4 Şubat 2026 Çarşamba


12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”   14:42   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN DEVLET BAHÇELI’YE TEPKI: "ARTıK ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKIYE CUMHURIYETI ILE ÖCALAN VE PKK’NıN ŞARTLARıNA TESLIMIYET ARASıNDA BIR SEÇIM ZAMANı"   14:41   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, EPSTEIN DOSYASı VE TÜRKIYE’DEKI KAYıP ÇOCUKLARı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:25   6 ŞUBAT’ıN ÜÇÜNCÜ YıLıNDA ADıYAMAN’DA ANMA SEFERBERLIĞI: GENEL BAŞKAN 4 ŞUBAT’TA KENTTE OLACAK   10:15   17 YAŞıNDA GIRIŞIMCILIK: AKDENIZ BELEDIYESI GENÇLERIN HAYALLERINI ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR   10:10   SELIN İZLERI SILINIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAHILLERE 150 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   09:55   3 YıL GEÇTI, HATAY HÂLÂ AYAKTA KALMA MÜCADELESINDE: KONTEYNER KENTTE HAYAT DURDU   09:50   HATAY’DAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “VAN’DA 6 YıL UZATıLAN MÜCBIR SEBEP, ASRıN FELAKETINDE 3 YıLDA BITIRILDI”   09:23   BERAT KANDILI’NDE MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN PAYLAŞıM: BÜYÜKŞEHIR’DEN 13 İLÇEDE 15 BIN KANDIL SIMIDI   09:14   TARSUS’TA BERAT KANDILI’NIN BEREKETI SOKAKLARA TAŞTı  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: “İLETİŞİM BAŞKANLIĞI SEÇİMDE AKP`NİN PROPAGANDA BÖLGESİNİN YÖNETİMİNİ ALMIŞ DURUMDA VE PARAYI DA ÇOĞUNLUKLA ORADA KULLANIYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu`nda; “2019 yılında bütçesi 344 milyondu İletişim Başkanlığı`nın. Geçen yıl 1,6 milyara, bu yıl 2024 yılında ise 4 milyar 126 milyona çıkartılmış durumda. İletişim Başkanlığı seçimde AKP`nin propaganda bölgesinin yönetimini ele almış durumda ve parayı da çoğunlukla orada kullanıyor. Çok maaşlı bu arkadaşımız Fahrettin Altun, PKK militanlarını televizyona çıkarttı, sahte videolar yayınladı. Terör örgütü üyeleriyle röportaj yaptı ve AKP Grubu`nda birçok videonun yayınlanmasında bu arkadaşımız görevli oldu ve bu arkadaşımıza şu an, 2024 yılında 4 milyar 126 milyon lira teslim edilmiş durumda” dedi.

 

Tarih : 22 Aralık 2023 Cuma 16:40   Okunma : 213

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu`nda; “2019 yılında bütçesi 344 milyondu İletişim Başkanlığı`nın. Geçen yıl 1,6 milyara, bu yıl 2024 yılında ise 4 milyar 126 milyona çıkartılmış durumda. İletişim Başkanlığı seçimde AKP`nin propaganda bölgesinin yönetimini ele almış durumda ve parayı da çoğunlukla orada kullanıyor. Çok maaşlı bu arkadaşımız Fahrettin Altun, PKK militanlarını televizyona çıkarttı, sahte videolar yayınladı. Terör örgütü üyeleriyle röportaj yaptı ve AKP Grubu`nda birçok videonun yayınlanmasında bu arkadaşımız görevli oldu ve bu arkadaşımıza şu an, 2024 yılında 4 milyar 126 milyon lira teslim edilmiş durumda” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu`nda; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bütçesi üzerinde konuştu. Bulut, şunları söyledi:

“RTÜK`ÜN 5 KURUMA VERDİĞİ CEZANIN TUTARI 30 MİLYON TL. YAPTIRIMLARIN HEPSİ HALK TV, TELE 1, KRT TV, FLASH HABER, HABERTÜRK TV VE FOX TV”

“İletişim Başkanlığı 5 yıl önce kuruldu. Kurulurken amacı, Türkiye`yi markalaştırmak, imajını güçlendirmek. Ama bu 5 yıl içerisinde gördük ki bu kurum AKP`nin ajansı ya da troll ve kirli propagandaların başkanlığı haline geldi. En çok da iki kelime üzerinde durdu. Bir tanesi ‘dezenformasyon`. Ama baktığınızda dezenformasyonun başlangıcı hep bu başkanlık oldu. İkincisi de ‘hakikat`. Hakikatle mücadele diye ama baktığınızda da hakikatle mücadeleyi tersine çeviren kurumun bizatihi kendisi oldu. Bunu kimlerle yaptı? Devlet kurumlarıyla. RTÜK, TRT, Anadolu Ajansı ve tabii ki havuz medyası ile bu çalışmalarına 5 yıldır devam ediyor. RTÜK`ten bahsedeyim. RTÜK, para cezası, yayın durdurma, lisans iptalleriyle anılan bir kurum halinde. Sadece 5 kuruma verdiği cezanın tutarı 30 milyon TL. 2023 yılına kadar da 35 idari, 9 da para cezası olmak üzere 44 yaptırım uyguladı. Yaptığı yaptırımların hepsi Halk TV, TELE 1, KRT TV, Flash Haber, Habertürk TV ve FOX TV. Bu RTÜK kurumu sanki sadece bu kanalları izleyen bir kurum halinde çalıştı.

“AKP YETKİLİLERİ ‘HİÇBİR GAZETECİ BU YASADAN ETKİLENMEYECEK` DEDİ. YİNE, BU YASANIN İÇERİSİNE BAKTIĞIMIZDA 33 GAZETECİ BU YASADAN DOLAYI SORUŞTURMA GEÇİRDİ”

Bir başka hakikat ise basın özgürlüğündeki durumumuz. Türkiye 180 ülke içerisinde 165`inci. İletişim Başkanlığı`ndan ne beklenir? Buradaki itibarı sıra sayısını, sırayı yükseltmek ama aksine elinden geldiğince kendisine kim muhaliflik yapıyorsa onları engellemek, birincisi basın kartını vermeyerek engellemek; ikincisi de hapse atmak. Geçen yıl yine burada konuşulmuştu dezenformasyon yasası. Orada yine AKP yetkilileri ‘Hiçbir gazeteci bu yasadan etkilenmeyecek` dedi. Yine, bu yasanın içerisine baktığımızda 33 gazeteci bu yasadan dolayı soruşturma geçirdi. Son soruşturma geçiren gazetecilere baktığımızda 3 başlıkta toplanıyor; bir tanesi seçimler, ikincisi yargıda rüşvet, üçüncüsü de deprem. Türkiye`deki deprem gerçeğini, yargıdaki yolsuzluğu ve seçimdeki suistimalleri aktaran arkadaşlarımız karşılarında adli güçleri buldu, örneğin Tolga Şardan. Burada İletişim Başkanlığı devreye girmesi, gazeteciliğin gerçek anlamda yapılmasını sağlaması gerekirken önce polisi ve yargı güçlerini harekete geçirdi. Bu gazeteciler içerisinde İsmail Saymaz`ı sayabiliriz, Murat Ağırel`i, Timur Soykan`ı, Barış Pehlivan`ı sayabiliriz.

“İLETİŞİM BAŞKANLIĞI`NIN BÜTÇESİ 2024 YILINDA 4 MİLYAR 126 MİLYONA ÇIKARTILMIŞ DURUMDA”

Bir de bu işin bütçesi var. 2019 yılında bütçesi 344 milyondu İletişim Başkanlığı`nın. Geçen yıl 1,6 milyara, bu yıl 2024 yılında ise 4 milyar 126 milyona çıkartılmış durumda. Topladığınızda 362 bin asgari ücretlinin maaşına denk geliyor. Peki, bu bütçe 2,5 katına artırıldığında bakıyorsunuz o yıla ne var, seçim ya da geçmiş yılla artış oranlarına baktığınızda seçim olan yıllarda bütçe anormal derecede artmış durumda. Çünkü İletişim Başkanlığı seçimde AKP`nin propaganda bölgesinin yönetimini ele almış durumda ve parayı da çoğunlukla orada kullanıyor. Bu işin başındaki Fahrettin Altun, namıdiğer ‘pergolacı` sarayın iletişimini yaparken, bu paraları kullanırken tek koltukta da bu işi sürdürmedi. Baktığınızda tam kelimesiyle söyleyeyim, hayır hasenat adına ne kadar yönetim kurulu üyeliği varsa bunların hepsini de aldı bu arkadaşım.

“FAHRETTİN ALTUN, PKK MİLİTANLARINI TELEVİZYONA ÇIKARTTI, SAHTE VİDEOLAR YAYINLADI”

Bu görevi yaparken çok maaşlı bu arkadaşımız Fahrettin Altun, PKK militanlarını televizyona çıkarttı, sahte videolar yayınladı. Terör örgütü üyeleriyle röportaj yaptı ve AKP Grubu`nda birçok videonun yayınlanmasında bu arkadaşımız görevli oldu ve bu arkadaşımıza şu an, 2024 yılında 4 milyar 126 milyon lira teslim edilmiş durumda. Ben buradan Meclis Başkanıma sesleniyorum: Sayıştay raporlarıyla bunu bulamıyoruz ya da herhangi bir denetimle bunları bulmak mümkün değil. Burada Cumhurbaşkanı Yardımcısı var diyecektim ki o da yok. Ben Fahrettin Altun`a buradan bir vergi mükellefi olarak benim vergimden eğer ona düşen bir hak var ise bu rakamlarda, hakaret eden çalışmalarda Fahrettin Altun`un katkısı var ise verdiğim vergiden aldığı nasip haram olsun, zıkkım olsun.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA