4 Şubat 2026 Çarşamba


12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”   14:42   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN DEVLET BAHÇELI’YE TEPKI: "ARTıK ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKIYE CUMHURIYETI ILE ÖCALAN VE PKK’NıN ŞARTLARıNA TESLIMIYET ARASıNDA BIR SEÇIM ZAMANı"   14:41   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, EPSTEIN DOSYASı VE TÜRKIYE’DEKI KAYıP ÇOCUKLARı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:25   6 ŞUBAT’ıN ÜÇÜNCÜ YıLıNDA ADıYAMAN’DA ANMA SEFERBERLIĞI: GENEL BAŞKAN 4 ŞUBAT’TA KENTTE OLACAK   10:15   17 YAŞıNDA GIRIŞIMCILIK: AKDENIZ BELEDIYESI GENÇLERIN HAYALLERINI ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR   10:10   SELIN İZLERI SILINIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAHILLERE 150 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   09:55   3 YıL GEÇTI, HATAY HÂLÂ AYAKTA KALMA MÜCADELESINDE: KONTEYNER KENTTE HAYAT DURDU   09:50   HATAY’DAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “VAN’DA 6 YıL UZATıLAN MÜCBIR SEBEP, ASRıN FELAKETINDE 3 YıLDA BITIRILDI”   09:23   BERAT KANDILI’NDE MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN PAYLAŞıM: BÜYÜKŞEHIR’DEN 13 İLÇEDE 15 BIN KANDIL SIMIDI   09:14   TARSUS’TA BERAT KANDILI’NIN BEREKETI SOKAKLARA TAŞTı  
 
     
   

ÖSYM`nin 14 Temmuz`da Yaptığı KPSS`de Şaibe İddiası...


Konuya ilişkin açıklama yapan Öztunç, 14 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS`ye, ilgili kamu görevlilerinin sorumluluklarını tam yerine getirmediği için şaibe karıştığını iddia etti. Öztunç, Bingöl’de yaşanan olayda, bazı ÖSYM görevlilerinin KPSS`nin tamamlanmasından hemen sonra teslim almaları gereken sınav kağıtlarını sınav bittikten saatler sonra teslim aldığını, sınav kağıtlarının ise iki sivil araçtan çıktığını ileri sürdü.

 

Tarih : 16 Temmuz 2024 Salı 11:29   Okunma : 1493

(ANKARA) - CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, geçen pazar günü ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS`de, Bingöl`de ÖSYM yetkililerinin sınav için teslim ettikleri kitapçık adedi ile sınav sonrasında geri aldıkları kitapçık adedi arasında farklar olduğunu, eksik kitapçıkların resmi olmayan araçlarla sınavdan saatler sonra ÖSYM yetkililerine teslim edildiğini, bu süreçte elektrik kesintisi yaşandığı için kameraların çalışıp çalışmadığının bilinmediğini iddia ederek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle Meclis`e soru önergesi verdi.

"O sivil kişilerin kimler olduğu belirlenmeden bu şaibe ortadan kalkmaz"

2010 yılında, yine KPSS`de FETÖ tarafından sınav sorularının sızdırılması olayını hatırlatan Öztunç, Bingöl`de KPSS`de yaşandığını belirttiği  olayla ilgili şunları kaydetti:

"ÖSYM yetkillileri emniyet mensupları ile birlikte sınav kitapçıklarını sınavdan önce teslim ediyorlar. Örneğin 100 koli. Bu kolilerin, yani kitapçıkların sayıları ve nereye gidecekleri tutanak altına alınıyor. Kim teslim aldı, kim nereye götürdü, kaç tane götürdü biliniyor. Ancak yetkililer sınav sonunda kitapçıkları geri teslim aldığında bazı kolilerin eksik olduğunu fark ediyorlar. Araçların içleri tekrar aranıyor. Sorumlulara soruluyor ama aradan saatler geçiyor. Saat 15.00 civarında bu sivil araç geliyor ve içinden eksik koliler çıkıyor. Bu kişilerin kim olduğu belli değil, yanlarında ne emniyet ne ÖSYM görevlisi var. Sınav saat 10.00`da başladı. Sınavın süresi 130 dakika, yani 2 saat 10 dakika. Sınav bitişi 12.25. Kolilerin ÖSYM merkezine teslim edilmesi gereken saat en geç 13.30 ama eksik koliler saat 15.00 civarında geliyor. Burada yaşanan ilginç bir ayrıntı da bütün bunlar olurken elektriğin kesik olması.

"Birden elektrik kesiliyor, teslimat bölgesindeki kameraların çalışıp çalışmadığı bilinmiyor"

Sınav bitmiş, koliler teslim alınacak, eksik var ve birden elektrikler kesiliyor. Teslimat bölgesindeki kameraların çalışıp çalışmadığı bilinmiyor. Aradan saatler geçmişken iki tane sivil araç birinin plakası 44 AFM 382, söz konusu ÖSYM bürosuna geliyor ve araçtan eksik olan kolileri indiriyor, teslim ediyor. Bu süre zarfında ÖSYM sınav sorularının cevaplarını açıklamaya başlıyor. Bu durum akıllara birçok soru gelmesine neden oldu. Kolilerin kayıp olduğu saatlerde sınav kağıtları üzerinde istenilen değişiklik yapılabilir. ÖSYM yetkillilerinin yaşanan bu sorun ile ilgili tutanak tutmaması da ilginç. Bu durum da akıllara `danışıklı dövüş mü var` sorusunu akıllara getiriyor. Bu sivil araçlar kimlere aittir, o anların kamera görüntüleri var mı acilen açıklanmalıdır. Kamera görüntüleri açıklanmadan, o sivil kişilerin kimler olduğu belirlenmeden bu şaibe ortadan kalkmaz."

Öztunç, soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e şu soruları yöneltti:

"KPSS`nin yapıldığı gün olan 14 Temmuz 2024 günü sınav sonunda kayıp ya da eksik kitapçık, koli teslimi olmuş mudur? Tutulan tutanaklarda kamu görevlilerinin eksik beyanı var mıdır? Sonradan getirilen kolilerdeki kitapçıklar kimlere aittir ve kaç puan almışlardır? Kitapçıkların teslim alındığı kamera görüntüleri incelenmiş midir? Kamera görüntüsü olmayan yerler nerelerdir? Kamera görüntüsünün olmamasının gerekçesi nedir? Sivil kişilerin, resmi görevli olmayanların bu kolilere erişimi nasıl mümkün olmuştur? Bu ihbarlarla ilgili bir soruşturma yapmayı planlıyor musunuz? FETÖ`nün sınav sorularını çalarak milyonlarca insanın iş bulma umutlarını yok ettiği tecrübeleri çok acı bir şekilde bu ülke tecrübe etti. Bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için ne gibi tedbirler alınmaktadır? İlgili şikayetlerle ilgili savcılık nezdinde bir girişimde bulunuldu mu?"






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Ali Öztunç, KPSS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA