11 Şubat 2026 Çarşamba


01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"  
 
     
   

İBB Meclisi CHP Grubu, İmamoğlu yeniden görevi başına gelinceye kadar İBB Meclisi`ni terk etmeme kararı aldı


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu, "Bizler İBB Meclis Üyeleri olarak bu Mecliste, İstanbul`un muhafızı Ekrem Başkanımızın yolunda, İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız ve Başkanımız yeniden görevi başına gelinceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni ve Meclis`ini terk etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 23:08   Okunma : 362

(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu, "Bizler İBB Meclis Üyeleri olarak bu Mecliste, İstanbul`un muhafızı Ekrem Başkanımızın yolunda, İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız ve Başkanımız yeniden görevi başına gelinceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni ve Meclis`ini terk etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

İBB Meclisi CHP Grubu, yaptıkları ortak açıklamayla Ekrem İmamoğlu`nun yeniden görevi başına gelinceye kadar İBB Meclisi`ni terk etmeyeceklerini açıkladı.

Açıklama şu şekilde:

"Son 6 aydır İstanbul Adliyesi merkezli yürütülen operasyonlar sonucunda her türlü hukuksuzluk yaşatıldıktan sonra bugün 16 milyon İstanbullu hemşehrimizin helal oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu Başkanımız, iktidarın talimatıyla hareket eden şahıslar tarafından siyasi saikle gözaltına alınmıştır.

6 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyemize siyasi iktidar tarafından her koldan sürdürülen hukuk dışı taarruzlara ve merkezi idarenin engelleyici uygulamalarına teslim olmadık ve asla teslim olmayacağız. Cumhuriyet tarihimizin en karanlık günlerini yaşatan, milletin egemenlik hakkını gasp etmeyi sıradanlaştırmaya çalışan bu zihniyet ile mücadelemiz kesintisiz devam edecek.

TBB ve İBB Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem Başkanımız; millet iradesini temsil etmektedir ve kendisini milletimize emanet etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi her neferiyle partinin evlatlarına; her yerde, her alanda, her daim sahip çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, bu kadim kentin düşman işgalinden kurtuluşundan bugüne, Mustafa Kemal Atatürk`ün açtığı yolda, özgürlükleri için, demokrasi için 102 yıldır bedel ödemekten geri durmamıştır, durmayacaktır.

Çağımızda kötülük, tüm çıplaklığıyla politika sahnesinde kendisini göstermektedir. Rejimin bugünkü hali, bir savcı, bir bürokrat bir araya geldiğinde hakkınızda her şeyi yapabilir. Diplomanı da alır, tapunu da, özgürlüğünü de. İktidar artık bugün, otokratik yöntemleri dahi aşmış, muhalefete gözdağı vermek, rakiplerini saf dışı bırakmak için şuursuzca hareket etmektedir.

Ayakta kalmak uğruna, Türkiye Cumhuriyeti`nin tüm kurumlarını dejenere eden iktidar; her fırsatta kutsiyet atfettikleri ‘devlet` kavramını demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, temel haklardan ve en önemlisi milletten kopartarak, kendi iktidarlarını korumak uğruna ülke barışına ciddi zarar vermekten kaçınmamaktadır.

Ancak bilinmelidir ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün Bursa Nutku`nda bizlere verdiği talimat gereği; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi, bekçisi olmaya devam edeceğiz, kendi eserimizi koruyacağız. Ne Ekrem Başkanımızı, ne de hiçbir yol arkadaşımızı iktidarın insafına bırakmayacağız. İrademize sahip çıkacak, hep beraber mücadele edeceğiz.

Milletin derin vicdanındaki ortak sağduyu bilmektedir ki yaşananlar hukukla değil, yargının siyasallaşmasıyla ilgilidir. Milletin bağrından çıkan Cumhuriyet Halk Partisi İBB Meclis Üyeleri olarak bizler bu soruşturma dosyalarına karşı hukuki savunma üretmeye dahi gerek duymuyoruz. Bu andan itibaren bizim için Ekrem İmamoğlu hakkında savcıların ne yazdığı ve yargıçların ne karar verdiği değil, milletin verdiği karar önemlidir.

Amacınızın ne olduğunu biliyoruz, Türkiye biliyor. Bizler İBB Meclis Üyeleri olarak bu mecliste, İstanbul`un muhafızı Ekrem Başkanımızın yolunda, İstanbul halkının iradesine sahip çıkacağız ve Başkanımız yeniden görevi başına gelinceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni ve Meclis`ini terk etmeyeceğiz.

Cumhuriyetin kurucu partisi olan partimizin İBB Meclis Üyeleri olarak, her yurttaşımızı Pazar günü gerçekleşecek ön seçimimize destek olmaya, Cumhurbaşkanı Adayımızı en güçlü iradeyle belirleyeceğimiz demokrasi devrimine destek vermeye davet ediyoruz.

Asla teslim olmayacağız. Çünkü; bu memleket bizim. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA