17 Aralık 2025 Çarşamba


14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:01   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:18   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:47   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:34   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:25   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:15   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:45   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:50   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:25   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:05   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:15   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:47   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU: TÜRKİYE`DE ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA. ÇOCUKLAR AÇISINDAN AĞIR BİR TABLO VAR. BU KOŞULLARIN DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, “Çocuklar Türkiye`de maalesef baskı altında. 500`den fazla çocuk anneleriyle beraber cezaevinde kalıyor. 1.5 milyona yakın çocuk, çocuk işçiliği sebebiyle emeği sömürülüyor ve istismara uğruyor. Yalnızca geçen yıl 28 çocuk iş kazalarında yaşamını yitirdi. 16 çocuk öldürüldü. 100`de fazla çocuk istismara uğradı. Böyle ağır bir tablo var. Bu koşulların değişmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 23 Nisan 2024 Salı 12:59   Okunma : 743

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, “Çocuklar Türkiye`de maalesef baskı altında. 500`den fazla çocuk anneleriyle beraber cezaevinde kalıyor. 1.5 milyona yakın çocuk, çocuk işçiliği sebebiyle emeği sömürülüyor ve istismara uğruyor. Yalnızca geçen yıl 28 çocuk iş kazalarında yaşamını yitirdi. 16 çocuk öldürüldü…100`de fazla çocuk istismara uğradı. Böyle ağır bir tablo var. Bu koşulların değişmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye`de çocuklarla ilgili hazırladığı rapordaki verilere dikkat çekti. Tanrıkulu bir buçuk milyona yakın çocuğun çocuğun, çocuk işçiliği sebebiyle emeğinin sömürüldüğünü ve istismara uğradığını söyledi. Tanrıkulu, 500 den fazla çocuğun anneleriyle beraber cezaevinde yaşadığına da işaret etti.

Tanrıkulu mesajında şunları dile getirdi:

“Dünyada çocuklara özgülenen tek bayram 23 Nisan. 104 yıl önce Türkiye`de Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu ve o gün Cumhuriyeti kuranlar tarafından, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklar için bayram ilan edildi ve bu bayramı kutluyoruz. Ama hangi koşullarda kutluyoruz?

Çocuklar Türkiye`de maalesef baskı altında. 500`den fazla çocuk anneleriyle beraber cezaevinde kalıyor. 1.5 milyona yakın çocuk, çocuk işçiliği sebebiyle emeği sömürülüyor ve istismara uğruyor.

Yalnızca geçen yıl 28 çocuk iş kazalarında yaşamını yitirdi. 16 çocuk öldürüldü…100`den fazla çocuk istismara uğradı…

Böyle ağır bir tablo var. Sokakta, iş yerinde, okulda istismara uğrayan, yeterli beslenemeyen, barınma olanaklarında yoksun ve yoksunluk içerisinde de eğitime gidemeyen çalışmak zorunda kalan, sömürülen, cinsel istismara uğrayan çocuklar var.

Bu koşulların değişmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ben bütün çocukların 23 Nisan Bayramını kutluyorum ve gözlerinden öpüyorum.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA