9 Ocak 2026 Cuma


21:20   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:05   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:50   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:33   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:24   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:59   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”   13:35   “METIN GÖKTEPE’NIN 30. YıLıNDA: BASıN ŞEHITLERINE SAYGı VE MINNET”   13:31   “ÇIĞ SÜT FIYATı ÜRETICIYI ZORLUYOR: GÜRER’DEN SERT TEPKI!”   13:25   YENIŞEHIR’DE 2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: MECLISTEN TEMIZLIK VE YEŞIL KENT VIZYONU!   13:18   “GENÇLERE MÜJDE DEĞIL, GEÇIM HESABı: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”   13:10   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   12:47   “ADANA İSTIKLÂL MADALYASı’Nı BEKLIYOR: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLIS KÜRSÜSÜNDE ÖZGÜRLÜK VE ADALET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği`nden yangın açıklaması: "Çok üzgün ve öfkeliyiz"


Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketiyle ilgili açıklama yaptı. “Çok üzgün ve öfkeliyiz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, yanan bölgelerde gerekli soruşturmaların yapılarak yangın nedenlerinin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması çağrısı yapıldı.

 

Tarih : 22 Haziran 2024 Cumartesi 11:41   Okunma : 551

(İSTANBUL)- Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketiyle ilgili açıklama yaptı. “Çok üzgün ve öfkeliyiz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, yanan bölgelerde gerekli soruşturmaların yapılarak yangın nedenlerinin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması çağrısı yapıldı.

20 Haziran`da Diyarbakır`ın Çınar, Mardin`in Mazıdağ ilçelerindeki köyleri etkileyen büyük yangında resmi açıklamalara göre 12 köylü hayatını kaybetti.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği`nden açıklama

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, yangın felaketiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. “Yangınlar can almaya devam ediyor” başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangında 13 insanımız ve yüzlerce hayvan ve diğer canlılar yanarak can verdi. Yörede yapılan inceleme raporlarında yangın sonucu 20 bin dekarı tarım alanı olan 55 bin dekar alanın etkilendiği belirtiliyor. Can kayıplarının yanısıra yöre halkının geçim kaynakları da kül oldu.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili bir çok iddia var. Resmi kaynaklar anız yangını dese de yöre halkı elektrik dağıtım hatlarından çıkan kıvılcımların neden olduğunu ileri sürüyor. Ayrıca helikopter ve uçaklarla müdahalede geç kalındığı, bu nedenle yangının genişlediği belirtiliyor.

Diyarbakır-Mardin dışında, Manisa, Çanakkale/Ezine, Bursa`da ve birçok yerde yangınlar meydana geldi. Diğer bölgeler için haber kaynakları ve yetkililer `Çok şükür can kaybı yaşanmadı` diye açıklama yapıyor. Oysa, insanlar dışında da binlerce canlı, tarım alanları, ormanlar, biyoçeşitlilik, geçim kaynakları yok oluyor.”

"Çok üzgün ve öfkeliyiz"

Açıklamada yangının ardından yapılması gerekenler 5 madde halinde şöyle sıralandı:

"1.Yanan bölgelerde gerekli soruşturmaların yapılarak yangın nedenlerinin araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması, 

2. Yöre halkının zararının karşılanması,

3.Yangın öncesi alınması gereken önlemlerin ve ilgili kurumların sorumlulukların belirlenerek gereğinin yerine getirilmesi,

4.Yangına gece ve gündüz kısa sürede müdahale edilebilmesi için gece görüşlü helikopter ve uçakların temini ve hazır bulundurulması,

5.Yangınlar öncesinde, yöre halkı, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve sorumlu kamu birimlerinin birlikte çalışabilmesinin sağlanması için kalıcı koordinasyon ve işbirliği yapılarının oluşturulması zorunludur. Çok üzgün ve öfkeliyiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA