25 Aralık 2025 Perşembe


22:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:35   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:05   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:40   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:30   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:22   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:05   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:32   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:14   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:36   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:26   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:17   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:51   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER  
 
     
   

Toroslar’da “İleri Dönüşüm” Hamlesi


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye daha imza attı. Toroslar Belediyesi ile Toroslar Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan “İleri Dönüşüm” çalışması ile kadınlar, Toroslar’ın kültür hazinelerinden olan çulhalık tezgâhlarında temiz tekstil atıkları niteliğindeki ayakkabı bağcıkları ve eşofman bel bağlarını dokuyarak rengarenk çantalara ve tekstil ürünlerine dönüştürdü.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 16:34   Okunma : 688

Toroslar Belediyesinin Çukurova Mahallesi’nde bulunan Dokuma Atölyesi’nde eğitim alan kadınlar, el emeği ile yaptıkları ürünlerden bir sergi düzenledi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da sergiyi gezerek, temiz atık malzemelerini yeniden değerlendirerek ev ekonomisine katkıda bulunan kadın üreticileri tebrik etti.

“Üreten kadın, söz sahibi kadın”

Toroslar Kent Konseyi Başkanı Sevgi Altınöz Çetin, Başkan Yıldız’a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Çetin, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a kadınlara sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Buradaki eğitim ile amacımız, kadının ekonomiye katılımını sağlamaktır. Kurs ve hobiden öteye geçmektir. Bir hayalin peşinden koşarak ayakkabı bağcıklarını dokumayı başardık ve Türkiye’de bir ilke imza attık. Bitkilerin köklerinden organik boya yapabilen donanımda kadınlarımız da var gönüllü ekibimizde. Önümüzdeki zamanda bu alanda da girişimlerde bulunacağız. Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle diğer mahallerde de ikamet eden ve evlerinde tezgahları olan kadınlarımız için çalışmalara başladık. Başkanımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Sürdürelibirliği ileriye taşıyan kadınların her zaman yanındayız”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise özellikle kadın işsizliğinin had safhada olduğunu belirterek, “Bizler çok ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntılardan bahsediyoruz ama aynı zamanda bir kültürel kırılma da var.  Yeni dönem yaşamımız bizi çok yoksullaştırıyor. Köy nüfusunun aşağıya inmesi, Yörük nüfusunun neredeyse bitecek noktaya gelmesi, ekonomik olarak toplumsal bir darbe vuruyor ama kültürel bir kırılmaya da neden oluyor. Dolayısıyla bu çalışmaların kültürel zenginliğimizi de açığa çıkartabilecek bir pozisyona gelmiş olması da önemli. Toroslar Kent Konseyimiz de bu konuda işaret fişeği olabilirse Toroslar’da hakikatten bu işi ulusal çapta satabileceğimiz bir hale getirebilirsek ve kadınlarımız bu işten ekmek yemeye başlarsa bizim muradımız yerine gelecek demektir” diye konuştu.

Hem çevreye hem de bütçelerine katkıda bulunduklarını söyleyen kadın üreticiler de sürdürülebilir bir çalışmanın içinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Yıldız’a ve Toroslar Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA