15 Aralık 2025 Pazartesi


22:54   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:42   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:35   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   11:50   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:03   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:27   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM   22:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE ÇIFTE DESTEK: 100 SÜT TANKı, 21 GÜNEŞ PANELI   21:10   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÇOCUKLARA GELECEĞI ŞEKILLENDIREN EĞITIM MERKEZI”   13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:08   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR  
 
     
   

Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP’nin son anketini açıkladı..


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin elindeki araştırma verilerini paylaşarak "En son gelen tahmin ‘hayır’ oylarının yüzde 53 civarında olduğu" dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2017 Cumartesi 01:19   Okunma : 902

CHP lideri Kılıöçdaroğlu, referandum öncesinde katıldığı son canlı yayında (Halk TV ve Tele 1 TV'nin ortak canlı yayını) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Referanduma 2 gün kala ‘evet’ yoğunluklu yayınlanan anket sonuçlarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bundan 1 hafta önce hükümetin strateji uyguladığını, son hafta anket maniplasyonu yapacağını söylemiştim. Kararsız yurttaşları sandığa gitmemesine yönelik bir strateji kullanılıyor. Sandığa gidildiği sürece ‘hayır’ çıkacak. Demokratik bir ülke olmak istiyorsak sandığa gidip oy kullanmak çok önemli. Yapılan bir parti seçimi değil. Tek adamlık rejimi ile parlamenter demokratik rejim arasında bir seçim yapılacak. Referandumun ardından ‘bütün baskılara karşı halk demokrasiden yana tavrını koydu’ diyerek yeni süreci yaratacağız” dedi.

"ŞU AN YÜZDE 53 HAYIR"

CHP’nin elindeki araştırma verilerini de paylaşan Kılıçdaroğlu, “En son gelen tahmin ‘hayır’ oylarının yüzde 53 civarında olduğu. Bunun içerisinde gizli oy dediğimiz, ‘acaba hayır dersem başıma birşey gelir mi’ diye düşünen kitle de var. Sandığa gidiş ne kadar fazla olursa ‘evet’ ile ‘hayır’ arasındaki fark, ‘hayır’ lehine o kadar fazla olacak” diye konuştu.

"SANDIKLAR GÜVENDE"

Halkın sandık güvenliği konusunda endişe içinde olmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ciddi bir kararlılık içerisindeyiz. Sandık görevlileri ve müşaitler belirlendi. Bütün arkadaşlara seslenmek isterim, birleştirme tutanakları alınmadan hiç kimse sandık başından ayrılmasın, herkes sandığa sahip çıksın. Kararlı olmak, demokratik standarları geliştirmek zorunda olan bir ülkeyiz. Bu ülkenin insanları 3. sınıf demokrasiye laik değil. Güçlü bir ülke olduğumuz demokratik standarlarımızdan belli olmalı” ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ YENİ FARK ETTİ"

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin açıklamaları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepkisi ile büyüyen eyalet tartışmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Eyalet diye yazmaz zaten. ‘Birden fazla ili kapsayan düzenlemeler yapabilir’ diyor. Cumhurbaşkanı bakanlıkları, merkez ve taşra teşkilatını yeniden düzenleyebiliyor. Karatepe de bunu ifade etti ama Bahçeli bunu yeni keşfetmiş gibi görünüyor” dedi.

"EVET DEMENİN VEBALİ BÜYÜK"

Kılıçdaroğlu referandum öncesinde katıldığı son yayınında seçmene “‘Pazar günü hava güzel sandığa gitmiyorum’ demesinler. Herkes mutlaka sandığa gitmeli. ‘Evet’ demenin vebali çok ağırdır. Türkiye’nin kaderi demokrasinin yükselmesi ile yükselir. Sandıkların güvenliği konusunda hiç bir tereddüt olmasın. Sandıkların güvenliğini parti üyelerimiz, sivil toplum örgütleri ve genç avukatlarla takip edeceğiz. Türkiye’nin demokrasisi, bekası, çocuklarımız, geleceğimiz için kahverengine ‘hayır’ a mührümüzü basalım” mesajı verdi.






Paylaş :
Etiketler :  chp, kılıçdaroğlu, anket, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA