6 Eylül 2025 Cumartesi


09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:01   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:30   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı  
 
     
   

TİP: "Anayasa Mahkemesi, yaşamı değil, iktidarı ve şiddet politikalarını seçti"


Türkiye İşçi Partisi (TİP), "Anayasa Mahkemesi yaşamı değil, iktidarı ve şiddet politikalarını seçti. Barınaklara tıkılan her canın hesabı sorulana kadar, sokaklar yeniden güvenli, sevgi dolu ve adil olana kadar bu mücadele sürecek! Anayasa Mahkemesi`nin bu kararı ne hukukidir ne de meşrudur. Tarih sizi unutmayacak. Unutmayın: İktidarlar değişir, ama halkın hafızası kalır. Ve biz o hafızada yaşamı, adaleti, vicdanı temsil etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 7 Mayıs 2025 Çarşamba 17:14   Okunma : 278

(ANKARA) - Türkiye İşçi Partisi (TİP), "Anayasa Mahkemesi yaşamı değil, iktidarı ve şiddet politikalarını seçti. Barınaklara tıkılan her canın hesabı sorulana kadar, sokaklar yeniden güvenli, sevgi dolu ve adil olana kadar bu mücadele sürecek! Anayasa Mahkemesi`nin bu kararı ne hukukidir ne de meşrudur. Tarih sizi unutmayacak. Unutmayın: İktidarlar değişir, ama halkın hafızası kalır. Ve biz o hafızada yaşamı, adaleti, vicdanı temsil etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

TİP`ten, Anayasa Mahkemesi`nin, 7527 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un iptal istemini reddetmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anayasa Mahkemesi yaşamı değil, iktidarı ve şiddet politikalarını seçti. Anayasa Mahkemesi, bugün verdiği kararla 7527 sayılı yasanın iptaline ilişkin başvurumuzu reddederek, yalnızca bir hukuki yanlışa değil; aynı zamanda tarihsel bir vicdansızlığa da ortak olmuştur. Bu karar, yaşam hakkını değil, şiddeti ve yok etmeyi; bilimi değil, keyfiliği; adaleti değil, itaati tercih etmiştir.

Hayvanları Koruma Kanunu`nun 5199 sayılı halinden 7527 sayılı haline evrilmesiyle, sokakta yaşayan yüz binlerce hayvanın sistematik şekilde toplatılmasının, kapatılmasının ve katledilmesinin yasal zemini oluşturulmuştur.

"Anayasa Mahkemesi, hukuku, halkın vicdanından koparmıştır"

Anayasa Mahkemesi, bu açık Anayasa ihlaline sessiz kalarak, bu sürece hukuki meşruiyet kazandırmış; hukuku, halkın vicdanından koparmıştır. Bu karar hayvanların yaşam hakkını yok saymıştır. Bilimsel ve sürdürülebilir kentsel yaşam politikalarını reddetmiştir. Otoriter ve her türlü şiddet politikalarının meşrulaştırılmasına çanak tutmuştur ve belli ki artarak devam edecektir.

Bugün mahkemelerden adalet çıkmamıştır. Ancak ne karar alırsanız alın, biz bu düzenin suç ortağı olmayacağız. Mücadelemiz sürüyor! Çünkü biz yaşamı savunuyoruz. Çünkü biz öldürmek değil, birlikte yaşamak istiyoruz. Çünkü biz bu düzenin değil, bu halkın ve bu sokakların tarafıyız!

Barınaklara tıkılan her canın hesabı sorulana kadar, sokaklar yeniden güvenli, sevgi dolu ve adil olana kadar bu mücadele sürecek! Anayasa Mahkemesi`nin bu kararı ne hukukidir ne de meşrudur. Tarih sizi unutmayacak. Unutmayın, iktidarlar değişir, ama halkın hafızası kalır. Ve biz o hafızada yaşamı, adaleti, vicdanı temsil etmeye devam edeceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA