15 Kasım 2025 Cumartesi


09:58   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:02   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:20   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:01   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:02   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

Almanya’da Başbakan Binali Yıldırım için suç duyurusu..


Başbakan Binali Yıldırım hakkında Almanya’da ajanlık yaptığı öne sürülen DİTİB imamlarıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu..

 

Tarih : 18 Şubat 2017 Cumartesi 22:50   Okunma : 1058

Başbakan Binali Yıldırım hakkında, Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile bağlantılı ajanlık yaptığı öne sürülen imamlarla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Artı Gerçek'in yansıttığı Der Spiegel haberine göre Almanya Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Volker Beck, ülkedeki makamlara çağrıda bulunarak, Başbakan Yıldırım’ın ‘DİTİB imamlarının ajanlık soruşturmasıyla ilgili ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma boyunca ülkeyi terk etmesine izin verilmemesini’ istedi.

Beck, merkezi Karlsruhe’de bulunan Federal Başsavcılık, Duisburg Savcılığı ile bugün Binali Yıldırım’ın miting yaptığı Obernhausen Polisine yazılı suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, imamların direkt Başbakanlığa bağlı olduğu, dolayısıyla Başbakan Yıldırım’ın da ajanlık faaliyetinde rolünün olduğu dile getiriliyor.

Beck tarafından yapılan başvuruda, Başbakan Binali Yıldırım hakkındaki suçlar şöyle sıralanıyor: Ajanlık faaliyetinde bulunmak ve suç ortaklığı, ajanlık faaliyetine teşvik, ajanlık faaliyetine yardım.

Beck, ajan imam soruşturmasının Binali Yıldırım’a kadar genişletilmesini, ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma sonuçlanıncaya kadar Almanya’dan çıkışına izin verilmemesini talep etti. Beck, Yıldırım'ın Almanya devletinin resmi çağrısıyla ülkede olmadığını bu yüzden dokunulmazlığının da bulunmadığını söyledi.

Beck'in talebi sonrası Oberhausen Emniyet Müdürü, Federal Başsavcılığın Federal Kriminal Dairesine soruşturma yetkisi verdiğini kaydetti.






Paylaş :
Etiketler :  başbakan, binali yıldırım, almanya, ditib imamı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA