20 Ekim 2025 Pazartesi


14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:02   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:48   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:21   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:49   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME  
 
     
   

RTÜK Üyesi Taşcı`dan Ebubekir Şahin`e: "Üst Kurulun sokak röportajına ilişkin savcılığa şikayetçi oluyormuş gibi bir algı oluşturmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim"


RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in Sokak Kedisi Youtube kanalında röportaj yapan Ebru Uzun Oruç hakkında suç duyurusunda bulunulacağına ilişkin açıklaması hakkında "9 kişilik Üst Kurul`un herhangi bir kararı yokken suç duyurusunda bulunacak demek, `Ben yaptım oldu` anlamına gelir ki yapmayın; hukuk buna izin vermiyor! Kamuoyunda, RTÜK Üst Kurulu`nun sanki sokak röportajına ilişkin savcılığa şikayetçi oluyormuş gibi gerçeğe aykırı bir algı oluşturmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 28 Nisan 2025 Pazartesi 10:47   Okunma : 420

(ANKARA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in Sokak Kedisi Youtube kanalında röportaj yapan Ebru Uzun Oruç hakkında suç duyurusunda bulunulacağına ilişkin açıklaması hakkında "9 kişilik Üst Kurul`un herhangi bir kararı yokken suç duyurusunda bulunulacak demek, `Ben yaptım oldu` anlamına gelir ki yapmayın; hukuk buna izin vermiyor. Kamuoyunda, RTÜK Üst Kurulu`nun sanki sokak röportajına ilişkin savcılığa şikayetçi oluyormuş gibi gerçeğe aykırı bir algı oluşturmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim" dedi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ebubekir Şahin`in Sokak Kedisi Youtube kanalının söyleşisini hedef alan Haber 7 paylaşımını alıntılayarak Ebru Uzun Oruç hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamasını alıntılayarak, şunları kaydetti:

"RTÜK Başkanı`nın açıklamasına bakıldığında `Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulunulacak` diyor. Sanırım bunu şahsınız adına yapacaksınız. Yoksa bu girişimin resmi olarak RTÜK`ün bir suç duyurusu olabilmesi için Üst Kurul`da görüşülmesi ve üyelerin oylarıyla karar verilmesi gerekir. Biliyoruz ki gecenin bir vakti bu durumun ne kurulda görüşmesi yapıldı; ne de savcılığa şikayette bulunulması için karar verildi. 9 kişilik Üst Kurul`un herhangi bir kararı yokken suç duyurusunda bulunacak demek, `Ben yaptım oldu` anlamına gelir ki yapmayın; hukuk buna izin vermiyor. Olsa olsa her yurttaş gibi siz de ancak şikayet hakkınızı kullanabilirsiniz. Onu da RTÜK Başkanı sıfatıyla duyuramazsınız ancak kendi adınıza yapabilirsiniz. Kamuoyunda, RTÜK Üst Kurulu`nun sanki sokak röportajına ilişkin savcılığa şikayetçi oluyormuş gibi gerçeğe aykırı bir algı oluşturmaktan kaçınmanızı tavsiye ederim."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,  Şahin, Oruç hakkında "Toplumu kin ve düşmanlığa sevk eden, ayrımcılığı körükleyen bu tür içeriklere asla müsamaha gösterilmeyecek, sokak röportajlarına yönelik denetimlerimiz daha da sıkılaştırılarak kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerini kullanmıştı. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA