11 Haziran 2025 Çarşamba


11:05   SILIFKE’NIN ÖNEMLI CADDE VE SOKAKLARı YENI YÜZÜNE KAVUŞTU    10:55   68 MILYAR LIRALıK MÜŞTERI DENEYIMI YÖNETIMI SEKTÖRÜPROCAT SALES ILE IHRACATTA VITES YÜKSELTIYOR   09:05   MERSIN’IN ULUSLARARASıLAŞMASı YOLUNDA BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖNEMLI BIR ADıM   12:25   FERDI ZEYREK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: "ŞIMDI BIZIM YÜKÜMÜZ HER ŞEYDEN AĞıR. MANISA’Yı EMANET ETTI GITTI, NE YAPACAĞıZ BILMIYORUM"   10:04   DOĞASEVERLERIN YENI ROTASı: TARIHI KILIKYA YOLU OLDU   09:30   BÜYÜKŞEHIR İLE ÇEVRE GÖNÜLLÜLERI AYAŞ SAHILINI TEMIZLEDI    14:38   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MADLEEN" TEPKISI: “ARTıK -MıŞ GIBI YAPMANıN DEĞIL FILISTIN’E SAHIP ÇıKMANıN, İSRAIL’E HADDINI BILDIRMENIN ZAMANı”   14:08   TARSUS DOĞA PARKı, KURBAN BAYRAMı’NDA ZIYARETÇI AKıNıNA UĞRADı   12:02   FERDI ZEYREK’IN SAĞLıK DURUMU... BAŞHEKIM PROF. DR. TOPÇU: ’’İYI YÖNDE BIR GELIŞME YOK AMA NEGATIF YÖNDE DE BIR GELIŞME YOK’’   23:49   KÜLTÜR MOZAIĞI KENT MERSIN’DE, ‘DINLER BULUŞMASı’NDAN BARıŞ VE KARDEŞLIK MESAJLARı YÜKSELDI    12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

Türkiye’nin Tek Giritli Köyü İhsaniye’de Turizmi Canlandırmak İçin Mersin Büyükşehirden Dev Adım


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, Türkiye’nin tek Giritli köyü olarak bilinen Akdeniz İlçesi Bağcılar İhsaniye Mahallesi Muhtarı Yücel Şen’in talebi üzerine mahalleyi ziyaret etti. Bürokratlar, “Melemez” adıyla da bilinen mahallenin sorunlarını yerinde dinleyip not ederken,mahallede turizmi canlandırmanın yolları konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu mahalleyi ve bu kültürü çok önemsiyoruz” derken, Mahalle Muhtarı Yücel Şen “Köyde turizmle ilgili bir yapı var. Bunu geliştirip güzelleştirmek açısından böyle bir talebimiz oldu. Tabi bütün daire başkanlarını bir arada görünce biraz heyecanlandık” diye konuştu.

 

Tarih : 15 Şubat 2021 Pazartesi 17:22   Okunma : 499

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ve beraberindeki 8 daire başkanı, Akdeniz İlçesi Bağcılar İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallenin sorunlarını yerinde dinleyip tek tek not etti. Mahalle Muhtarı Yücel Şen’in daveti üzerine gerçekleşen ziyarette, Türkiye’nin tek Giritli köyü olarak da bilinen mahallede turizmi canlandırmanın yolları konuşuldu.

Ziyarette; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in yanı sıra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Fen İşleri Dairesi Başkanı Engin Yıldız, Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu yer aldı. Daire başkanları, sorumluluk alanlarındaki konularla ilgili bilgi verip, sorunları not etti.

“Biz bu mahalleyi ve bu kültürü çok önemsiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunarak,“Yücel Bey’in daveti üzerine daire başkanı arkadaşlarımızla mahalleyi ziyaret ettik. Tabi burası bir Giritli mahallesi. Başta kültürel zenginliği olan bir mahalle. Büyükşehir Belediyesi olarak da biz bu mahalleyi ve bu kültürü çok önemsiyoruz. Muhtarımızdan mahalleyle ilgili sorunları dinledik. İlgili arkadaşlarımız muhtarımıza gerekli bilgileri verdi. Yapacakları bazı çalışmalarla ilgili de notlarını aldılar” dedi.

Daire başkanları talepleri dinleyip not etti

Gökbel, kendilerine aktarılan taleplerden bazılarını paylaşarak, “Özellikle bu mahalleyibağlayan ana ulaşım hattı üzerinde bazı kritik ve kazalara neden olan bölümlerle ilgili talepleri oldu. Mezarlıkla ilgili talepleri oldu. Eski mezarlığın dolmak üzere olduğunu söylediler.Biz burayla ilgili yeni bir mezarlık düzenlemesi zaten yapmıştık. Onun projesini hazırlıyorduk. Bir an önce projeyi yapıp ihaleye çıkmayı düşünüyoruz. Onun dışında park bahçelerle, kültürle, muhtarlık işleri ve fen işleri daire başkanlarımızla ilgili talepleri oldu. Arkadaşlarımız bunlarla ilgili notları aldı. Oyun parkıyla ilgili de muhtarımızın talebi oldu. Park Bahçeler Daire Başkanımız bu talebi aldı. Muhtemelen yeni bir alanda, bir çocuk oyun parkını da burada oluşturacağız” diye konuştu.

“Olumlu, faydalı bir toplantı oldu”

Mahallenin turizm açısından da bir değere sahip olduğunu vurgulayan Gökbel, “Bu mahallenin güney veya doğu kısmında daha önce savaşlarda siper olarak kullanılmış bazı varlıkların olduğu söylendi. Burayla ilgili de gerekli notlarımızı aldık. Özellikle buranın tanıtımı; buraya ulaşan yol noktasında da arkadaşlarımız bir çalışma yapıp daha sonra Sayın Muhtar’la bunu paylaşıp uygulamaya geçecekler. Olumlu, faydalı bir toplantı oldu” ifadelerine yer verdi.

“Yapılması gereken şeyleri konuştuk, yapılacağına da inanıyoruz”

Bağcılar İhsaniye Mahalle Muhtarı Yücel Şen ise mahallede butik olarak çeşitli üretimlerin yapıldığını söyledi. Mahallenin kültürel bir değere sahip olduğunu, bölge turizmine de katkı sağlayabileceğini belirten Şen, “Köyde turizmle ilgili bir yapı var. Bunu geliştirip güzelleştirmek açısından böyle bir talebimiz oldu. Tabi bütün daire başkanlarını bir arada görünce biraz heyecanlandık. Güzel, verimli bir toplantı oldu. Köyde yapılması gereken şeylere Büyükşehir’in de bir noktada el atması gerektiğini düşündük. Çünkü bu bizim çabalarımızla olacak şeyler değil. Biz belli bir yere kadar götürüyoruz.Hepsine çok teşekkür ederim böyle bir ilgi alakadan dolayı. Yapılması gereken şeyleri konuştuk, yapılacağına da inanıyoruz. Çünkü bu biraz bizim için hızlandırılmış boyutu oldu işin. Çok memnunuz” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TÜRKİYE’NİN, TEK, GİRİTLİ, KÖYÜ, İHSANİYE’DE, TURİZMİ, CANLANDIRMAK, İÇİN, MERSİN, BÜYÜKŞEHİRDEN, DEV, ADIM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA