23 Mayıs 2025 Cuma


15:03   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı... ÖZER: VERECEĞINIZ KARAR BARıŞ SÜRECINE DE KATKı YAPACAKTıR   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   14:16   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ, KARAMAN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ`NÜN NURETTIN YıLDıZ`A PLAKET VERMESINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:56   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… CEMAL ENGINYURT: “EKREM AĞRıSı BITMIYOR”   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   08:31   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKıYOR... AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: ALGıLARıN DEĞIL, `OLGULARıN` TARTıŞıLDıĞı BIR GÜN OLACAK   07:54   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... İMAMOĞLU`NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VE KORUMA MÜDÜRÜ DAHIL 49 KIŞI HAKKıNDA GÖZALTı KARARı   15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU  
 
     
   

ÖZLEM ZENGİN: ‘HAYIR` DEMEK İÇİN BİR FORMÜL MÜ ARIYORLAR DİYE DÜŞÜNMEME SEBEBİYET VERDİ


AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili randevu taleplerini muhalefetin geri çevirmesine ilişkin, “‘Hayır` demek için bir formül mü arıyorlar diye düşünmeme sebebiyet verdi” dedi. AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise seçim tarihiyle ilgili, “Burada artık seçim tarihi yaklaştıktan sonra o tarihin en uygun tarih olarak belirlenmesi, seçim tarihinin güncellenmesidir” diye konuştu.

 

Tarih : 10 Ocak 2023 Salı 18:49   Okunma : 338

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili randevu taleplerini muhalefetin geri çevirmesine ilişkin, “‘Hayır` demek için bir formül mü arıyorlar diye düşünmeme sebebiyet verdi” dedi. AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise seçim tarihiyle ilgili, “Burada artık seçim tarihi yaklaştıktan sonra o tarihin en uygun tarih olarak belirlenmesi, seçim tarihinin güncellenmesidir” diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Yılmaz Tunç ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bugün Parlamento Muhabirleri Derneği`ni (PMD) ziyaret etti ve gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

AKP`li Zengin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili muhalefetin kendilerine randevu vermediğini belirterek şunları söyledi:

“3 siyasi parti, açıklama da yaptılar, randevu vermediler. Bu randevu vermeme siyasi etiğe de uygun değil, olayın ağırlığı ile de örtüşmüyor. Bu başörtüsü meselesinin diğer meselelerden farklı yeri var. En önemli maddelerden bir tanesi bu, iki madde zaten. 40 yıldır devam eden bir problemden bahsediyoruz. Bununla alakalı hiç kimsenin itirazı yok, herkesin hemfikir olduğu bir mesele. Bunun böyle bir teraziye konarak; anlık gelişen siyasi mesele karşısında bir tarafta o meseleler, diğer tarafta bu mesele bir teraziye konarak kanaat ortaya konmasını üzüntü verici buluyorum. Bu, siyasetin malzemesi değil. Başörtüsü, siyasi malzeme değil bizim için, hayati bir mesele. Bu konuya yaklaşımın böyle değerlendiriliyor olması başlı başına zaten önemli bir şey, yaklaşım farklılığı. Bir araya geliriz, yarın komisyonda olanlar da konuşulabilirdi. Ama biliyorsunuz, HDP Anayasa Mahkemesi`nin verdiği karardan dolayı, CHP ve İYİ Parti de yarın komisyonda görüşülecek olan mesele yüzünden kabul etmediklerini ifade ettiler. Onlar açısından üzüntü vericidir.”

“VAHİM OLDUĞU İÇİN KARMA KOMİSYON`A GELDİ”

Zengin, yarın saat 12.00`de MHP ile başörtüsü teklifiyle ilgili buluşacaklarını söyledi. Zengin, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan`ın fezlekelerinin komisyonda gündeme alınmasıyla ilgili CHP ve İYİ Parti`den gelen “Siyasi nezaketsizlik” tepkisini ise şöyle yorumladı:

“Özgür Bey, bana, ‘Savaş baltası` filan demedi. Deseydi daha ağır da bir diyalog geçerdi aramızda. Biz, bu meseleyi, hatırlarsınız ilk ziyaretimizi yaptığımızda, bugünlerde yapacağımızı daha önce söylemiştim. O konunun neden geldiğini hepimiz biliyoruz. Bir tanesinde malum, İYİ Parti milletvekili şehit ailesinin yakınına çok ağır bir ithamda bulunuyor. Çok ağır bir söz ifade etti. Tekrar etmek mümkün değil zaten. Diğerlerine benzemeyen bir şey. Bir hakaret var ama onun tepe noktasında olan bir şey. CHP`de de gördünüz, mahkemeye giden bir sürü milletvekili var ama hakimin üstüne yürüyen tek bir kişi var. Bunlar karşısında hukuken muhakkak bir şeyler yapmanız gerekiyor. Yapmak lazım. ‘Bin 700`den fazla dosyadan neden bunlar seçiliyor` dediğinizde, en vahimi olarak seçilen değil, bunlar en vahimi olduğu için Meclis`te Karma Komisyon`a geldi.”

“HAYIR DEMEK İÇİN FORMÜL MÜ ARIYORLAR”

“Bu olan bitenlerden sonra ‘Hayır` demek için kendilerine bir zemin, gerekçe mi arıyorlar diye de düşünüyorum” diyen Zengin, başörtüsü konusunu ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun başlattığını söyleyerek, “Kendi başlattığınız sürece sahip çıkarsınız ve kavgalarınızı ayırırsınız, burada farklı bir mesele var. Siz kendiniz buraya getirmişsiniz, bu meseleyi zemininde tartışırsınız, mücadeleyi Karma Komisyon`da yaparsınız ama anayasa ile alakalı kendinizin kanunla yola çıktığınız konuda da orada durmaya devam edersiniz. ‘Hayır` demek için bir formül mü arıyorlar diye düşünmeme sebebiyet verdi” diye konuştu.  

“BU, BİR ERKEN SEÇİM TARİHİ DEĞİL”

AKP`li Tunç ise seçim konusunda 6 Nisan-18 Haziran arasında bir tarihe karar verileceğini aktararak, “Bu, bir erken seçim tarihi değil. Bu, bir seçim tarihinin güncellenmesi. Erken seçim farklı tarihler ile olur. Eski sistemde, koalisyon krizlerinde vs. erken seçimleri yaşadık. Burada artık seçim tarihi yaklaştıktan sonra o tarihin en uygun tarih olarak belirlenmesi, seçim tarihinin güncellenmesidir” dedi.

Tunç, Cumhurbaşkanı kararı ile erken seçime gidilebileceğini belirterek, muhalefet destek vermediği için Meclis`te seçim kararı alınamayacağını ifade etti. Tunç, başörtüsü teklifiyle ilgili muhalefetin randevu taleplerini geri çevirmesini ise “AK Parti`nin görüşme taleplerini reddetme gerekçeleri doğru bir gerekçe değil. Burada her türlü konuyu görüşebilmeli ve istişare edebilmeli. Ki anayasa değişikliği geniş bir mutabakat gerektiriyor. Dolayısıyla grubumuzun siyasi partilerle bu konuyu görüşmek istemesinden daha doğal bir durum söz konusu değil. Gerekçe olarak ‘Karma Komisyon`daki dosyaların gündeme alınması` deniliyorsa bu onunla bağlantılı bir konu değil. Farklı konular bunlar” diye konuştu.

Tunç, başörtüsü teklifinin 360 ile 400`ün arasında milletvekilinin oyu ile kabul edilmesi durumunda zorunlu olarak referanduma gidileceğini belirterek, “Orada da tabii ki en güzel kararı verecek olan milletimizdir. 360`ın altına düşmesini tahmin etmiyoruz. Bu noktada milletvekillerimiz, gerçekten o gizli oylamada en doğru kararı vereceklerdir. Hatta 400`ün üzerinde çoğunlukla kabul edilsin, biz bunu bekliyoruz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA