1 Şubat 2026 Pazar


22:29   BALYANLıLAR SANDıKTA BULUŞTU: MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDE YENI DÖNEM   17:44   FATIH ÜREK, ALKıŞLAR EŞLIĞINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:42   MIGROS DEPO IŞÇILERI EYLEMINDE GÖZALTıNA ALıNAN BAŞARAN AKSU SAVCıLıKTAN SERBEST BıRAKıLDı: "İNSANLARıN ÇOLUK ÇOCUĞU VAR. BU AILELERE 30-35 BIN LIRA PARAYı, ’SIZ GEÇINEBILIRSINIZ’ DIYE DAYATAN AKıL KÖTÜ BIR AKıLDıR   15:40   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… ÖZGÜR ÖZEL: “RAKIBINI HAPSE ATTıRAN SIYASETIN ADı, TÜKENMIŞ ERDOĞAN’ıN SIYASETIDIR”   14:36   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… MITINGE KATıLANLAR: "EMEKLIYI ÖLDÜRDÜLER... HIÇ GEÇINEMIYORUZ, EKMEĞI ZOR BULUYORUZ"   19:26   TÜRKIYE’NIN UTANÇ TABLOSU: 2025’TE EN AZ 94 ÇOCUK İŞ CINAYETLERINDE HAYATıNı KAYBETTI   19:22   SAĞANAK GITTI, BÜYÜKŞEHIR SAHADA KALDı: MERSIN’DE SELIN İZLERI GECE BOYU SILINDI   19:20   AYM BAŞKANı ÖZKAYA STRAZBURG’DA: “AİHM, İNSAN HAKLARı STANDARTLARıNıN TEMINATıDıR”   19:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “KÜRTLERIN TEMSILINI SUÇ SAYAN ANLAYıŞ TÜRKIYE’YI ÇıKMAZA SÜRÜKLÜYOR”   19:14   ABD’DE ‘ICE BASKıNı’ PROTESTOLARı TÜM ÜLKEYE YAYıLDı: MINNEAPOLIS SOKAKLARı KAYNıYOR   19:11   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN GÜÇLÜ MASA: BÜYÜKŞEHIR’DEN VERI TEMELLI, SOMUT ADıMLAR   19:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTE SOSYAL DESTEK HAMLESI: HALK KART VE ÖĞRENCI YARDıMLARı HESAPLARA YATTı   19:10   AKDENIZ BELEDIYESI SAHADA: YAĞıŞLARA KARŞı KıRSALDA SEFERBERLIK   19:04   MEZITLI DERESI TAŞTı, KRIZ MERKEZI SAHADA: MERSIN’DE SEFERBERLIK   18:54    TOROSLAR’DA YAĞıŞ ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI 7/24 SAHADA   18:30   MEZITLI’DE SEL ALARMı: BAŞKAN TUNCER SAHAYA İNDI, TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   18:19   TAT GıDA’DAN HAZıR YEMEKTE YENI DÖNEM: ZEYTINYAĞLı YAPRAK SARMA ILE STANDARTLAR YÜKSELIYOR   17:55   2025 “YURT DıŞı TATIL YıLı” OLDU: PRONTOTOUR RAPORU SEYAHAT TRENDLERINI ORTAYA KOYDU   17:40   YUMURTALıK’TA SEL ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI SAHADA, HAYAT KıSA SÜREDE NORMALE DÖNDÜ   17:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA GÜÇLÜ KALKAN: AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYESI  
 
     
   

Migros depo işçileri eyleminde gözaltına alınan Başaran Aksu savcılıktan serbest bırakıldı: "İnsanların çoluk çocuğu var. Bu ailelere 30-35 bin lira parayı, ’siz geçinebilirsiniz’ diye dayatan akıl kötü bir akıldır


Migros depo işçilerinin dün Beykoz’da düzenlediği eylemde 90’ı işçi ve sendikacı olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki isimlerin tamamına yakını emniyetten serbest bırakılırken DGD-SEN örgütlenme uzmanı Başaran Aksu öğle saatlerinde Beykoz Adliyesi’nde savcılık tarafından serbest bırakıldı. Adliye önünde bir açıklama yapan Aksu, "Kimsenin şahsıyla ilgili bir şeyimiz yok ama bu kurumsal düzenle, bu adi düzenle sonuna kadar kavga etmeye devam edeceğiz. İnsanlar çoluk çocuk yetiştiriyorlar. 3 çocuk, 4 çocuk, 5 çocukları var. Bu ailelere 30-35 bin lira parayı, ‘siz geçinebilirsiniz’ diye dayatan akıl kötü bir akıldır" dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2026 Pazar 15:42   Okunma : 459

Migros depo işçilerinin dün gerçekleştirdiği eylem sırasında, “Suç işlemeye tahrik”, “kamu görevlisine hakaret” ve “2911 sayılı yasaya muhalefet” suçlamalarıyla gözaltına alınan ve bugün öğlen saatlerinde Beykoz Adliyesi’ne getirilen DGD-SEN örgütlenme uzmanı Başaran Aksu savcılık ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aksu’yu adliye çıkışında işçiler ve sendika yetkilileri karşıladı. Aksu, adliye çıkışında şöyle konuştu:
“Burada konuşulması gereken şey, Migros depo işçilerinin 10 günü aşkın süredir, onları sefalete iten, bütün yoksulları toplumsal çürümeyle muhatap hale getiren düzeni sorguluyor Migros depo işçileri. Migros işvereni sayın Tuncay Özilhan 9.5 milyar kar tti; 9.5 milyarın 500 milyonunu işçilerle paylaşsa sorun çözülür. Ama 1 kuruş paylaşmak istemiyor holdingler. 1 kuruşunu yoksullarla, işçilerle paylaşmak istemiyorlar. Bizim kavgamız, itirazımız buna. Kimsenin şahsıyla ilgili bir şeyimiz yok ama bu kurumsal düzenle, bu adi düzenle sonuna kadar kavga etmeye devam edeceğiz.

"Ailelere 30-35 bin lira parayı, ‘siz geçinebilirsiniz’ diye dayatan akıl kötü bir akıldır"

İnsanlar çoluk çocuk yetiştiriyorlar. 3 çocuk, 4 çocuk, 5 çocukları var. Bu ailelere 30-35 bin lira parayı, ‘siz geçinebilirsiniz’ diye dayatan akıl kötü bir akıldır... Tuncay Özilhan bey, doğrudan şikayetçi olmadığını iletmiş değişik siyasilere. Şikayetinin olmuyor olması iyidir ama yetmez. İşçilerin şikayeti sürüyor; işçilerin şikayetini karşılaması gerekir.

"Kendi denetiminde oldukları sendikaya geçirerek işçilerin sendika hakkını gasp etmeye çalışıyorlar"

İlk günden itibaren Migros yönetimini dafalarca aradık. Yasayı dolandırıyorlar; 7 bin 500 işçiyi bir kalemle iş kolu yönetmeliklerine, sendikalar kanuna, içtihatlara, geleneklere aykırı bir şekilde DGD-SEN’in olduğu iş kolundan alıp, kendilerinin yönettiği Tez-Koop-İş, 2 eski sendika genel başkanının sahibi olduğu taşeron şirketlerle idare ettiler bugüne kadar, yine kendi denetiminde oldukları sendikaya geçirerek işçilerin sendika hakkını gasp etmeye çalışıyorlar. Daha önceki yıllarda sendikamızla oturdular, bir an önce avukatımıza ulaşmaları, oturup müzakere ile bugün yarın bu meseleyi toparlamaları aklı selim olandır”

Avukat Ünder: Sokakları kimse hiçbir şekilde engelleyemez

DGD-SEN avukatlarından Mürsel Ünder de “İşçilerin, yoksulların hak arama mücadelesi söz konusu olduğunda suçla, kriminallikle eşleştirilmesi meselesi yargının bir an önce vazgeçmesi gereken birşey. Aynı şekilde keyfi kaymakamlık yasakları, hukuka, uluslarası sözleşmelere, yargı kararlarına aykırı olan böyle keyfi yasaklamalara da doğrudan işçilerin, sendikaların uymasını beklemek çok gerçekçi değil. Bu uygulamalara derhal son verilmesi gerekir. İşçiler, her tür eylemde, Tuncay Özilhan’ın evinin önüne gitmek de dahil, düşünce ve ifade özgürlüğü söz konusudur. Sokakları kimse hiçbir şekilde engelleyemez." dedi. Ünder şöyle devam etti:

"Siz Migros bünyesinde kadroya alma meselesini, depo işkolunu bildirerek de yapabilirsiniz. Mağaza- marketi, mağaza-market işkolunda belirteceksiniz, diğerini de depo iş kolunda belirteceksiniz. Dolayısıyla da bir sendika düşmanlığı yaftasından da rahatlıkla kurtulabilirler. Basit bir SGK bildirimiyle çözülebilecek meseleler bunlar.

Kamuoyuna bilgilendirmede, sendikal özgürlüklere sonuna kadar saygılı olduklarını, 54 yıldır sendikayla çalıştıklarını söylüyorlar. ‘Bizim sendikalarla ilgili bir sorunumuz yok’ gibi bir dil yaratıyor ama bir manipülasyon var. Sendika dediği aslında işverenin bizzat kendisinin kurduğu, kendisinin yönettiği, yöneticilerini ve çalışma usüllerinin tamamını kendisinin belirlediği bir sendikayı, sarı sendika diyoruz biz ona, işçi sendikası olarak tanımlıyorlar. Kadroya geçiriyorlar diyorlar, kadroya geçirildikten sonra 7 bin 500 tane işçiden yaklaşık 7.5 milyon (tl) civarında gelir elde edecek bu sendika, aylık. Sadece bu gelirin hatırına gelip de deponun önünde, ‘bunlar artık benim üyelerim, ben bunlara sahip çıkacağım’ diye söz söyleyen, gelen bir kimse yok. Ama patronlarla gidiyorlar görüşüyorlar. Maipülasyon dediğimiz tam böyle bir şey”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA