15 Kasım 2025 Cumartesi


09:58   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:02   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:20   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:01   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:02   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

DENİZLİ`DE, ŞEBNEM ŞİRİN`İN KATİLİNE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ  


Denizli`nin Pamukkale ilçesinde, 25 yaşındaki Şebnem Şirin`i öldürmekle suçlanan Furkan Zıbıncı`nın yargılandığı davanın beşinci duruşması Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Zıbıncı, "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 18:25   Okunma : 370

Denizli`nin Pamukkale ilçesinde, 25 yaşındaki Şebnem Şirin`i öldürmekle suçlanan Furkan Zıbıncı`nın yargılandığı davanın beşinci duruşması Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Zıbıncı, "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Denizli`nin Pamukkale ilçesinde, 27 Ekim 2021 tarihinde gıda mühendisi Şebnem Şirin`in, Furkan Zıbıncı tarafından öldürülmesine ilişkin davanın beşinci duruşması, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün yapıldı.

Duruşmaya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve kadın örgütleri katıldı. Duruşmayı, Şebnem Şirin`in annesi Pervin Tokat ve babası Halil Şirin de izledi. Duruşmada mahkeme heyeti sanığın "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

"BEN KIZIMIN YANINA NASIL GİDECEĞİM?"

Duruşmada verilen kararın ardından Şebnem Şirin`in ailesi gözyaşlarını tutamadı. Şebnem Şirin`in annesi Pervin Tokat, "Ben kızımın yanına nasıl gideceğim şimdi?” diyerek isyan etti. Duruşmanın ardından adliye bahçesinde avukat Mustafa Pelek ve anne Pervin Tokat arasında yaşanan diyalogda Avukat Pelek davayı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

"SONUNA KADAR DİRENECEĞİM"

Anne Pervin Tokat, "Türk adaletinin vicdanlı hakimleri, savcıları bu karardan eninde sonunda vazgeçip, ağırlaştırılmış müebbeti mutlaka verecekler. Ben 3 ay daha 5 ay daha uykusuz kalırım, vicdanımla acılarımla evimde 3 ay daha ‘Şebnemim` diye ağlarım. Onun ağırlaştırılmış müebbeti aldığı günü görmeden ölmeyeceğim. Bittim ben, bir haftadır komadayım. Dayanacak gücüm kalmadı. ‘Biraz sonra benle o kız…` diye not yazıp tasarlamış. Kızım için, Şebnem`in adaleti için sonuna kadar takipçisiyim, sonuna kadar direneceğim, dayanacağım. Benim kızım çok güçlüydü, ben de Şebnem`in annesi olarak söz veriyorum, sonuna kadar takipçisiyim" dedi.

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Dava avukatlarından Mustafa Pelek ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu bir süreç. Burası bir yerel mahkeme. Bunun bir üstü istinaf, istinaf yetmedi Yargıtay. Bu son sözü Yargıtay söyleyecek, bu son sözü Yargıtay söyleyeceğine göre hiçbir şey bitmiş değil. Onun için moralimizi bozmayacağız. Bunun canavarca hisle taammüden olduğunu anlatacağız herkese. Bu bir tasarlamadır. İntihar notu apaçık. Tasarlama yaptığı süre, attığı mesaj belli. O eylemi gerçekleştirdiği saat belli. Daha önceden de ‘öldürürüm` şeklindeki tehditleri var. Dolayısıyla bir fırsatını bulduğunda, bu planladığı tasarladığı fiili gerçekleştirmeyi kollamış. O anda da bu işi gerçekleştirmiş. Yargıtay o karara imza atıncaya kadar hiç moralimizi bozmayalım, mücadelemize devam edeceğiz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA