4 Şubat 2026 Çarşamba


10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”   14:42   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN DEVLET BAHÇELI’YE TEPKI: "ARTıK ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKIYE CUMHURIYETI ILE ÖCALAN VE PKK’NıN ŞARTLARıNA TESLIMIYET ARASıNDA BIR SEÇIM ZAMANı"   14:41   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, EPSTEIN DOSYASı VE TÜRKIYE’DEKI KAYıP ÇOCUKLARı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:25   6 ŞUBAT’ıN ÜÇÜNCÜ YıLıNDA ADıYAMAN’DA ANMA SEFERBERLIĞI: GENEL BAŞKAN 4 ŞUBAT’TA KENTTE OLACAK   10:15   17 YAŞıNDA GIRIŞIMCILIK: AKDENIZ BELEDIYESI GENÇLERIN HAYALLERINI ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR   10:10   SELIN İZLERI SILINIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAHILLERE 150 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   09:55   3 YıL GEÇTI, HATAY HÂLÂ AYAKTA KALMA MÜCADELESINDE: KONTEYNER KENTTE HAYAT DURDU   09:50   HATAY’DAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “VAN’DA 6 YıL UZATıLAN MÜCBIR SEBEP, ASRıN FELAKETINDE 3 YıLDA BITIRILDI”   09:23   BERAT KANDILI’NDE MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN PAYLAŞıM: BÜYÜKŞEHIR’DEN 13 İLÇEDE 15 BIN KANDIL SIMIDI   09:14   TARSUS’TA BERAT KANDILI’NIN BEREKETI SOKAKLARA TAŞTı   07:56   SAADET PARTISI’NDE MERSIN MESAJı: BOZYAZı VE ANAMUR KONGRELERINE YOĞUN KATıLıM   16:36   BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ÇEBI: "BAŞKANıMıZ SAYıN MEHMET MURAT ÇALıK’A YÖNELIK UYGULAMALARA ARTıK SON VERILMELI"   16:35   ÖZGÜR ÖZEL GAZIANTEP’TE... ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "SANDıK GELIYOR, HESAP ORADA GÖRÜNECEK"  
 
     
   

RTÜK`TEN YEDİ TELEVİZYON KANALINA CEZA


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser, üst kurulun bugünkü toplantısında, oyçokluğu ile Tele 1, Halk TV, Flash Haber, KRT TV, FOX TV, Star TV ve Show TV`ye idari para cezası verildiğini açıkladı.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 17:29   Okunma : 600

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser, üst kurulun bugünkü toplantısında, oyçokluğu ile Tele 1, Halk TV, Flash Haber, KRT TV, FOX TV, Star TV ve Show TV`ye idari para cezası verildiğini açıkladı.

RTÜK bugün toplandı. Üst Kurul oyçokluğuyla Tele 1, Halk TV, Flash Haber, KRT TV, FOX TV, Star TV, Show TV`ye idari para cezası kesilmesi kararı aldı. Alınan kararları; RTÜK`ün CHP kontenjanından seçilmiş üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser duyurdu.

Taşcı, X (Twitter) hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Anayasa Mahkemesinin ‘sansüre` yol vermesinin ardından RTÜK, hükümeti eleştiren, halkın haber alma hakkı için mücadele eden yayıncılara ağır cezalar verdi. Kararlar gösteriyor ki RTÜK, gelecek günlerde daha ağır yaptırımlara hazırlanıyor. İstedikleri suskun, sinmiş bir basın…

RTÜK, Merdan Yanardağ ile Emre Kongar`ın 3 ayrı programına ceza verdi. Birisi Osman Gökçek`in şikayeti! ‘Küçük düşürme` ve ‘suçlu gibi göstermekten` kanala üç kez yüzde 3 para cezası kesildi. Flash Haber`e de emekli maaş ve ikramiyesini eleştirmekten yüzde 3 İPC (idari para cezası) uygulandı.

RTÜK, Zafer Arapkirli`nin Erdoğan`ın köprü ve otoyollara zam yapılmayacağını açıklamasına karşın zam yapılmasına tepkisi nedeniyle ‘küçük düşürmekten` KRT`ye yüzde 3, Hakan Fidan`ın Antony Blinken`e mesafeli tutumuyla övünülmesini komik bulması nedeniyle de yüzde 3 İPC verdi.

Halk TV`ye Kayda Geçsin programında Sinan Ateş ile ilgili yorumların yapılması nedeniyle Ülkü Ocakları Başkanının şikâyeti üzerine RTÜK yüzde 3 para cezası verdi. Kanala Işid`in korunup kollandığı değerlendirmesi nedeniyle de yüzde 3 para cezasına hükmedildi. Kararlar oyçokluğuyla alındı.”

Tuncay Keser`in X (Twitter) hesabında yaptığı açıklama ise şöyle:

“RTÜK ceza yağdırdı, 7 kanala (Tele 1, Halk TV, Flash Haber, KRT, FOX TV, Star TV, Show TV) 11 yaptırım. Gazeteci Merdan Yanardağ`ın üç ayrı ‘18 Dakika` programındaki ifadeleri nedeniyle Tele 1`e 8-1/ç`den iki kez yüzde 3, bir kez de 8-1/ f`den yüzde 5 idari para ceza verildi.

‘Kayda Geçsin` programında Gazeteci Timur Soykan`ın ‘Sinan Ateş cinayeti` ve ‘Nasıl Olacak` programında da Gazeteci Bahadır Özgür`ün IŞİD terör örgütü ile ilgili değerlendirmeleri nedeniyle Halk TV`ye 8-1/i ve 8-1/ç bentlerinden iki kez yüzde 3 idari para cezası verildi.

Gazeteci Zafer Arapkirli`nin ‘Medya Terapi` programında ‘köprü zamları` ve ‘Fidan-Blinken tokalaşması` ile ilgili değerlendirmelerinin eleştiri sınırlarını aştığı gerekçesiyle KRT`ye 8-1/ç bendinden iki kez yüzde 3 idari para cezası yaptırımı uygulandı.”

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA