6 Şubat 2026 Cuma


09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Fransa`da çalınan Atatürk büstünün yerine yenisini gönderdi


Fransa`nın başkenti Paris yakınlarında yer alan Epinay-sur-Seine banliyösündeki Paris Trabzonlular Derneği önünde bulunan ve geçen günlerde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce çalınan Atatürk büstünün yerine Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan yenisi gönderdi. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Atatürk`e sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

 

Tarih : 19 Şubat 2025 Çarşamba 15:12   Okunma : 333

(MERSİN)- Fransa`nın başkenti Paris yakınlarında yer alan Epinay-sur-Seine banliyösündeki Paris Trabzonlular Derneği önünde bulunan ve geçen günlerde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce çalınan Atatürk büstünün yerine Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan yenisi gönderdi. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Atatürk`e sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Paris Trabzonlular Derneği`nde açıldıktan 3.5 ay sonra çalınan Fransa`nın ilk ve tek Atatürk büstü için Yenişehir Belediyesi harekete geçti. Büstün çalınmasının ardından Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur`u arayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yeni bir Atatürk büstü yaptırarak Fransa`ya göndereceklerini söyledi.

Başkan Özyiğit`in talimatıyla Yenişehir Belediyesi heykeltıraşları tarafından yeni büst yapıldı. Kısa süre içerisinde tamamlanan Atatürk büstü, çalınan büstün yerine konulmak üzere Fransa`daki Paris Trabzonlular Derneği`ne gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kısa bir süre önce Fransa`nın başkenti Paris`te, Paris Trabzonlular Derneği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle dikilen Atatürk büstü, kimliği belirsiz kişiler tarafından yerinden sökülerek tahrip edildi. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk büstüne yapılan saygısızlık, sadece bir anıta değil, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine yönelik bir saldırıdır. Biz bu saygısızlığı asla kabul edemeyiz. Mersin Yenişehir Belediyesi olarak, yeni bir büstün yapımını kısa bir sürede tamamladık ve yerine koymak üzere Paris`e gönderiyoruz. Paris Trabzonlular Dernek Başkanı Bülent Cumur`a verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk`e, bağımsızlığa ve çağdaş değerlere sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA