16 Ekim 2025 Perşembe


15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:54   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:37   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:30   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:22   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!   
 
     
   

Mersin Büyükşehir Sayesinde Köyümde Yaşama İmkânı Buldum


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” ile tarımın ve üretimin ana aktörü olan kadınların da hayatı değişiyor.Büyükşehir’in projesi, Erdemli’de yaşayan ve tek geçim kaynağı olan hayvanlarını ağıl yangınında kaybeden Teslime Ersoy’un umudu oldu. Gülnar’ın Kuskan Mahallesi’nden Şerife Sabancılar ise şehir merkezinden sonra umudu yeniden köyünde buldu ve Büyükşehir’in desteği ile hayata tutundu.

 

Tarih : 31 Ekim 2020 Cumartesi 21:19   Okunma : 547

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan“Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi” ile tarımın ve üretimin ana aktörü kadınların da hayatı değişiyor. Büyükşehir Belediyesi, proje ile 27’si kadın olmak üzere toplam 60 üreticiye 1500 küçükbaş hayvan desteğinde bulundu. Geçim sıkıntısı yüzünden köyünden ayrılan ancak umudu yeniden köyünde bulan Gülnar’lı Şerife Sabancılar’ında,Erdemli’de yaşayan ve tek geçim kaynağı olan ağılı yandığı için hayvanları telef olan Teslime Ersoy’un da umudu Büyükşehir oldu. Büyükşehir’den koyunlarını teslim alan Teslime Sabancılar 5 çocuğunun geleceğini inşa edeceği kazanç kapısına yeniden kavuşurken, keçilerine kavuşan Şerife Sabancılar ise doğduğu topraklara yeniden dönme olanağı buldu.

Hayvanları yangında telef oldu, Büyükşehir yenilerini yerine koydu

Erdemli’nin Sarıkaya Mahallesi’nde yaşayan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Teslime Ersoy’un ağılı kısa süre önce çıkan yangında kül olmuştu. Teslime Ersoy’un 5 çocuğuna iyi bir gelecek verebilmek ve eğitim masraflarını karşılamak için tek umudu olan hayvanları da yangında telef olmuştu. Tüm geçim kaynağını kaybeden Ersoy, Büyükşehir’in projesi ile yeniden hayata tutundu. Ersoy, Büyükşehir’in projesine başvurdu ve kaybettiği hayvanlarının yerine yenilerini koydu.

Teslime Ersoy:“Bu proje sayesinde çocuklarım okuyacak”

Bu proje sayesinde çocuklarını okutacağını ifade eden Teslime Ersoy, projenin kendilerine umut olduğunu belirterek, “Ağılım yanmıştı. Kuzularım, koyunlarım yandı.Hayvanlar yanınca biz çok acı çektik. Büyükşehir’in ekipleri Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi için köye geldiğinde müracaat ettik, çıktı. Muhtarımızla birlikte geldiler, ağılımıza baktılar. 10 koyunumuz vardı, 25 koyun verdiler,35’e çıktı.İnşallah daha da ilerleyeceğiz. Maddi kazancımızda artış olacak. Çocuklarıma destek olacak. 5 çocuğum var, 3 tanesi okuyor. Bir tanesi daha 2 yaşında. Vahap Seçer Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. Bize umut oldu. Allah razı olsun. İnşallah bu proje sayesinde ailecek kalkınacağız, çocuklarım okuyacak” dedi.

Şerife Sabancılar: “Bu proje ile köyümde yaşama imkânı buldum

Projeyi kayınpederi Hamza Sabancılar’dan öğrendiğini ve başvurduğunu, ancak hiç ümitli olmadığını ifade eden Gülnar’lı Şerife Sabancılar, köyünde gelir getiren bir işi olmadığı için köyünün dışında yevmiyeli işlerde çalıştıklarını söyledi. Tek hayalinin yeniden köyünde yaşamak olduğunu söyleyen Sabancılar,az sayıda keçisini ise var olan altınını satarak aldığını söyledi. Büyükşehir’in kendisine umut olduğunu ifade eden Sabancılar, “Projeye başvurdum. Çıktığını duyduğumda çok sevindim. Bu proje bize çıkınca köye yerleşme imkanı doğdu. Bu hayvancılık bizim umudumuz olacak. Şehre gittiğimizde yerimiz yurdumuz yok, geçim zorlaşıyor. Bu projeyi duyunca çocuğuma umut olsun, çocuğumu okutabilir miyim düşüncesiyle başvurduk. Bu keçilerle geçimimizi sağlayıp, köyde yaşamaya devam edeceğiz. Köyümü çok seviyorum. Bu proje ile köyümde yaşama imkanı buldum” dedi.

“Bir ev yaptırıp, oğlumu okutmak istiyorum”

Kendisine verilen hayvanlardan kazandığı para ile ev yaptırıp, çocuğunu okutmak istediğini söyleyen Sabancılar, “Bizim şu anki evimiz toprak. Bu projeden para kazandığımızda ilk önce bir ev yaptırmak istiyoruz. Bir ev yaptırıp, oğlumu okutup sonra da onun evini yaptırıp onunda hayatını güzel bir yola sokmaya çalışacağım. Ben hayvanları çok seviyorum. En büyük hayalim ömrümün hayvanlarla geçip gitmesi. Çobancılığı devam ettireceğim, çok seviyorum” diye konuştu.

Şerife Sabancıların kayınpederi Hamza Sabancılar ve eşi Hasan Sabancılar da proje için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, HAYDİ, GEL, KÖYÜMÜZE, DESTEK, VERELİM, PROJESİ, PANDEMİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA