17 Haziran 2025 Salı


10:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:05   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:28   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:23   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:05   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:59   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:40   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:25   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:15    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:25   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:59   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:24   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:19   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:15   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:10   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:59   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 1 Mayıs kortejinde emekçilerle omuz omuza yürüdü: “Bu hükümete itirazımız var”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde Yenişehir Miting Alanı önünden başlayan kortej yürüyüşüne katıldı. Seçer, “Antidemokratik uygulamalara, adaletsizliğe, çalışma ve emek hayatındaki sorunlara; hayat pahalılığına, çocuklarımızın geleceğini yurt dışında arama durumuna düşmesine, vatandaşımızın mutsuzluğuna itirazımız var, hülasa bu hükümete itirazımız var” dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 09:40   Okunma : 228

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde Yenişehir Miting Alanı önünden başlayan kortej yürüyüşüne katıldı. Seçer, “Antidemokratik uygulamalara, adaletsizliğe, çalışma ve emek hayatındaki sorunlara; hayat pahalılığına, çocuklarımızın geleceğini yurt dışında arama durumuna düşmesine, vatandaşımızın mutsuzluğuna itirazımız var, hülasa bu hükümete itirazımız var” dedi.

Mersin`de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Yenişehir Miting Alanı önünden başlayan kortej yürüyüşü, marşlar, sloganlar ve rengarenk pankartlarla yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Yürüyüşe, Başkan Seçer`in yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, ilçe başkanları, Meclis üyeleri ve parti yöneticileri katıldı.

Kortejde, ‘İşçi dostu Vahap Seçer`, ‘Hak, hukuk, adalet` sloganları yükselirken, yürüyüş şarkılar ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı`na kadar devam etti. Çevredeki vatandaşlar, esnaf ve evlerin balkonlarındaki yurttaşlar da alkışlarla korteje destek verdi.

Sahneye çıkan Eğitim-Sen Erbane Grubu, vurmalı ritimleriyle meydandaki binlerce yurttaşı coşturdu. Her yaştan yurttaşın buluştuğu meydanda halaylar çekilirken, 1 Mayıs coşkusu Hüseyin Turan konseriyle taçlandırıldı.

Kortej yürüyüşünde basın mensuplarına konuşan Seçer, sözlerine 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nü kutlayarak başladı. Seçer, “Mersin`den sesimizi hep beraber yükselteceğiz. Antidemokratik uygulamalara, adaletsizliğe, çalışma ve emek hayatındaki sorunlara; hayat pahalılığına, çocuklarımızın geleceğini yurt dışında arama durumuna düşmesine, vatandaşımızın mutsuzluğuna itirazımız var, hülasa bu hükümete itirazımız var” dedi.

“Mersin gibi Türkiye`nin birçok önemli kentinde yerel yönetimlerde söz sahibiyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi`nin ülkenin yaşadığı tüm sorunların karşısında dimdik duran en güçlü siyasi yapı olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Mersin gibi Türkiye`nin birçok önemli kentinde yerel yönetimlerde söz sahibiyiz, belediyeleri yönetiyoruz. Binlerce insan buralarda, vatandaşların hizmetinde görev alıyorlar. Aslında biz yönettiğimiz şehirlerin en büyük kamu işvereni durumundayız” diye konuştu.

“Emekçi kardeşlerimize karşı adaletli olmak zorundayız”

Seçer, kamu kaynaklarını da korumak zorunda olduklarının altını çizerek, “Bu insanların maaşları, vatandaşlarımızın vergilerinden bize aktarılan kaynaklarla ödeniyor. Bu kadar hizmet yapıyoruz. Hem hizmet ettiğimiz vatandaşa karşı hem de vatandaşa hizmet eden emekçi kardeşlerimize karşı adaletli olmak zorundayız. Bunu da sağladığımızı düşünüyoruz. Her zaman işçiler, genelde patronlarına ‘İşçi düşmanı` diye slogan atar ama Mersin`de belediye başkanlarımıza ‘İşçi dostu` diye slogan atılıyor. Bu da bunun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA