7 Ağustos 2025 Perşembe


15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:15   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:28   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR   23:59   MERSIN’DE TÜRK-JAPON DOSTLUĞU YENIDEN TAÇLANDı: 135 YıLLıK VEFA VE 40 YıLLıK KARDEŞLIK AYNı SOFRADA BULUŞTU   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: BIR ÇETE İBB DAVASı BORSASı OLUŞTURDU. HSK’YA YARıN TARIH, GÜN, SAAT VERECEĞIZ   21:05   İMAMOĞLU’NDAN TUZLA MITINGINE MESAJ: DIPLOMAM HıZLA IPTAL EDILSIN, DIYE ÜNIVERSITEYE BASKı YAPAN SAVCıLıK, IDDIANAMEYI HALA HAZıRLAYAMADı   20:22   CHP’LI BANKOĞLU’NDAN GENÇLIK DELEGESI ENES HOCAOĞULLARı’NıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: DÜŞMAN HUKUKU UYGULANıYOR   20:18   MERSIN’DE 11 YAŞıNDAKI ARAS’TAN TÜRKIYE’YE İLHAM OLAN ÇEVRE HAREKETI   16:12   TOROSLAR KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞINE HAZıR   16:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "BIZIM OLDUĞUMUZ BIR KOMISYONDA BIR ANAYASA ÇALıŞMASı ASLA OLMAYACAK, YAPıLAMAZ"   16:06   DEM PARTILI CENGIZ ÇIÇEK, SAHTE BELGE VE DIPLOMA ŞEBEKESININ FAALIYETLERINE ILIŞKIN TBMM’YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI SUNDU   16:04   GAMZE TAŞCıER’DEN ÖLDÜRÜLEN TBMM PERSONELINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:02   İBB BAŞKANVEKILI ASLAN: EKREM İMAMOĞLU’NUN YOL ARKADAŞLARı OLARAK ASLA USANMAYACAĞıZ, BıKMAYACAĞıZ BU MILLETE HIZMET ETMEKTEN   15:52   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN SAHADA YOĞUN MESAI   15:43   MÜSİAD MERSIN ŞUBESI BAŞKANı KAYAN “KARDEŞLIK BAĞLARıMıZı YATıRıMA DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”  
 
     
   

TBMM KİT Komisyonu... CHP`li Akbulut: "Ulusal Süt Konseyi`nin yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı yok"


CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Et ve Süt Kurumu`nun Burdur`da faaliyete geçmesini isteyerek "Ramazan Bayramı`nda süt fiyatlarının bırakın 17,55 olmasını, bazı bölgelerde 10 TL`nin altına düştüğü gözlemlendi. Yem çuvallarının 700-750 TL bandında olduğunu düşününce süt fiyatlarının 10 TL`den verilme gibi bir durum yok. Ulusal Süt Konseyi`nin kurulmuş olması süt üreticileri için bence önemli bir gelişme ama yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı olmayan bir kurum olarak görünüyor" dedi. 

 

Tarih : 7 Mayıs 2025 Çarşamba 17:20   Okunma : 498

(TBMM) - CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Et ve Süt Kurumu`nun Burdur`da faaliyete geçmesini isteyerek "Ramazan Bayramı`nda süt fiyatlarının bırakın 17,55 olmasını, bazı bölgelerde 10 TL`nin altına düştüğü gözlemlendi. Yem çuvallarının 700-750 TL bandında olduğunu düşününce süt fiyatlarının 10 TL`den verilme gibi bir durum yok. Ulusal Süt Konseyi`nin kurulmuş olması süt üreticileri için bence önemli bir gelişme ama yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı olmayan bir kurum olarak görünüyor" dedi. 

TBMM KİT Komisyonu, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında toplanarak denetim kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin bilanço görüşmelerine başladı. Komisyonda, bugün Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü`nün 2021-2022 yıllarını kapsayan Sayıştay raporları ve önerileri görüşüldü. Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Melik Daloğlu, yaptığı sunumda, hayvancılık sektörü, üretici kapasitesi, alım-satım işlemlerine ilişkin bilgi verdi. 

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Et ve Balık Kurumu`nun 2013 yılında özelleştikten sonra, Burdur`da kurumun tekrar faaliyete geçmediğini belirtti. Burdur`da günlük ortalama süt üretiminin bin ton olduğunu aktaran Akbulut, Et ve Süt Kurumu`nun Burdur`da faaliyete geçmesini talep etti. Akbulut, kurum yetkililerine, `Bununla alakalı bir çalışmanız var mı, yok mu` sorusunu yönelterek şöyle devam etti: 

"Ulusal Süt Konseyi süt fiyatı belirliyor. Ocaktan itibaren litresini 17,55 TL, tavsiye edilen olarak belirlemek zorunda kalıyor. Bunda da dayatma yapamıyorsunuz çünkü özel sektör işine geldiği zaman alıyor, işine gelmediği zaman almıyor. Hal böyle olunca süt de ertesi güne bırakılacak bir şey değil, dökülecek bir şey değil. Üretici, mecburen özel sektörün teklif ettiği fiyatlarda sütü vermek zorunda kalıyor.

Ramazan bayramında süt fiyatlarının bırakın 17,55 olmasını, bazı bölgelerde 10 TL`nin altına düştüğü gözlemlendi. Şu anda üretici, 1 litre sütle 1,5 kilo yem alsa da kurtarır ama fiyatlar çok düşük. Yem çuvallarının 700-750 TL bandında olduğunu düşününce süt fiyatlarının 10 TL`den verilme gibi bir durum yok. Bu bizi sağmalı hayvanların kesime gönderilmesiyle karşı karşıya bırakıyor.

Özel sektörü denetleme ile alakalı bir proje geliştirebilirseniz üreticilerimize fayda getirecektir. Birçok yem firması -ne yazık ki özel yem fabrikaları- süt işine de girdiklerinden dolayı piyasa koşullarının üzerinde üreticiye, `Sütünü alırım ama yemini benden almazsan...` dayatmasıyla karşı karşıya bırakıyorlar. Bu yem fiyatları da normal piyasa koşullarının üzerinde daha fazla fiyatla üreticilerimize satılıyor. Bu anlamda Ulusal Süt Konseyi`nin kurulmuş olması süt üreticileri için önemli bir gelişme ama yem fiyatlarını kontrol edemediğimiz sürece hiçbir anlamı olmayan bir kurum olarak görünüyor."

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA