2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

KILIÇDAROĞLU`NUN “ELEKTRİK KESİNTİSİ” SÜRECİ KİTAPLAŞTIRILDI: “BİRİMİZ KARANLIKTAYKEN HİÇBİRİMİZ AYDINLIKTA DEĞİLİZ”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun evinin elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklaması ve ardından elektriklerinin kesilmesiyle başlayıp; Kılıçdaroğlu`nun elektriksiz kalan yurttaşların yaşadıklarına dikkat çekmek için başlattığı süreç kitap haline getirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi`nin hazırladığı; süreçle ilgili haberlerin, yazıların, destek mesajlarının ve görüntülere ait karekodların toplandığı kitaba “Birimiz Karanlıktayken Hiçbirimiz Aydınlıkta Değiliz” ismi verildi.

 

Tarih : 26 Eylül 2022 Pazartesi 11:17   Okunma : 758

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun evinin elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklaması ve ardından elektriklerinin kesilmesiyle başlayıp; Kılıçdaroğlu`nun elektriksiz kalan yurttaşların yaşadıklarına dikkat çekmek için başlattığı süreç kitap haline getirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi`nin hazırladığı; süreçle ilgili haberlerin, yazıların, destek mesajlarının ve görüntülere ait karekodların toplandığı kitaba “Birimiz Karanlıktayken Hiçbirimiz Aydınlıkta Değiliz” ismi verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şubat ayı başında elektrik zamlarına dikkat çekmek için faturalarını ödemeyeceğini açıklamış, 21 Nisan`da evinin elektriği kesilmişti. 3,5 milyon abonenin elektriğinin kesilmesine tepki olarak Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 28 Nisan`a kadar evinde bir hafta boyunca mum ışığı ve kandillerle hayatına devam etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kemal Kılıçdaroğlu`nun bu eylemini bir kitapta topladı.

İlgezdi, sürece ve kitaba ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları belirtti:

“1150 odalı ışıl ışıl saraylarda yaşayanların günlük elektrik gideri 100 bini bulurken, vatandaş mum ışığında kuru ekmek yiyor. 3 buçuk milyon ailenin elektriğinin kesilmesi demek, -her bir aileyi 4 kişi kabul etsek- yaklaşık 14 milyon vatandaşımız demek! Yani yaklaşık 7 milyon çocuk da karanlıkta demek. Sayın Genel Başkanımız ve sevgili eşi Selvi Hanım, tarihi bir direnişle bütün karanlıkta kalan ailelerin ve çocukların sesi oldu. Bu kabul edilemez durum, ancak böyle bir direnişle anlatılabilirdi. Hiçbir vatandaşımızın karanlıkta kalmayacağı, hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmeyeceği, hiçbir gencimizin gelecek kaygısı yaşamayacağı günler çok yakında. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında AKP`nin karanlığından kurtulup aydınlık günleri konuşuyor olacağız.

“YAŞANANLAR UNUTULMASIN DİYE”

Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bölümünü beşli çeteye verdiler. Bu ülkede milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale getirildi. Son üç yılda enerji zamları yüzde 400`ü aştı. 3,5 milyon hanede yaşanan elektrik kesintisi buz dağının görünen kısmıydı. 3,5 milyon abone faturasını ödeyemezken, yaklaşık 2,1 milyon abone ise devletten destek almadan faturasını ödeyemiyor. Sayın Genel Başkanımız, gerçekleştirdiği elektrik kesintisi direnişiyle, ülkenin karanlıkta kalan ailelerinin ve çocuklarının sesi oldu. Taşın altına elini koydu, birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz dedi ve bir hafta boyunca eşi Selvi Hanım ile birlikte karanlıkta oturdu. Sayın Genel Başkanımızın bütün dünyada yankı uyandıran bu eylemini tarihe not düşmek adına kitap haline getirdik. İstedik ki yaşananlar ve iktidar eliyle vatandaşlarımıza reva görülen bu zulüm unutulmasın.”

“KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN! BİZE KATILIN, BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM!”

CHP`nin 81 il örgütüne, basın kuruluşlarına ve ülke genelindeki kütüphanelere gönderilen kitabın önsözünde Kılıçdaroğlu, eylemi neden yaptığını şöyle açıkladı:

“Anayasal bir zorunluluk olan “sosyal devlet” kimliğini bir kenara bırakarak, müteahhitler lehine bir vahşi kapitalizm uygulamasını tercih eden siyasi iktidarın, vatandaşlarımıza yönelik umursamazlığını protesto etmek amacıyla eşimle birlikte ortak bir karar aldık, elektrik faturamızı ödemedik. Bu protestomuzun sonucu olarak evimizin elektrikleri 21 Nisan 2022`de kesildi. Bir hafta boyunca karanlıkta kalarak, milyonlarca vatandaşımızın elektrik/ enerji faturaları özelinde yaşadığı mağduriyetin sözcüsü olmaya çalıştık. Bu protestomuz, milyonlarca vatandaşımız adına bir farkındalık yaratma, toplumsal bir kangrene dönüşmüş olan sorunun, tüm toplum kesimlerinde -akılcı bir tartışma ortamı içinde- konuşulmasını sağladı. Bu bir anlamda toplumsal dayanışmamızı da arttırdı. Bir hafta süren karanlığımızdan milyonların yarınlarını umutlandıran bir aydınlık çıkartmayı başardık. Vatandaşlarımızı, elektrik faturalarını dahi ödeyemeyecek duruma getiren bu bozuk ekonomik düzeni değiştireceğiz. Türkiye`nin geleceğini aydınlatan karanlık bir haftanın hikâyesi olan bu kitabı, okurken aklınızda daima şu slogan olsun: ‘Kimse umutsuzluğa kapılmasın! Bize katılın, birlikte değiştirelim!”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA