12 Ağustos 2025 Salı


16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"   16:05   İDARE MAHKEMESINDEN, OKUL BIRINCILIĞI ÖSYM’YE BILDIRILMEYEN ÜNIVERSITE ADAYı LEHINE YÜRÜTMEYI DURDURMA KARARı   14:53   TOROSLAR’DAN SÜRDÜRÜLEBILIR GELECEĞE DEV ADıM: "SıFıR ATıK PARKı" GELIYOR!   13:48   ÖZGÜR ÖZEL: ŞEHIT AILELERININ GÖZYAŞLARıNı SILMEK IÇIN O KOMISYONDA YER ALDıM   12:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSAL MAHALLELERE YOL DESTEĞI   11:25   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER’DEN SILIVRI’DE TUTUKLU BULUNAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA ZIYARET   09:49   PERSEID METEOR YAĞMURU ZAMANı   09:43   ARPAÇBAHŞIŞ SAKINLERI KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:55   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   08:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA  
 
     
   

Hayvan hakları savunucuları AYM`nin önünde… Sera Kadıgil: “ Siz işinizi yapamıyorsanız masumlar ölmeyecek, siz istifa edeceksiniz kardeşim”


Hayvan hakları savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un 16 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını gündemine alan Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde sabah saatlerinden itibaren toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, “İşlerini yapamadıkları için binlerce hayvanın canına göz diktiler. Siz işinizi yapamıyorsanız masumlar ölmeyecek. Siz istifa edeceksiniz kardeşim. Sandığı getireceksiniz önümüze” dedi.

 

Tarih : 7 Mayıs 2025 Çarşamba 14:49   Okunma : 216

HABER: Batuhan DÜKEL - KAMERA: Eylem Ladin DEĞER

(ANKARA) - Hayvan hakları savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un 16 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını gündemine alan Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde sabah saatlerinden itibaren toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, “İşlerini yapamadıkları için binlerce hayvanın canına göz diktiler. Siz işinizi yapamıyorsanız masumlar ölmeyecek. Siz istifa edeceksiniz kardeşim. Sandığı getireceksiniz önümüze” dedi.

CHP, 17 maddeden oluşan 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un 16 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle AYM`de dava açmıştı.

Davayla ilgili ilk incelemesini tamamlayan ve davayı esastan görüşmeye karar veren AYM Genel Kurulu, başvuruyu bugün yapılacak Genel Kurul gündemine aldı. 

Kanun değişikliği, sahipsiz hayvanların kedi ve köpek ayrımı olmaksızın toplatılmasını, sahipsiz veya güçten düşmüş köpeklerin sahiplendirilinceye kadar bakımevinde tutulmasını, yerel yönetimlerin, sokakta yaşayan hayvanları ancak bakımevine aldıktan sonra rehabilite edeceklerini, belli şartlar durumunda hayvanların öldürülmesi ve ötanazisi hakkındaki usul ve esasları düzenliyor.  

Yasanın iptalini isteyen hayvan hakları savunucuları, Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Komisyonu ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri AYM`nin önünde toplandı.

TİP Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, AYM`nin önünden hükümete seslendi. Kadıgil şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz yaz TBMM`de bir sözde kanun geçirdiler. ‘Sözde` diyorum çünkü halkın vicdanına sığmayan, uluslararası hukuk normlarına, Anayasa`ya aykırı olan bir metin, kanun falan değildir, Padişah sanan kendini Tayyip Erdoğan`ın fermanından ibarettir. Neden köpekler var etrafımızda? Neden kediler var etrafımızda? Biz neden on binlerce yıldır bu hayvanlarla yaşıyoruz insanlar olarak? Çünkü biz insanlar bu hayvanları evcilleştirdik, onları yanımıza aldık, onlarla beraber bir dostluk kurduk. On binlerce yıldır birlikte yaşadık ve bugün geldiğimiz noktada inanın ki bu ülkede yaşayan insanların çoğunluğu falan değil, bir grup azgın azınlığın suçlarını gizlemek için on binlerce, milyonlarca hayvanın canına göz diktiği bir ortamdayız."

“Binlerce hayvanın canına göz diktiler”

Hiçbir köpeği barınakta falan tutmayacaklar. Tek bir dertleri var. Sokaklarda çoğalmasından şikayet ediyorlar ya, neden çoğaldı bu hayvanlar? 20 senedir AB`ye uyum adına çıkardıkları yasanın bir maddesine bile uymadıkları için çoğaldı bu hayvanlar. Şimdi atıp tutuyorlar kendi belediyelerinde. 20 yıldır, 30 yıldır yönettikleri bu ülkede çocuklar yaralanıyormuş. Çok umurunda ya çocuklar onların. O çocuklar yaralanıyorsa komisyonda söyledim, genel kurulda söyledim, burada bir kez daha yüzünüze söylüyorum, sizin yüzünüzden yaralanıyor. Recep Tayyip Erdoğan senin yüzünden yaralanıyor. Şimdi çıkmışlar işlerini yapamadıkları için binlerce hayvanın canına göz diktiler. Siz işinizi yapamıyorsanız masumlar ölmeyecek. Siz istifa edeceksiniz kardeşim. Sandığı getireceksiniz önümüze.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA