15 Kasım 2025 Cumartesi


09:58   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:02   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:20   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:01   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:02   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

ÖSYM`nin 14 Temmuz`da Yaptığı KPSS`de Şaibe İddiası...


Konuya ilişkin açıklama yapan Öztunç, 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS`ye, ilgili kamu görevlilerinin sorumluluklarını tam yerine getirmediği için şaibe karıştığını iddia etti. Öztunç, Bingöl’de yaşanan olayda, bazı ÖSYM görevlilerinin KPSS`nin tamamlanmasından hemen sonra teslim almaları gereken sınav kağıtlarını sınav bittikten saatler sonra teslim aldığını, sınav kağıtlarının ise iki sivil araçtan çıktığını ileri sürdü.

 

Tarih : 16 Temmuz 2024 Salı 11:29   Okunma : 1454

(ANKARA) - CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, geçen pazar günü ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS`de, Bingöl`de ÖSYM yetkililerinin sınav için teslim ettikleri kitapçık adedi ile sınav sonrasında geri aldıkları kitapçık adedi arasında farklar olduğunu, eksik kitapçıkların resmi olmayan araçlarla sınavdan saatler sonra ÖSYM yetkililerine teslim edildiğini, bu süreçte elektrik kesintisi yaşandığı için kameraların çalışıp çalışmadığının bilinmediğini iddia ederek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle Meclis`e soru önergesi verdi.

"O sivil kişilerin kimler olduğu belirlenmeden bu şaibe ortadan kalkmaz"

2010 yılında, yine KPSS`de FETÖ tarafından sınav sorularının sızdırılması olayını hatırlatan Öztunç, Bingöl`de KPSS`de yaşandığını belirttiği  olayla ilgili şunları kaydetti:

"ÖSYM yetkillileri emniyet mensupları ile birlikte sınav kitapçıklarını sınavdan önce teslim ediyorlar. Örneğin 100 koli. Bu kolilerin, yani kitapçıkların sayıları ve nereye gidecekleri tutanak altına alınıyor. Kim teslim aldı, kim nereye götürdü, kaç tane götürdü biliniyor. Ancak yetkililer sınav sonunda kitapçıkları geri teslim aldığında bazı kolilerin eksik olduğunu fark ediyorlar. Araçların içleri tekrar aranıyor. Sorumlulara soruluyor ama aradan saatler geçiyor. Saat 15.00 civarında bu sivil araç geliyor ve içinden eksik koliler çıkıyor. Bu kişilerin kim olduğu belli değil, yanlarında ne emniyet ne ÖSYM görevlisi var. Sınav saat 10.00`da başladı. Sınavın süresi 130 dakika, yani 2 saat 10 dakika. Sınav bitişi 12.25. Kolilerin ÖSYM merkezine teslim edilmesi gereken saat en geç 13.30 ama eksik koliler saat 15.00 civarında geliyor. Burada yaşanan ilginç bir ayrıntı da bütün bunlar olurken elektriğin kesik olması.

"Birden elektrik kesiliyor, teslimat bölgesindeki kameraların çalışıp çalışmadığı bilinmiyor"

Sınav bitmiş, koliler teslim alınacak, eksik var ve birden elektrikler kesiliyor. Teslimat bölgesindeki kameraların çalışıp çalışmadığı bilinmiyor. Aradan saatler geçmişken iki tane sivil araç birinin plakası 44 AFM 382, söz konusu ÖSYM bürosuna geliyor ve araçtan eksik olan kolileri indiriyor, teslim ediyor. Bu süre zarfında ÖSYM sınav sorularının cevaplarını açıklamaya başlıyor. Bu durum akıllara birçok soru gelmesine neden oldu. Kolilerin kayıp olduğu saatlerde sınav kağıtları üzerinde istenilen değişiklik yapılabilir. ÖSYM yetkillilerinin yaşanan bu sorun ile ilgili tutanak tutmaması da ilginç. Bu durum da akıllara `danışıklı dövüş mü var` sorusunu akıllara getiriyor. Bu sivil araçlar kimlere aittir, o anların kamera görüntüleri var mı acilen açıklanmalıdır. Kamera görüntüleri açıklanmadan, o sivil kişilerin kimler olduğu belirlenmeden bu şaibe ortadan kalkmaz."

Öztunç, soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e şu soruları yöneltti:

"KPSS`nin yapıldığı gün olan 14 Temmuz 2024 günü sınav sonunda kayıp ya da eksik kitapçık, koli teslimi olmuş mudur? Tutulan tutanaklarda kamu görevlilerinin eksik beyanı var mıdır? Sonradan getirilen kolilerdeki kitapçıklar kimlere aittir ve kaç puan almışlardır? Kitapçıkların teslim alındığı kamera görüntüleri incelenmiş midir? Kamera görüntüsü olmayan yerler nerelerdir? Kamera görüntüsünün olmamasının gerekçesi nedir? Sivil kişilerin, resmi görevli olmayanların bu kolilere erişimi nasıl mümkün olmuştur? Bu ihbarlarla ilgili bir soruşturma yapmayı planlıyor musunuz? FETÖ`nün sınav sorularını çalarak milyonlarca insanın iş bulma umutlarını yok ettiği tecrübeleri çok acı bir şekilde bu ülke tecrübe etti. Bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için ne gibi tedbirler alınmaktadır? İlgili şikayetlerle ilgili savcılık nezdinde bir girişimde bulunuldu mu?"






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Ali Öztunç, KPSS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA