28 Aralık 2025 Pazar


12:25   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:07   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:25   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:15   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   10:57   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   14:51   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:58   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:10   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:10   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:15   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:20   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:01   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:15   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı  
 
     
   

CHP`li Başarır`dan HÜDA-PAR ve Cumhur İttifakı`na sert çıkış...


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun, anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini istemesini `"utanmazlık ve seviyesizlik" olarak yorumladı. Eleştirilerini Cumhur İttifakı`na da yönelten Başarır, "Siz hiç mi sıkılmıyorsunuz bunun açıklamalarından?" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 16 Eylül 2024 Pazartesi 20:35   Okunma : 1048

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun, anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini istemesini `"utanmazlık ve seviyesizlik" olarak yorumladı. Eleştirilerini Cumhur İttifakı`na da yönelten Başarır, "Siz hiç mi sıkılmıyorsunuz bunun açıklamalarından?" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu`nun anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini istemesine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır`dan sert ifadelerle cevap geldi. Başarır Yapıcıoğlu`na "Türkiye`nin üniter yapısını cumhuriyeti tartışmaya açacakmış ve bunu da söylerken söyler gibi anlatır gibi anlatıyorum diyor. Ahmak olan sensin. Utanmaz adam, seviyesiz adam" dedi. Cumhur İttifakı`na ise "Hizbullah`ın uzantılarını meclise getirip Ahlat`ta elini kaldıran Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan`dır" sözleriyle yüklendi. 

CHP Grup Başkanbekili Başarır açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Bir partinin Genel Başkanı. AK Parti ve MHP liderinin elini kaldırdığı, utanmadan, sıkılmadan elini kaldırdığı HÜDA PAR`ın Genel Başkanı anayasanın ilk dört maddesini tartışmayı açmış. Nedir, Anayasanın birinci maddesi `Devletin yönetimi cumhuriyetidir`. İkinci maddesi cumhuriyetin niteliklerini belirtiyoruz. Üçüncü maddesi ülkenin milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu belirtir. Dördüncü madde ise bunun değiştirilemeyeceği, teklif edilemeyeceğini belirtir. Şimdi ben söylüyorum. Ey bu adamın elini kaldıranlar utanmadan sıkılmadan bu partiyle yan yana yürüyenler, siz hiç mi sıkılmıyorsunuz bu açıklamalarından? Nedir bu HÜDA PAR? Kimdir bu adam? Hizbullahı öven, Gaffar Okan`ın katillerini savunan, kadın katillerini kutsayan bu kişiyi parlamentoya getirdiniz, şimdi Türkiye`nin üniter yapısını, cumhuriyeti tartışmaya açacakmış. Ve bunu da söylerken ahmağa söyler gibi anlatır gibi anlatıyorum diyor. Ahmak olan sensin. Utanmaz adam, seviyesiz adam. Eğer bugün o parlamentodaysan orada görev yapıyorsan, orada yemin edebildiysen bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e ve Anayasanın ilk dört maddesine borçlusun. Seviyesiz herif, madem zoruna gidiyordu ilk dört madde, niye geldin yemin ettin ve milletvekili oldun? Ama burada suçlu o değil. Bunun gibi insanlar tarihte çok oldu. Cumhuriyetle, laiklikle, tarihiyle üniter yapıyla sorunu olanlar. Asıl sorun, O kirli yapıyı Hizbullah`ın uzantılarını meclise getirip Ahlat`ta elini kaldıran Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan`dır. Bu halk çok yakında sizlere hesap soracak. Hizbullah`ın hesabını soracak. Gaffar`ının hesabını soracak. Cumhuriyeti tartışmaya açan, üniter yapıyı tartışmaya açan, Misak-ı Milli sınırlarını tartışmaya açan bu adamla iş tuttuğunuz için halk size sandıkta hesap soracak."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA