18 Haziran 2025 Çarşamba


11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:08   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   09:55   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:23   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:15   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:18    MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:13   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:04   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:57   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:50   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:40   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:05   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:58    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:15   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:05   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:28   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:23   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI  
 
     
   

Deniz Yavuzyılmaz`dan heyelan açıklaması: ``23 yıldır yürütülen rantçı politikalarla bugün yaşadığımız ekolojik felaketlerin taşları döşendi``


CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Karadeniz`de meydana gelen heyelanlar üzerinden iktidarı eleştirdi. Yavuzyılmaz yaptığı açıklamada "AK Parti afetlerden ders çıkarmıyor. AK Parti`nin afetlere yaklaşımı afeti önlemekten çok afet başa gelince afeti yönetmeye çalışmak. 23 yıldır yürütülen rantçı ve tabiatı bilimi yok sayan politikalarla bugün yaşadığımız ekolojik felaketlerin taşları döşendi. Ülkemize rüzgar esen AK Parti şimdi fırtına biçiyor. Alınmayan tedbirler nedeniyle hayatlar karartılmaya devam ediyor." dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2025 Salı 17:29   Okunma : 256

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Karadeniz`de meydana gelen heyelanlar üzerinden iktidarı eleştirdi. Yavuzyılmaz, "AK Parti afetlerden ders çıkarmıyor. AK Parti`nin afetlere yaklaşımı afeti önlemekten çok afet başa gelince afeti yönetmeye çalışmak. 23 yıldır yürütülen rantçı ve tabiatı bilimi yok sayan politikalarla bugün yaşadığımız ekolojik felaketlerin taşları döşendi. Ülkemize rüzgar esen AK Parti şimdi fırtına biçiyor. Alınmayan tedbirler nedeniyle hayatlar karartılmaya devam ediyor" dedi.

Samsun`da aynı aileden 3 kişinin yaşamını yitirdiği bir kişinin de yaralandığı heyelanın meydana geldiği bölgede ikinci kez heyelan meydana geldi. Tedbir amaçlı 5 katlı bir bina ise tahliye edildi. Bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "Karadeniz yıllardır alarm veriyor" diyerek şöyle konuştu: 

"AK Parti iktidarı Karadeniz ile inatlaşmaya devam ediyor. Samsun`un Canik ilçesinde meydana gelen heyelanda aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de yaralandı. Bugün aynı bölgede bir heyelan daha gerçekleşti. Karadeniz yıllardır alarm veriyor. İlgili bakanlıkları heyelan, sel ve taşkın tehlikeleri konusunda uyarıyoruz, soru önergeleri veriyoruz, araştırma önergeleri veriyoruz. Sorduğumuz sorulara ‘gereken tedbirleri alıyoruz` yanıtı veriliyor. Oysa gereken tedbirlerin alınmadığını yaşanan can kayıplarında görüyoruz.

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bilimden değil, inşaattan ve ranttan yana tercihte bulunuyor"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bilimden değil inşaattan ve ranttan yana tercihte bulunuyor. Bakanlık 2019 yılında Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Giresun ve Artvin illerini kapsayan 15 maddelik Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı`nı açıkladı. Söz konusu planda `heyelanlarla ilgili olarak yüksek heyelan ve sel riski bulunan bölgelerde yer alan binalar tespit edilecek, uygun alanlara taşınacak bu bölgelerde inşaat faaliyetlerine izin verilmeyecek ayrıca heyelan alanlarında mevcut yollar için alternatif yol güzergahlarının araştırılacağı ve bu yolların güçlendirileceği` belirtiliyor. Ancak buradaki tedbirlerin hiçbirisi uygulanmadı.

"Felaketler artarak devam ediyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021 yılında 97 vatandaşımızı kaybettiğimiz Batı Karadeniz sel felaketinden 2 ay sonra ismine iklim değişikliği ibaresini ekledi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu ancak bakanlığın isminin değişmesinden başka hiçbir şey değişmedi. Felaketler artarak devam ediyor. AK Parti afetlerden ders çıkarmıyor. AK Parti`nin afetlere yaklaşımı afeti önlemekten çok afet başa gelince afeti yönetmeye çalışmak. 23 yıldır yürütülen rantçı ve tabiatı bilimi yok sayan politikalarla bugün yaşadığımız ekolojik felaketlerin taşları döşendi. Ülkemize rüzgar esen AK Parti şimdi fırtına biçiyor. Alınmayan tedbirler nedeniyle hayatlar karartılmaya devam ediyor."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA