1 Mayıs 2025 Perşembe


01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:41    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   18:02   ALI BABACAN: “İNSANLARıN AKLıYLA ALAY ETMEYIN, DOĞRULARı SÖYLEYIN”   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:55   “YENIDOĞAN ÇETESI" DAVASıNDA TUTUKLU 10 SANıĞA TAHLIYE   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:21   İBB SORUŞTURMASıNDA GÖZALTıNA ALıNAN OTEL MÜDÜRLERI SERBEST BıRAKıLDı   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:54   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ŞAFAK OPERASYONLARıYLA ADALETI KATLETMEYE DEVAM EDERKEN, BIR TARAFTAN DA PAKETLER AÇıYORLAR"  
 
     
   

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Savunma Sanayi`ndeki maaş alan isimleri açıkladı


CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AK Parti`nin Meclis`e sunduğu Savunma Sanayii Destekleme Fonu`na yeni kaynak sağlamak için hazırlanan yasa teklifini kapsayan firmalarda yönetim kurulu olarak görev yapan iktidara yakın isimleri ve bürokratları paylaştı. Emir, `` Herhangi bir gelir veya harcamaya konu olmayan vergileri yedirmek için savunma sanayiine destek yalanını attılar. Oysa orası tam bir arpalık…`` dedi. Emir`in paylaşımında, AK Parti kadrolarında görev alan ya da kamu görevi devam ederken söz konusu firmaların yönetim kurulu üyeliklerinden de maaş alan isimleri tek tek saydı.

 

Tarih : 14 Ekim 2024 Pazartesi 15:33   Okunma : 519

CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir, AK Parti`nin meclise sunduğu Savunma Sanayii Destekleme Fonu`na yeni kaynak sağlamak gerekçesiyle hazırlanan yasa teklifini kapsayan firmalarda yönetim kurulu olarak görev yapan iktidara yakın isimleri ve bürokratları paylaştı.

Emir`in sosyal medya hesabından yayınladığı listede, AK Parti kadrolarında görev alan ya da kamu görevi devam ederken söz konusu firmaların yönetim kurulu üyeliklerinden de maaş alan isimler yer aldı. Emir, bazı isimlerin "savunma sanayi alanında hiçbir tecrübesi yokken yönetim kurulu üyeliklerine getirilmesine" de dikkati çekti. Emir`in paylaşımı şöyle:

"Deli Dumrul bile köprüden geçen ve geçmeyenden para alıyordu.Karşıdan karşıya hiç geçmeyenden para almayı akıl edememişti.
Herhangi bir gelir veya harcamaya konu olmayan vergileri yedirmek için savunma sanayiine destek yalanını attılar. Oysa orası tam bir arpalık…
İkinci, üçüncü maaşını ilgili şirketlerden alan bu torpillilere daha çok maaş vermek için mi para topluyorsunuz?

Şuay Alpay, TUSAŞ Başkanvekili. 24 ve 25. dönem AKP Elazığ Milletvekili. Geçmiş dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı. 2015 yılından beri Milli Savunma Bakan Yardımcısı.

Alparslan Kavaklıoğlu, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) Başkanı, ASELSAN Başkanvekili. Geçmiş dönem AKP Genel Başkan Yardımcısı. 24,25,26. dönem AKP Niğde Milletvekili. 2018 yılından beri Milli Savuma Bakan Yardımcısı.

Bilal Durdalı, Vergi Denetmen Yardımcısı olarak memuriyet hayatına adım attı. 2011- Ocak 2014 tarihli arasında TSE Daire Başkanı. 2014 tarihinde Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü. Havelsan Yönetim kurulu üyesi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı.

Musa Heybet, 2015 yılı Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı. 2018 yılı Danıştay üyesi. Yargıtay üyesi Gülşen heybet ile evli. 2024 Eylül`de Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak atandı. 

Bekir Bayrakdar, 2019 yılından bu yana Gelir İdaresi Başkanı. 2023`ten bu yana ASELSAN Yönetim Kurulu üyesi. 

Murat Mustafa Şeker, 2015 yılından bu yana Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı. 2010-2013 yılları arasında MİKES ve HEAŞ şirketlerinde Denetim Kurulu Üyeliği, 2013-2020 yılları arasında ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği. 2020 yılı HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı. 2021 yılı Türk Hızlandırıcı ve Işınım Laboratuvarı (TARLA) Yönetim Kurulu Üyeliği. 2021 yılından bu yana ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi. Ankara Uzay Havacılık İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili

Ahmet Yozgatlıgil, Haziran 2023 - Ağustos 2024 tarihleri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı 2024/289 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile ODTÜ Rektörü.  2024/316 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyesi. 22 Eylül 2023 tarihinden bu yana ASELSAN Yönetim Kurulu üyesi

Hakan Karataş, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı. Geçmiş dönem ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı. 

Gökhan Uçar, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı. TUSAŞ Yönetim Kurulu üyesi. 

Taha Yücel, 2022`den bu yana ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı. 1998-2005 yılları arasında TGRT`de Genel Müdür Teknik Yardımcısı. Geçmiş dönem TGRT Genel Müdür Vekili. 2005 yılına kadar Televizyon Yayıncıları Derneği Teknik Komisyon Başkanı
2005, 2011 ve 2017`de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçildi. 2011 RTÜK Başkanvekili.

Şinasi Toğrol, ASFAT Yönetim Kurulu üyesi. Milli Savunma Bakanlığı Bütçe ve Maliye Hizmetler Genel Müdürü

Haluk Bayraktar, Baykar Genel Müdürü.TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA