18 Ağustos 2025 Pazartesi


10:55   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:25   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI  
 
     
   

CHP`li Suat Özçağdaş: 10`uncu sınıf coğrafya ders kitabında Kanal İstanbul projesi kabul edilemez


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, 10. sınıf Coğrafya ders kitabında Kanal İstanbul projesinin yer almasına sert tepki gösterdi. Özçağdaş, "Çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı, hiçbir siyasi partinin propagandasına alet edilemez. Eğitimi bilimsellikten uzaklaştırıp siyasallaştırmak için çalışan; sorgulayan, eleştiren bir nesil yerine itaatkar ve kanaatkar bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu zihniyetle her alanda, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 01:08   Okunma : 319

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, 10. sınıf Coğrafya ders kitabında Kanal İstanbul projesinin yer almasına sert tepki gösterdi. Özçağdaş, "Çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı, hiçbir siyasi partinin propagandasına alet edilemez. Eğitimi bilimsellikten uzaklaştırıp siyasallaştırmak için çalışan; sorgulayan, eleştiren bir nesil yerine itaatkar ve kanaatkar bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu zihniyetle her alanda, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Özçağdaş, sosyal medya hesabından, "10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabında Kanal İstanbul Projesi Kabul Edilemez!" başlıklı açıklama yaptı. Özçağdaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizde ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı ve kendisine bağlı tüm kurumlar tarafsızlığını yitirmiş, nesnel ve bilimsel hareket edemez hale gelmiş, hak etmeden elde ettikleri koltukları bırakmama sevdasıyla eğitimi siyasete alet etmek için çalışan kişilerin elinde tehlikeli bir araç haline dönüşmüştür. Bu nedenle, her gün, Bakan Yusuf Tekin ve kendi zihniyetindeki insanlarla doldurduğu kadroların yeni bir icraatıyla karşı karşıya kalıyoruz.

Atanmış Bakan ve yerleştirdiği kadrolar, ulusal eğitim programının adına AKP`nin seçim sloganını yerleştirdi. Üstelik bunu da `beni Cumhurbaşkanı atadı, tabi ki onun için çalışacağım` diye savundu. Milli Eğitim Bakanı`nın görevinin siyasi iktidara değil; ülkeye ve çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkına hizmet etmek olduğunu her gün hatırlatsak da anlatamadık. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında uygulamaya koydukları bilimsellikten uzak, program geliştirme ilkelerine uymadan hazırlanan, hiçbir pilot çalışması yapılmamış, yazarları bile belli olmayan programlarla siyasi sloganlarını eğitim sisteminin tam merkezine yerleştirdiler.

Bu yetmezmiş gibi, AKP`nin propaganda malzemesi haline getirdiği Kanal İstanbul projesi 10. Sınıf Coğrafya ders kitabında yer aldı. Çünkü görevi okullarda kullanılan ders kitabı ve eğitim araçlarının incelenmesi olan Talim Terbiye Kurulu`nun yapısı, AKP iktidarında bütünüyle bozuldu, uzmanları görevden alındı ve kadroları yandaşlarla dolduruldu. Kanal İstanbul`un ders kitabında yer alması, Talim ve Terbiye Kurulu`nun bağımsız ve bilimsel bir kurul olmaktan çıkıp, iktidarın siyasi bir aracı haline geldiğinin çok açık bir göstergesidir.

Kanal İstanbul henüz gerçekleşmemiş bir parti projesi, bir siyasi propaganda aracıdır. Doğaya, su kaynaklarına ve İstanbul`a vereceği zarar nedeniyle bilim insanlarının, şehir plancılarının ve çevre örgütlerinin karşı çıktığı, kamuoyunun büyük kesimince reddedilen, ülkemizin milyarca dolar zarara uğramasına neden olacak, milli güvenlik tehdidi oluşturan bir rant projesidir. Henüz uygulanmamış, bu denli tartışmalı bir projenin ders kitaplarında yer alması asla kabul edilemez. Ders kitapları objektif ve bilimsel bilgi sunmak, eleştirel düşünme becerisi kazandırmak, bilimsel sorgulamalara alan açmak amacıyla hazırlanır; iktidarın reklam panosu gibi kullanılamaz. Çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı, hiçbir siyasi partinin propagandasına alet edilemez.

Eğitimi bilimsellikten uzaklaştırıp siyasallaştırmak için çalışan; sorgulayan, eleştiren bir nesil yerine itaatkar ve kanaatkar bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu zihniyetle her alanda, tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Çağdaş, tarafsız, bilimsel ve laik bir eğitim sisteminden asla vazgeçmeyeceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA