine koyma hakkı yoktur. Bu durum rejimin temel bir özelliği haline gelse de demokrasiye yapılan darbeleri kabul etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Göçmen, halkın iradesine yönelik her türlü darbeci girişimin karşısında durmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Halkın iradesine ve hukukun üstünlüğüne yönelik her türlü müdahaleye karşı, demokrasi ve adalet ilkelerinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

PERİHAN KOCA: KAYYIM TERÖRDÜR

Ardından söz alan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, kayyım uygulamalarını “Terör” olarak niteleyerek, “Van Belediyesi’ni tam bir çete gibi bastılar. Akdeniz Belediyesi’nde de bunu gördük. Kayyım darbe olduğu gibi, kayyım faşizmin kıyım pratiği olduğu gibi kayyım bir terördür. Eğer bugün barıştan bahsedecekseniz kayyımlar barış kapısı açılmaz” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  mersin emek ve demokrasi platformu, kayyım, akdeniz belediyesi, van, dem, chp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA