4 Şubat 2026 Çarşamba


15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”   14:42   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN DEVLET BAHÇELI’YE TEPKI: "ARTıK ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKIYE CUMHURIYETI ILE ÖCALAN VE PKK’NıN ŞARTLARıNA TESLIMIYET ARASıNDA BIR SEÇIM ZAMANı"   14:41   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, EPSTEIN DOSYASı VE TÜRKIYE’DEKI KAYıP ÇOCUKLARı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:25   6 ŞUBAT’ıN ÜÇÜNCÜ YıLıNDA ADıYAMAN’DA ANMA SEFERBERLIĞI: GENEL BAŞKAN 4 ŞUBAT’TA KENTTE OLACAK   10:15   17 YAŞıNDA GIRIŞIMCILIK: AKDENIZ BELEDIYESI GENÇLERIN HAYALLERINI ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR  
 
     
   

Büyükşehir’den Öğrencilere YKS Öncesi Moral Etkinliği


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim gören öğrenciler için motivasyon konseri düzenledi. Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Erdemli, Tarsus, Halkkent, Sağlık, Akdeniz ve Gülnar kurs merkezlerinden gelen öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserle doyasıya eğlendi. Öğrenciler, konser etkinliğiyle hem sınav öncesi moral depoladı hem de farklı ilçelerden gelen akranlarıyla tanışarak sosyal bağlarını güçlendirdi. Öğrenciler, Kent Orkestrası’nın performansı ile hem yoğun ders temposunun dışına çıktı hem de sınav stresinden biraz olsun uzaklaşarak keyifli saatler geçirdi.

 

Tarih : 18 Haziran 2025 Çarşamba 10:08   Okunma : 525

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim gören öğrenciler için motivasyon konseri düzenledi. Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Erdemli, Tarsus, Halkkent, Sağlık, Akdeniz ve Gülnar kurs merkezlerinden gelen öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserde bir araya geldi. Öğrenciler, konser etkinliğiyle hem sınav öncesi moral depoladı hem de farklı ilçelerden gelen akranlarıyla tanışarak sosyal bağlarını güçlendirdi. Yoğun ders temposunun dışına çıkan öğrenciler, Kent Orkestrası’nın Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirdiği canlı performansı ile keyifli saatler geçirdi.

‘Eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesi ile 11 kurs merkezinde binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, gençleri deneyimli kadrolarla sınavlara hazırlarken aile bütçelerine de dolaylı yoldan önemli katkılar sunuyor. Moral konseri ise bu desteklerin yalnızca akademik değil, sosyal yönlü olduğunun güçlü bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Geyik: “Tarsus’tan Anamur’a kadar kurs merkezlerimizin YKS öğrencilerini bir araya getirdik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Gülnar Şubesi Sorumlusu Cansu Geyik, öğrencilerin sınav sürecinde onlara sadece eğitim desteği değil, moral ve motivasyon desteği de sunduklarını vurgulayarak, “Sınava az bir süre kala onların motivasyonlarını artırmak amacıyla bir konser etkinliği düzenledik. Tarsus’tan Anamur’a kadar 11 kurs merkezimizin YKS öğrencilerini bir araya getirdik. Öğrencilerimizin güzel vakit geçirdiklerini görebiliyoruz. Onların hayallerindeki üniversiteyi kazanmalarını diliyoruz” dedi.

Büyükşehir’den gençlere moral dokunuşu

Etkinliğe Tarsus’tan katılan Elif Zeyrek, eğitimle birlikte sunulan etkinliklerin motivasyonlarını artırdığını ve sınav öncesi streslerini azalttığını dile getirdi. Zeyrek, “Verilen hizmetlerden son derece memnunuz. Eğitim ve etkinliklerin birlikte ilerlemesi bizi çok motive ediyor. Sınava az kalmışken böyle bir konser yapılması bizi yeterince motive etti ve stresimizi azalttı” diye konuştu.

Büyükşehir’in düzenlediği etkinliğin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in gösterdiği özen ve inceliğin bir örneği olduğunu ve kendilerini çok mutlu hissettiklerini belirten Nilay Alyakut, “Belediyemizin hizmetlerimizden çok memnunuz. Vahap Başkanımızın böyle bir etkinlik yapması da çok ince bir düşünce. Eğleniyoruz, mutluyuz ve hizmetler için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Anamur Kurs Merkezi’nden katılan Mehmet Yıldız, sınav sürecinin bazen bunaltıcı olabildiğini ancak düzenlenen bu tür etkinliklerle motivasyonlarının arttığını ifade ederek, “Hocalarımız çok iyi her şekilde bize destek olmaya çalışıyorlar. Bugünkü etkinlik de çok güzel oldu. Çok bunalmıştık, sınav süreci sıkıcı geçiyordu. O yüzden farklı bir etkinlik olunca motive oluyoruz. Büyükşehir bize hem sınav süresince hem sınav sonrasında da büyük destek sağlıyor” dedi.

Sultan Özgü Kurt, etkinliğe Erdemli Kurs Merkezi’nden katılan öğrencilerden. Büyükşehir Belediyesi'nin sınav süresince sunduğu desteklerin çok değerli olduğunu, böyle etkinliklerin de sınava tam anlamıyla hazır hissetmelerine yardımcı olduğunu söyleyen Kurt, “Büyükşehir, sınav süresince bizi çok destekledi. Gerek hocalarla gerek ders kitaplarıyla olsun çok güzel bir hazırlık süreci geçirdik. Şimdi de sınava az bir süre kala yaptığı motivasyon konseriyle bütün stresimizi atıp sınava tam olarak hazır bir şekilde girmeye çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e her şey için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA