23 Temmuz 2025 Çarşamba


17:52   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER: "İLK DURUŞMALARDA EĞER TARAFSıZ MAHKEMELER YOLUYLA BU DOSYALAR BIR KARARA BAĞLANıRSA TAHLIYE OLACAKLARıNı DÜŞÜNÜYORUZ"   17:46   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü, HATAY CUMHURBAŞKANı TAYFUR SÖKMEN’I VE EMEĞI GEÇEN HERKESI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUM"   17:42   BURHANETTIN BULUT: "ARTıK GAZETECILER IÇIN 24 TEMMUZ, BIR BAYRAM DEĞIL; BIR ISYAN VE DIRENIŞ GÜNÜDÜR"   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" SÜRECINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   17:37   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: 2 MILYON EMEKLI GEÇINEBILMEK IÇIN ÇALıŞıYOR, IKTIDAR HÂLÂ ÇıKıP BAŞARı HIKÂYESI ANLATıYOR   10:20   DENIZ YAVUZYıLMAZ: "AK PARTI ŞIRKETE, DEVLETE AIT SANTRALI BEDAVAYA HEDIYE ETTI, ÜSTÜNE DE PARA VERDI"   10:10   CUMARTESI ANNELERI’NDEN EMINE OCAK’ıN VEFATı... BURHANETTIN BULUT: "MÜCADELESI BIZIMLE YAŞAYACAK"   09:54   EKREM İMAMOĞLU: "MILLETIMIZI FAKIRLIĞE MAHKUM EDEN, HER KARARı TEK ADAMıN AĞZıNDAN ÇıKACAK SÖZE BıRAKAN CUMHURBAŞKANLıĞı HÜKÜMET SISTEMI’NI MUTLAKA DEĞIŞTIRECEĞIZ"   09:43   BÜYÜKŞEHIR BUZ GIBI LIMONATA DAĞıTıMLARıNA BAŞLADı   09:41   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN HATAY’ıN ANA VATANA KATıLıŞıNıN 86’NCı YıLıNı KUTLADı   09:39   ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKAN VEKILI GEÇER, ADALET NÖBETI’NE KATıLDı... "BAŞKANLARıMıZıN EN KıSA KıSA SÜREDE ADIL BIR ŞEKILDE YARGıLANıP, GÖREVLERINE DÖNMELERINI TEMENNI EDIYORUM"   09:36   ZIRAAT MÜHENDISLERI ODASı BAŞKANı SUIÇMEZ: “ÜRETIM DÜŞÜYOR, ITHALAT ARTıYOR; ÇIFTÇI BORÇLA AYAKTA KALMAYA ÇALıŞıYOR”   09:26   AYDıNCıK LGS 1.’SI BÜYÜKŞEHIR’IN KURS MERKEZI’NDEN ÇıKTı   15:02   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 2025 YıLıNDA GÜÇLÜ ULAŞıM HAMLESI   15:01   MEZITLI BELEDIYESI’NIN MODERN VE ÇEVRECI KAPALı PAZAR YERI ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR    14:59   CHP’LI TALAT DINÇER: “ZAM YAPTıĞıNıZ MAAŞı, NEDEN VERGIYLE GERI ALıYORSUNUZ?”   14:57   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, “ULAŞıMDA KONFOR İÇIN ÇALıŞıYORUZ”   09:30   CHP’LI GÜRER: "TÜİK’IN MAKYAJLı VERILERI DEĞIL, VATANDAŞıN SOFRASıNDAKI EKSILEN LOKMA KONUŞULMALıDıR"   08:56   BÜYÜKŞEHIR’IN AŞHANELERINDE TENCERELER PAYLAŞıM İÇIN KAYNıYOR    17:19   ALTAN ÖYMEN’IN CENAZE TÖRENI... ÖZEL:   
 
     
   

Geri dönüşüm atölyesinde üretilen ürünler dikkat çekiyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan ve bünyesinde bulunan geri dönüşüm atölyelerinde imal ettiği ürünlerle dikkat çeken Tarsus Gençlik Kampının, yepyeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiği bildirildi.

 

Tarih : 23 Eylül 2020 Çarşamba 17:51   Okunma : 454

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tarsus Gençlik Kampındaki geri dönüşüm atölyesinde bugüne kadar kreş malzemeleri, oturma grupları, kitap durağı, pandemi döneminde sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılan iki kişilik bank, masa, sandalye, survivor oyun grupları ve daha onlarca çeşit ürün tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilirken, şimdi de Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı için istenen ve bal üreticilerinin satış yapabilecekleri bal evleri üretiliyor. Bal evlerinin üretimi için çok miktarda geri dönüşüm malzemesi kullanılıyor.

Bu kampta tek hedef sürekli üretmek

Doğa sporlarının yapılabildiği, gözlem eviyle kuş sevgisinin gençlere aşılandığı, su sporları ve sportif aktivitelerin yanı sıra eğitim çalışmalarının da gerçekleştirildiği Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampında tek hedef ise sürekli üretmek. Bu bağlamda kamp içerisinde süs bitkileri ve bölge iklimine uygun olan lavanta, biberiye, kaktüs, fesleğen, palmiye ağaçları ve daha pek çok bitkinin fidesi veya fidanlarının üretimleri de yapılıyor.

Başta Gençlik Kampının ihtiyaçlarının karşılandığı çalışma kapsamında üretilen fide veya fidanlar poşetleniyor, çeşitli alanlarda, yol kenarlarında ve ihtiyaç duyulan noktalarda kullanılıyor. Saksılarda kullanılan toprak için de herhangi bir masraf yapılmıyor. Kendi imkanlarıyla elekten geçirilen ve gerekli karışımları yapılan topraklara, Tarsus Doğa Parkı içinde bulunan hayvanların gübreleri ilave edilerek, verim kazandırılıyor.

Maki tipi bitkilerin yanı sıra kampta erik, ceviz, turunç ağaçlarının fidanlarının üretimi de yapılıyor. 130 erik ağacı, 40 ceviz ağacı, 80 defne ağacı, 20 avokado, 40 turunç ağacının fidanının üretildiği kamp içinde 3 bin kök biber fidesi ve değişik süs bitkilerinin de üretimleri gerçekleştirildi.

Kampta sivrisinekle mücadele için lepistes balıkları da üretiliyor

Sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki binlerce sulama havuzuna bırakılması için sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiyor. Bu kapsamda Tarsus Gençlik Kampında oluşturulan göletin içine bırakılan 20 adet lepistes balığı, üreyerek binlere ulaştı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA