4 Şubat 2026 Çarşamba


10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”   14:42   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN DEVLET BAHÇELI’YE TEPKI: "ARTıK ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKIYE CUMHURIYETI ILE ÖCALAN VE PKK’NıN ŞARTLARıNA TESLIMIYET ARASıNDA BIR SEÇIM ZAMANı"   14:41   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, EPSTEIN DOSYASı VE TÜRKIYE’DEKI KAYıP ÇOCUKLARı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:25   6 ŞUBAT’ıN ÜÇÜNCÜ YıLıNDA ADıYAMAN’DA ANMA SEFERBERLIĞI: GENEL BAŞKAN 4 ŞUBAT’TA KENTTE OLACAK   10:15   17 YAŞıNDA GIRIŞIMCILIK: AKDENIZ BELEDIYESI GENÇLERIN HAYALLERINI ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR   10:10   SELIN İZLERI SILINIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAHILLERE 150 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   09:55   3 YıL GEÇTI, HATAY HÂLÂ AYAKTA KALMA MÜCADELESINDE: KONTEYNER KENTTE HAYAT DURDU   09:50   HATAY’DAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “VAN’DA 6 YıL UZATıLAN MÜCBIR SEBEP, ASRıN FELAKETINDE 3 YıLDA BITIRILDI”   09:23   BERAT KANDILI’NDE MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN PAYLAŞıM: BÜYÜKŞEHIR’DEN 13 İLÇEDE 15 BIN KANDIL SIMIDI   09:14   TARSUS’TA BERAT KANDILI’NIN BEREKETI SOKAKLARA TAŞTı   07:56   SAADET PARTISI’NDE MERSIN MESAJı: BOZYAZı VE ANAMUR KONGRELERINE YOĞUN KATıLıM   16:36   BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ÇEBI: "BAŞKANıMıZ SAYıN MEHMET MURAT ÇALıK’A YÖNELIK UYGULAMALARA ARTıK SON VERILMELI"   16:35   ÖZGÜR ÖZEL GAZIANTEP’TE... ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "SANDıK GELIYOR, HESAP ORADA GÖRÜNECEK"  
 
     
   

ESKİ MHP MİLLETVEKİLİ ŞANDIR: “MERSİN`DEKİ TERÖR HADİSESİ TÜRKİYE`NİN HER YERİNDE MÜMKÜN”


Eski MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin`deki PKK terör saldırısının Suriye`de planlandığını “Maalesef Mersin`deki terör hadisesi Türkiye`nin her yerinde mümkün. Niye bu kadar kolay oluyor bunu sorgulamak lazım” dedi. Şandır, Suriye`nin terör bataklığına dönüşmesinde iktidarın büyük payı olduğunu vurgularken, “Şehitlerin kanının hesabını kim verecek” diye sordu ve “Bu iktidarın yatacak yeri yok” diye konuştu.

 

Tarih : 2 Ekim 2022 Pazar 14:21   Okunma : 331

Eski MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin`deki PKK terör saldırısının Suriye`de planlandığını “Maalesef Mersin`deki terör hadisesi Türkiye`nin her yerinde mümkün. Niye bu kadar kolay oluyor bunu sorgulamak lazım” dedi. Şandır, Suriye`nin terör bataklığına dönüşmesinde iktidarın büyük payı olduğunu vurgularken, “Şehitlerin kanının hesabını kim verecek” diye sordu ve “Bu iktidarın yatacak yeri yok” diye konuştu.

Şandır, iktidarın “Muhalefeti terörle ilişkilendirerek propaganda yaptığını” belirtti ve bunun ülkeye faydasının olmadığının altını çizdi. KRT`de “Haftanın Panoraması” programında Semra Topçu`nun sorularını yanıtlayan Şandır özetle şunları söyledi:

MERSİN SALDIRISI VE CHP`YE KUMPAS

“Hükümetin elinde, iktidarın elinde, Sayın Cumhurbaşkanı`nın elinde terörle mücadelede ve dış politikadaki şu son atraksiyonlarından başka bir malzeme kalmadı. Yani 20 yıllık iktidarın ekonomiyi nereden nereye getirdiğini, vatandaşın gündelik yaşamındaki sıkıntıları görüyoruz, tedbir yok. ‘Gelirini artıracağız` demek anlamsız çünkü 2018`de bu hükümet sistemine bu rejime geçildiğinde Dolar 4,5 liraydı şimdi 18 lira 20 liraya gidiyor. 4,5 kat artmış. Vatandaşın geliri maaşlar 4,5 kat arttı mı? Hayır. Dolayısıyla hükümetin terör üzerinden siyaset yapmasını, propaganda yapmasını, rakiplerini özellikle CHP`yi veya muhalefeti toptan söyleyeyim İYİ Parti için de aynı… Şunu söyleyelim; Türkiye`yi PKK çıkmazına sokmak, HDP`nin gölgesi altında siyaseti tartıştırmak bir talihsizlik oluyor.

Muhalefet partileri kendilerini HDP ile ilişkili olmadıklarını, onunla bir temaslarının, ortaklıklarının, iş birliklerinin olmayacağını ispat etmek için çırpınıyorlar. Halbuki muhalefetin millete iktidar olduklarında sorunları nasıl çözeceklerini anlatması gereken bir süreçten geçiyoruz. Hükümet, iktidar, Sayın Cumhurbaşkanı bu noktada kendi hesabına akıllıca, stratejik bir propaganda, PİAR dediğimiz şeyi yapıyor; muhalefeti terörle ilişkilendirerek, kendilerinin de terörle mücadelede çok iyi işler yaptığını ifade ederek propaganda yapacak.  Bunun ülkeye bir faydası olmaz, bunun siyasete bir faydası olmaz.

SURİYELİ SIĞINMACILAR SORUNU

Milli Savunma Bakanı`nın ifadesiyle 9 milyon Suriyeliye bakıyoruz, diğer ülkelerden gelen sığınmacılarla birlikte Türk toplumunun, Türk halkının sokakta geçim zorluğu içinde yaşayan Türk insanının omuzunda nereden bakarsak 11-12 milyon sığınmacının yükü var. Buna hakları yok.

“ÜMİT ÖZDAĞ`A KATILIYORUM”

Sığınmacıların bir kısmını gönderebilirsiniz ama bu ancak yüzde 10`dur, yüzde 20`dir. Ben bu noktada Sayın Ümit Özdağ`ın değerlendirmesine katılıyorum. Sığınmacı meselesi bir küresel projedir. Türkiye`nin çevresinde bir operasyondur. Türkiye`nin içinde de sosyolojik bir operasyondur. Türkiye`nin geleceği ile ilgili bir iç çatışmanın yani dile getirmek istemiyorum ama endişe ediyorum.

Bu mesele bu iktidarın çözebileceği bir mesele değil, bunu kabul edelim çünkü bizim Anadolu`muzda şöyle bir söz vardır; gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz, yukarıya kravat bağlayamazsınız. Şimdi bu hükümet Suriye meselesinde çok stratejik bir yanlışlık yaptı, müttefiklerinin beklentilerine, görüşlerine uyarak Suriye ile olan dostluğumuzu bozdu, operasyonlar, şehitler verdik, sığınmacı sorunu değil sadece.

Onca maliyetin ötesinde Suriye`de verilen şehitlerin bir damla kanın hesabını kim verecek? Bu hükümetin yatacak yeri yok. Aynı yanlışı başka konularda yapacakları endişesi ile uyarıyorum, bağımsız dış politika diye. Türkiye müttefiklerinin beklentileri doğrultusunda, telkinleri doğrultusunda ülkenin geleceğini tehlikeye atmamalı.” 

“SURİYE`DE KIMILDADIKÇA BATIYORUZ”

Suriye`de yaşanan hadisenin benzerleri yeni dönemde başka yerlerde tekrarlanabilir. İşte Ukrayna, önümüze geliyor. Türkiye tarafsızlığını nasıl koruyacak? Suriye`deki gibi eş başkan olma hayalleriyle ne hale geldi.

Sayın Cumhurbaşkanının başka konularda da ‘yanıldık, aldatıldık, hakkınızı helal edin` konuşmalarını hatırlıyorum. Suriye konusunda yanıldıklarını, özeleştiri yapmaları gerekiyor. Müttefiklerinin öncelikleriyle örtüşüyoruz yaklaşımında yanıldıklarını kabul etmeleri lazım.

Suriye`de olaylar çıktığında MHP Grup Başkanvekili olarak TBMM`de ‘Suriye dipsiz kuyudur, olaylar başlar ama bitmez` demiştim. ‘Buradaki olaylara karışmayın` diye uyarmıştım. Şimdi Suriye`den çıkmak istiyoruz çıkamıyoruz. Suriye bir terör yuvası oldu, bir bataklık. Kımıldadıkça da batıyoruz. Hadi işte “Bir gece ansızın gidelim”, git bakayım gidemiyorsun. Suriye`de terör yoktu, bu ülkeden giden Kürtler vardı, şimdi orası terör yuvası oldu.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA