8 Şubat 2026 Pazar


19:38    SEL SAHASıNDAN BAKANLıKLARA: DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN İÇIN YOĞUN MESAI   13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**  
 
     
   

CHP`li Gürer: “Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizin hayrına olmadı, parlamenter sisteme geri dönülmelidir”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizin hayrına olmadı. Sorunları katladı. En kısa süre de parlamenter sisteme geri dönülmelidir” dedi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2025 Salı 10:50   Okunma : 337

(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizin hayrına olmadı. Sorunları katladı. En kısa süre de parlamenter sisteme geri dönülmelidir" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde`de çeşitli ilçe ve beldelerde ziyaretlerde bulundu. Gürer, Çamardı, Bor, Altunhisar ve Çiftlik ilçeleri ile Çardak, Kitreli, Hacıbeyli, Dikilitaş, Tepeköy, Hasaköy ve Bademdere köylerini, ayrıca Dündarlı ve Alay kasabalarını ziyaret etti.

Ziyaretleri kapsamında Çiftlik Belediye Başkanı Arif Çakır, Dündarlı Belediye Başkanı Adem Şahin ile Bor, Çiftlik, Çamardı ve Altunhisar CHP ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Gürer, vatandaşlarla kahvehanelerde buluştu.

"Yönetememe sorunu artarak devam ediyor"

Çiftlik ve Altunhisar ilçeleri pazar yerlerinde de esnaf ve vatandaşla buluşan Gürer, ülkede sorunların çözüm için bir an önce seçime gidilmesi gerektiği söyledi. Gürer, "Cumhurbaşkanlığı sistemi, ülkemizin hayrına olmadı. Sorunları katladı. En kısa süre de parlamenter sisteme geri dönülmelidir. Çarşı, pazar, market nerede olursa olsun vatandaşların sorunlarını dinliyoruz. Emekli `geçinemiyoruz` diyor. Çiftçi `giderler arttı, gelir yerinde sayıyor, kara kara düşünüyoruz` diyor. Esnaf ise `Çiftçide işçide para yoksa bizim işlerde bozuluyor` diye anlatıyor. Gençler gelecek kaygısı taşıyor. Atanma bekleyen milyonlara varan işsiz genç var. İklim değişikliği ile ortaya çıkan hava değişimi de dolu, don, sel, kuraklık tarımı tehdit ediyor. Yönetememe sorunu artarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizde seçim bir an önce yapılmalıdır"

Gürer, sorunlarını dinlediği vatandaşların, hangi ürün fiyatı ne diye sormaya korktuklarını ifade ettiklerini, "Zorunlu ihtiyaç dışında ürüne bakıp geçiyoruz" diye dert yandıklarını aktardı. Ömer Fethi Gürer, şunları kaydetti:

"İki ilçenin pazarında dahi aynı ürüne iki ayrı fiyat uygulanıyor. Pazarcı nakliyeden şikayetçi, ambalaj malzemesinden şikayetçi esas dertlendiği konu ise ‘Eski işimiz yok. Ürünü getirsek satılmayınca zor duruma düşüyoruz` dediler. Girdi maliyetleri sürekli artarken ürün fiyatının artmaması mümkün değil. Önce ithal girdileri fiyatı düşürülmelidir. Bu da rekabetle olur. Kamu, mutlaka tarımda etkin olarak yer almalıdır. Tüm girdileri yerli ürüne dönüştürecek çalışmalar yapılmalıdır. Gübre, ilaç, yem fiyatları sübvanse edilmeli ve yeniden taban fiyata dönülmelidir. Sorunları da çözümü de biliyoruz. Karamsarlık yok. Umut var. Ülkemizde seçim bir an önce yapılmalıdır. Halkın oyu ile seçilecek kamucu bir yaklaşımı benimseyen iktidar ile sorunlar kısa sürede çözülecektir”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA