12 Aralık 2025 Cuma


16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:08   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:40   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:08   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:53   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:44   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:27   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”  
 
     
   

Toroslar’da “İleri Dönüşüm” Hamlesi


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye daha imza attı. Toroslar Belediyesi ile Toroslar Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan “İleri Dönüşüm” çalışması ile kadınlar, Toroslar’ın kültür hazinelerinden olan çulhalık tezgâhlarında temiz tekstil atıkları niteliğindeki ayakkabı bağcıkları ve eşofman bel bağlarını dokuyarak rengarenk çantalara ve tekstil ürünlerine dönüştürdü.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 16:34   Okunma : 675

Toroslar Belediyesinin Çukurova Mahallesi’nde bulunan Dokuma Atölyesi’nde eğitim alan kadınlar, el emeği ile yaptıkları ürünlerden bir sergi düzenledi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da sergiyi gezerek, temiz atık malzemelerini yeniden değerlendirerek ev ekonomisine katkıda bulunan kadın üreticileri tebrik etti.

“Üreten kadın, söz sahibi kadın”

Toroslar Kent Konseyi Başkanı Sevgi Altınöz Çetin, Başkan Yıldız’a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Çetin, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a kadınlara sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Buradaki eğitim ile amacımız, kadının ekonomiye katılımını sağlamaktır. Kurs ve hobiden öteye geçmektir. Bir hayalin peşinden koşarak ayakkabı bağcıklarını dokumayı başardık ve Türkiye’de bir ilke imza attık. Bitkilerin köklerinden organik boya yapabilen donanımda kadınlarımız da var gönüllü ekibimizde. Önümüzdeki zamanda bu alanda da girişimlerde bulunacağız. Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle diğer mahallerde de ikamet eden ve evlerinde tezgahları olan kadınlarımız için çalışmalara başladık. Başkanımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Sürdürelibirliği ileriye taşıyan kadınların her zaman yanındayız”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise özellikle kadın işsizliğinin had safhada olduğunu belirterek, “Bizler çok ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntılardan bahsediyoruz ama aynı zamanda bir kültürel kırılma da var.  Yeni dönem yaşamımız bizi çok yoksullaştırıyor. Köy nüfusunun aşağıya inmesi, Yörük nüfusunun neredeyse bitecek noktaya gelmesi, ekonomik olarak toplumsal bir darbe vuruyor ama kültürel bir kırılmaya da neden oluyor. Dolayısıyla bu çalışmaların kültürel zenginliğimizi de açığa çıkartabilecek bir pozisyona gelmiş olması da önemli. Toroslar Kent Konseyimiz de bu konuda işaret fişeği olabilirse Toroslar’da hakikatten bu işi ulusal çapta satabileceğimiz bir hale getirebilirsek ve kadınlarımız bu işten ekmek yemeye başlarsa bizim muradımız yerine gelecek demektir” diye konuştu.

Hem çevreye hem de bütçelerine katkıda bulunduklarını söyleyen kadın üreticiler de sürdürülebilir bir çalışmanın içinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Yıldız’a ve Toroslar Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA