17 Aralık 2025 Çarşamba


14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:01   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:18   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:47   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:34   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:25   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:15   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:45   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:50   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:25   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:05   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:15   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:47   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

ÖZKOÇ`TAN MHP`Lİ ÇAKAR`A TEPKİ: "KADINLARIN HAKKININ ENGELLENMESİ YASALARIMIZA EN BÜYÜK SUÇ"


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, eski MHP milletvekili Ahmet Çakar`ın oyuncu Melis Sezen için “Bir kıyafet giymiş o kıyafet suç” sözlerini sarf etmesine tepki gösterdi. Özkoç, “Kadınların kendilerini ifade edebilmesi, özgürce konuşabilmesi ve istediği yaşam biçimini tercih edebilmesi onların hakkıdır. Bu hakkı engellemek yasalarımıza en büyük suçtur” dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 16:35   Okunma : 517

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, eski MHP milletvekili Ahmet Çakar`ın oyuncu Melis Sezen için “Bir kıyafet giymiş o kıyafet suç” sözlerini sarf etmesine tepki gösterdi. Özkoç, “Kadınların kendilerini ifade edebilmesi, özgürce konuşabilmesi ve istediği yaşam biçimini tercih edebilmesi onların hakkıdır. Bu hakkı engellemek yasalarımıza en büyük suçtur” dedi.

Eski milletvekili, avukat MHP`li Ahmet Çakar`ın, oyuncu Melis Sezen`in bir ödül töreninde giydiği göğüs dekolteli giysi için AKİT TV`de “Bir kıyafet giymiş o kıyafet suç” iddiasında bulunması bugün TBMM Genel Kurulu`nda da gündeme geldi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuyla ilgili şunları söyledi:

“Hayatım toplumsal mücadeleyle geçti ancak bugün toplum ile ilgili kavrayışımda görüyorum ki hayatı ve insanlığı yaşatan ve toplumun her sınıfına nüfus edebilen sadece kadınlar. Canla başla, emekle bir toplumu inşa ediyorlar. Bugün hala kadınlarla savaşmak isteyen erkeklere belirtmek istiyorum ki bunu yapabilmek mümkün değildir. Kadınların hayatın her alanında olması, hayatı yeniden ve yaşanabilir kılıyor olmaya devam edebiliyor olması yaşamın bir gerçeği. Burada demokratik bir cumhuriyette, TBMM`de millet iradesinin temsilcileri olarak daima savunacağımız haklar temel insan hakları olmalıdır. Düşünce ve ifade özgürlüğü, insan haklarının temel prensipleri arasında yer almaktadır. Doğal olarak kadınların kendilerini ifade edebilmesi, özgürce konuşabilmesi ve istediği yaşam biçimini tercih edebilmesi onların hakkıdır. Bu hakkı engellemek yasalarımıza en büyük suçtur. Televizyonlardan kadınların nasıl giyineceğini, nasıl konuşacağını, toplumda kendilerini nasıl ifade etmesi konusunda ahkam kesen anlayışı kesinlikle reddediyoruz. Kadınlara ne yapmaları gerektiğini söyleme cesareti bulan anlayış kadınların üstün cesareti karşısında yok olup gidecektir.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA