10 Şubat 2026 Salı


16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"  
 
     
   

Mersin`de Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi`nde ara tatilde çocuklar için atölyeler düzenleniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi ile çocuklar, bilim ve doğayla iç içe bir tatil geçiriyor. Merkez, ara tatilde çocuklar için 5 farklı atölye çalışması düzenledi. 

 

Tarih : 3 Nisan 2025 Perşembe 09:15   Okunma : 530

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi ile çocuklar, bilim ve doğayla iç içe bir tatil geçiriyor. Merkez, ara tatilde çocuklar için 5 farklı atölye çalışması düzenledi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi sayesinde çocuklar, bilim ve doğayla iç içe bir tatil geçiriyor. Türkiye`de iklim ve çevre temalı ilk ve tek bilim merkezi olan mekan, eğlenceli ve öğretici etkinlikleriyle ara tatili daha eğlenceli ve ilginç bir hale getiriyor. O etkinliklerden biri de çocuklar için hazırlanan 5 farklı atölye çalışması oldu. ‘Minik Mucitler, Deniz Canlıları, Fen Bilimleri, İklim ve Çevre, Astronomi ve Uzay Bilimleri` olmak üzere toplamda 5 farklı alanda gerçekleşen atölye çalışması; çocukları eğlenceli ve eğitici bir keşif yolculuğuna çıkardı. Hem görsel hem de deneyimsel içeriklerle öğrendiklerini pekiştiren öğrenciler, inceledikleri alanlar ilgili farklı atölye çalışması yaptı. Atölye sayesinde çocuklar, iklim değişikliği, çevre kirliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, küresel ısınma ve biyoçeşitlilik gibi konularda farkındalık kazandı.

Merkez, sadece bir bilim merkezi değil, aynı zamanda çocuklara sürdürülebilir bir gelecek için ilham veren bir alan sunmayı hedefliyor. Burada geçirilen zaman, çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyime dönüştü. Ara tatilde çocuklarının hem eğlenip hem de öğrenebileceği bir yer arayan ebeveynler Mercan`ı tercih ediyor.

“Veliler ve öğrencilerden yoğun bir talep var”

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi şefi Duygu Ezici, ara tatile özel atölyeler hazırladıklarını belirterek, “Ara tatil programlarımızda çeşit çeşit atölyeler hazırladık. Bunlardan biri Minik Mucitler Atölyesi. Ebeveyn katılımlı bir atölye. Aileler için de güzel bir aktivite oluyor aynı zamanda. Ara tatil için hazırladığımız Minik Mucitler`e ek Deniz Canlıları, Fen Bilimleri, İklim ve Çevre, Astronomi ve Uzay Bilimleri atölyesi olmak üzere toplamda 5 atölyemiz var. Yoğun bir talep var. Biz de bu talepten çok mutlu ve memnunuz” dedi.

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Merkezi; 3 Nisan`da ebeveyn katılımlı “Minik Mucitler Atölyesi”, 5-6 Nisan`da “Astronomi ve Uzay Bilimleri Atölyesi”, 3 Nisan`da “Deniz Canlıları Atölyesi”, 4-5-6 Nisan`da “Fen Bilimleri Atölyesi” ve 3-4 Nisan`da ise “İklim ve Çevre Atölyesi” düzenleyecek.

Atölyeye katılan çocuklar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

-Nehir Ac: “Deniz canlıları atölyesinde yararlı ve zararlı balıkları öğrendik ve mikroskopla plastikleri inceledik. Çok eğlenceli. Burada bir sürü yeni bilgi öğrendim.” 

-Alkan Adım: “Ara tatil dolayısıyla Mercan`a geldik. Buraya üçüncü gelişim. Deniz canlıları atölyesini gezdik, balıkları inceledik. Sonra mikroskopla plastikleri inceledik. Tatilde Mercan`ı gezmek çok güzel. Eğlendik, oyunlar oynadık, çok mutluyuz.”

-Mehmet Emin: “Resim çizdim ve oyun oynadım.” 

-Refik Giray: “Yenilenebilir enerji hakkında bilgi aldık, etkinlikler yaptık, resim yaptık. Çevreyi korumayı öğrendik. Mercan`ı çok seviyorum."

-Ceyda Hilal Arslan: “Oyunlar oynadık, etkinlik yaptık. Tatili çok seviyorum. Mercan`a ilk kez geliyorum ve çok beğendim.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA