18 Eylül 2025 Perşembe


09:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:51   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:31   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI  
 
     
   

TÜLAY HATİMOĞULLARI, DENİZ POYRAZ`IN MEZARINI ZİYARET ETTİ: "BİZLER NE ÖLÜMLE NE TEHDİTLERLE NE TUTUKLAMALARLA BUGÜNE KADAR DİZ ÇÖKMEDİK"


HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HDP İzmir İl Örgütü`ne yönelik saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz`ın mezarını ziyaret etti. Hatimoğulları, “Bu katliamın arkasında sadece o tetikçi yok, bu katliamın arkasında Suriye`de savaş çıkaran, Rojava halkının Suriye`de statü kazanmasını engelleyen, Türkiye`de Kürt halkına çöktürme planını hayata geçirmek isteyen devlet geleneği zihniyeti ve bunun yürütücüsü olan bu iktidarın anlayışı vardır. Burada asıl yargılanması gereken o katilin yanı sıra bu anlayışın ta kendisidir ve Türkiye halklarının yüreğinde, vicdanında, Kürt halkının yüreğinde ve vicdanında zaten yargılanmaktadırlar. Bizler ne ölümle ne tehditlerle ne gözaltılarla ne tutuklamalarla bugüne kadar diz çökmedik, geri adım atmadık” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 17:52   Okunma : 398

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HDP İzmir İl Örgütü`ne yönelik saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz`ın mezarını ziyaret etti. Hatimoğulları, “Bu katliamın arkasında sadece o tetikçi yok, bu katliamın arkasında Suriye`de savaş çıkaran, Rojava halkının Suriye`de statü kazanmasını engelleyen, Türkiye`de Kürt halkına çöktürme planını hayata geçirmek isteyen devlet geleneği zihniyeti ve bunun yürütücüsü olan bu iktidarın anlayışı vardır. Burada asıl yargılanması gereken o katilin yanı sıra bu anlayışın ta kendisidir ve Türkiye halklarının yüreğinde, vicdanında, Kürt halkının yüreğinde ve vicdanında zaten yargılanmaktadırlar. Bizler ne ölümle ne tehditlerle ne gözaltılarla ne tutuklamalarla bugüne kadar diz çökmedik, geri adım atmadık” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bir dizi temasta bulunmak için geldiği İzmir`de, 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir İl Örgütü`ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz`ın Buca Kaynaklar`daki mezarını ziyaret etti. Hatimoğullarına; HEDEP İzmir Milletvekilleri Burcugül Çubuk ve İbrahim Akın, Mardin Milletvekili George Aslan ve Hakkari Milletvekili Öznur Bartın ile Poyraz`ın ailesi eşlik etti.

"DENİZ POYRAZ`I ELİMİZDEN ALMALARINA RAĞMEN DİZ ÇÖKMEDİK, BOYUN EĞMEDİK" 

Mezar başında konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Bugün İzmir programı için buradayız ve sevgili Deniz Poyraz`ımızı mezarı başında bir kez daha anıyoruz. Deniz Poyraz`ın katledilişini Türkiye`de yüreği demokrasiden yana olan, yüreği insan haklarından olan, yüreği yaşam hakkından yana olan her insanın çok acı çektiği bir olay olmuştur. Bizler Deniz Poyraz`ın katledildiği günlerde çok acı çektik. Paramiliter güçler ellerini kollarını sallayarak gelip parti il binamıza saldıracak cesareti, parti il binamıza saldırarak Deniz Poyraz`ı katletme cesaretini tek başına o tetikçi değil; o paramiliter güçler ve onun arkasındaki iktidar anlayışı vardır. Deniz Poyraz`ı katledenler zannediyor ki; partimize ve Kürt halkına ve Türkiye`deki demokrasi güçlerine diz çöktürecekler, öyle zannettiler. Ama tam tersi oldu. Deniz Poyraz`ı bütün Türkiye ve dünya sahiplendi. Deniz Poyraz`ın katledilmesinin ne anlama geldiğini Türkiye`deki bütün demokrasi güçleri, Türkiye`deki bütün halklar gayet iyi biliyor. Katilin elini kolunu sallayarak parti binamıza girmesi, aşağıda adeta polisler ve kolluk kuvveti tarafından korunması ve daha sonra yargı sürecinde, adliye koridorlarında ve adliye salonlarında, mahkeme salonlarında yaşananlar bize bir kere daha göstermiştir ki; bu katliamın arkasında sadece o tetikçi yok, bu katliamın arkasında Suriye`de savaş çıkaran, Rojava halkının Suriye`de statü kazanmasını engelleyen, Türkiye`de Kürt halkına çöktürme planını hayata geçirmek isteyen devlet geleneği zihniyeti ve bunun yürütücüsü olan bu iktidarın anlayışı vardır.

Burada asıl yargılanması gereken o katilin yanı sıra bu anlayışın ta kendisidir ve Türkiye halklarının yüreğinde, vicdanında, Kürt halkının yüreğinde ve vicdanında zaten yargılanmaktadırlar. Bizler ne ölümle ne tehditlerle ne gözaltılarla ne tutuklamalarla bugüne kadar diz çökmedik, geri adım atmadık. Kürt halkı çok ağır bedeller ödedi. 4 parça Kürdistan`da çok ağır bedeller ödedi, diz çökmedik. Çöktürme planının kendisi çökmüştür. Kürt halkı dimdik, 4 parça Kürdistan`da mücadele ediyor. İzmir`de demokrasi güçleri bütün baskılara rağmen dimdik ayakta, mücadele ediyor. Partimiz hakkında açılan kapatma davalarından tutalım da bizleri katletmeye yeltenmelerine rağmen, bizleri katletmelerine rağmen, Deniz Poyraz`ımızı elimizden almalarına rağmen bizler boyun eğmedik, diz çökmedik ve buradan sevgili Deniz Poyraz`a sözümüz olsun ki; bıraktığın bayrak çok daha yükseklere bizlerin vereceği emekle ve mücadeleyle çok daha yükseklerde yerini bulacaktır. Kürt halkının özgürlüğü ve hakları için verdiği mücadele, o yurtseverlik duygunla, umudunla, direncinle bizler bu mücadelenin hep beraber taşıyıcısı olacağız. İsmini aldığın Deniz Gezmiş`in bu topraklarda ektiği sosyalizm ruhunu tıpkı senin adını yaşatacağımız gibi Deniz Gezmişlerin de mücadelesini bu topraklarda, Ege`de, İzmir`de ve Türkiye`nin dört bir yanında yaşatmaya söz veriyoruz. Bu ülkede bütün ezilenler ve sömürülenler özgürleşene dek, bu ülkede adalet tesis edilene dek, Kürt sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülene dek mücadelemiz devam edecek. Bizler mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız sevgili Deniz. Bundan hiç şüphen olmasın. Bir kere daha mezarın başında sana söz veriyoruz"

yoruz"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA