1 Mayıs 2025 Perşembe


01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:41    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   18:02   ALI BABACAN: “İNSANLARıN AKLıYLA ALAY ETMEYIN, DOĞRULARı SÖYLEYIN”   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:55   “YENIDOĞAN ÇETESI" DAVASıNDA TUTUKLU 10 SANıĞA TAHLIYE   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:21   İBB SORUŞTURMASıNDA GÖZALTıNA ALıNAN OTEL MÜDÜRLERI SERBEST BıRAKıLDı   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:54   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ŞAFAK OPERASYONLARıYLA ADALETI KATLETMEYE DEVAM EDERKEN, BIR TARAFTAN DA PAKETLER AÇıYORLAR"  
 
     
   

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI NAZMİ BİLGİN: SANSÜR KURULU RTÜK, DEPREM BÖLGESİNDE HALKIN ÇİLESİNİ EKRANA TAŞIYAN TELEVİZYON KANALLARINI CEZALANDIRARAK GERÇEKLERİ GİZLEMEYİ BAŞARAMAYACAK


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) Halk TV, Fox TV ve Tele 1 TV`ye afet yayınları için üst sınırdan verdiği para ve program durdurma cezalarına tepki gösterdi. Bilgin, “Sansür kurulu RTÜK, deprem bölgesinde halkın çilesini ekrana taşıyan televizyon kanallarını cezalandırarak gerçekleri gizlemeyi başaramayacak. Bu cezalarla halkın haber alma hakkını da depremzedenin haber olma hakkını da hiçe sayan RTÜK`ün cezacı üyeleri büyük bir suç işliyor. Onlar adına artık biz utanıyoruz, bu utançtan kurtulmak boynumuzun borcudur” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2023 Çarşamba 18:09   Okunma : 353

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) Halk TV, Fox TV ve Tele 1 TV`ye afet yayınları için üst sınırdan verdiği para ve program durdurma cezalarına tepki gösterdi. Bilgin, “Sansür kurulu RTÜK, deprem bölgesinde halkın çilesini ekrana taşıyan televizyon kanallarını cezalandırarak gerçekleri gizlemeyi başaramayacak. Bu cezalarla halkın haber alma hakkını da depremzedenin haber olma hakkını da hiçe sayan RTÜK`ün cezacı üyeleri büyük bir suç işliyor. Onlar adına artık biz utanıyoruz, bu utançtan kurtulmak boynumuzun borcudur” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, RTÜK`ün Halk TV, Fox TV ve Tele 1 TV`ye deprem yayınları nedeniyle verdiği cezalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. “Habere en çok ihtiyacımız olan bu dönemde, her ne kadar iktidarın beceriksizliğini gösterse de bölge gerçeklerini herkes görmek, buna göre önlem almak zorundadır” diyen Bilgin, şunları kaydetti:

“Tek bir haberden, tek bir yorumdan bile korkan iktidar üyeleri ve yetkililer bugüne kadar belli ki depremden bile bu kadar korkmamış. Sansürle, hakaretle, dezenformasyonla gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Üstelik tüm Türkiye`nin yüreğini dağlayan bu afette hepimizin bölgeden çok çeşitli kaynaklardan gerçekleri öğrenmeye, haber almaya en çok hakkımız olan dönemdeyiz. Sadece halkın haber alma hakkı değil, bölgede afetin yakıcı acısını en derinden yaşayan halkımızın da ‘haber olma hakkı` vardır. Feryatlarının duyulmasını sağlayan bu haklarını Ankara`daki bir grup bürokratın gasp etmesi kabul edilemez.

“BU KARANLIK VE SANSÜRE BOĞULMUŞ MEDYA ORTAMINDAN KURTULMAK HEPİMİZİN ÖDEVİDİR”

RTÜK`ün televizyon kanallarına son cezaları işte bu nedenle halka karşı suç işlemek, onların hak ve hukuklarını hiçe saymak demektir. Artık kınamaktan yorulduk. Utanıyoruz, onlar adına artık biz gazeteciler utanıyoruz, hicap duyuyoruz. Tüm depremzedelerden, acı içinde televizyon başında gerçeklere ulaşmak isteyen halkımızdan, bir grup kendinden menkul bürokrat adına biz özür diliyoruz. Bu karanlık ve sansüre boğulmuş medya ortamından kurtulmak hepimizin ödevidir. Gerçekleri karartamayacaklar ve bu yarayı da hep birlikte saracağız. Bir kez daha tüm halkımızın başı sağ olsun.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA