18 Ocak 2026 Pazar


15:56   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:50   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:42   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:35   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:20   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:01   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:54   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:29   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   10:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:10   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:51   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"  
 
     
   

CHP yurt dışı birlikleri, İstanbul`da düzenlenecek çalıştayda toplanıyor


Cumhuriyet Halk Partisi`nin (CHP) yurt dışı birliklerinde başlatılan örgütlenme seferberliği, İstanbul`da üç günlük bir çalıştaya dönüştü. Onlarca ülkeden gelecek konfederasyon, birlik ve temsilcilik yöneticileri, İstanbul`da Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya gelecek. CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm`ün öncülüğünde düzenlenen çalıştayı, CHP yöneticileri, CHP`li belediye başkanları ve birçok akademisyen de takip edecek.

 

Tarih : 20 Haziran 2024 Perşembe 09:51   Okunma : 1713

(İSTANBUL) - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yurt dışı birliklerinde başlatılan örgütlenme seferberliği, İstanbul’da üç günlük bir çalıştaya dönüştü. Onlarca ülkeden gelecek konfederasyon, birlik ve temsilcilik yöneticileri, İstanbul’da Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya gelecek. CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm’ün öncülüğünde düzenlenen çalıştayı, CHP yöneticileri, CHP’li belediye başkanları ve birçok akademisyen de takip edecek.

31 Mart’taki yerel seçim sonuçlarının ardından CHP yöneticileri, Türkiye’dekine benzer bir örgütlenme seferberliğini yurt dışında da başlattı. Cumhuriyet Halk Partisi, önce CHP İsviçre Birliği’nin kongresini büyük bir etkinlikle gerçekleştirdi ve yeni yönetimini belirledi. İsviçre’nin ardından, Fransa’nın başkenti Paris’te dağılan birliği yeniden ayağa kaldıran CHP, burada yeni yöneticilerini belirleyerek hummalı bir çalışmaya başladı ve partinin lokalini Paris’te açtı. Almanya’da 16 birlik ve 4 temsilciliği bulunan CHP, bu 20 yapının birleşeceği ve birlikte hareket edeceği bir çatı örgütü de oluşturdu. CHP Almanya Birlikleri Federasyonu ismini alan bu çatı örgütünün ilk kongresi coşkulu bir etkinlikle Almanya’nın Köln kentinde düzenlendi. Son olarak, geçen ay CHP, eski Genel Başkan Bülent Ecevit’in Barış Harekatı`nı başlatarak kurulmasına öncülük ettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, tarihinde ilk kez bir temsilcilik açarak, partinin tabelasını açarak örgütlenme çalışmalarına başladı.

"Yurt dışındaki seçmen artık seçeneksiz değil"

CHP’den önemli bir hamle daha geldi. CHP yönetimi, yurt dışı birlik ve temsilciliklerinin yöneticilerini İstanbul’a, üç gün sürecek bir çalıştaya çağırdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılacağı belirtilen çalıştayın amacıyla ilgili konuşan CHP Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm ise son seçimlerden birinci parti olarak çıkan ve ilk genel seçimlerde ‘iktidar’ olmayı hedefine yerleştiren partisinin yurt dışında da birinci parti olması için seferberlik başlattıklarını belirtti. Almanya, Fransa gibi Türk vatandaşlarının yoğun olduğu ülkelerde de seçmenin artık seçeneksiz olmadığını belirten Mehmet Tüm, “1 Nisan sabahına devreden heyecanımız, yurt dışında yaşayan insanlarımıza da yansıdı. Genel başkanımızın öncülüğünde başlattığımız iktidar yürüyüşümüz, sadece Türkiye’deki 86 milyonu değil, aynı zamanda gurbette bulunan milyonlarca yurttaşımızı da kapsayacak hale gelecek. Gelmek zorunda” dedi.

"Takip etmekle kalmayıp üreten yurt dışı birlikleri"

Tüm, çalıştayın hedefi hakkında da “Gerekli hamleleri zamanında yapıp hayata geçirdiğimiz noktada federasyonlaşmış birlikler, birlikte hareket kabiliyeti çok güçlenmiş örgütlü Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri bulacağız yurt dışında” diyen Mehmet Tüm “Federasyonlaşmanın doğal etkisiyle Ankara’ya, Genel Merkezi’mize daha da yakınlaşmış, eş zamanlı hareket eden, partimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit eden, hatta takip ve tespit etmekle kalmayıp üreten bir yurt dışı örgütlenmesi göreceğiz. Yurt dışı örgütlenme çalıştayımızın, çıktığımız iktidara yürüyüşünde adımlarımızı daha sağlam ve daha hızlı atmamızı sağlayacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

"Buz kırılmış, yol açılmıştır" 

CHP’nin başarısıyla sonuçlanan yerel seçimlerin önemini, “Buz kırılmış, yol açılmıştır” ifadelerini kullanarak özetleyen CHP’li Mehmet Tüm, “Açılan yol, iktidara yürüyeceğimiz yoldur. Bu yolda, Türkiye’de yapacağımız tüm çabaların yanında bir de 4 milyon yurttaşımıza Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatma, birliklerimizde örgütleme, sandığa götürme ve oylarına sahip çıkma zamanıdır. Türkiye’nin birinci partisi olan baba ocağımız, gururla söylüyorum ki, artık yurt dışında da bunu başarabilecek güçtedir, daha da ötesi kararlılıktadır” değerlendirmesini yaptı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA