14 Ağustos 2025 Perşembe


23:44   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı İDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   10:52   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:46   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:02   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:29   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:16   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:01   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:37   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı  
 
     
   

3`üncü Uluslararası Tarsus Festivali, üç gün boyunca Mersin`in kültürel zenginliğini sokaklara taşıdı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl “Tarihin İzinde, Efsaneler İçinde” sloganıyla düzenlediği 3`üncü Uluslararası Tarsus Festivali ile Mersin`in kültürel zenginliğini ve enerjisini tarihi Tarsus sokaklarına taşıdı. Üç gün boyunca süren etkinlikler, kentin dört bir yanından gelen vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Festival, coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başladı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, etkinliklerin büyük bir kısmına katılarak konuklarla bir araya geldi.

 

Tarih : 4 Kasım 2024 Pazartesi 14:21   Okunma : 511

Haber: Hilal Solmaz - Kameraman: Tunahan Güler

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği 3`üncü Uluslararası Tarsus Festivali sona erdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, festivalde yaptığı konuşmada, “Bizleri etnik kökenimizden ve mezhebimizden dolayı bölmek isteyenlere inat, burada hepimiz kardeşçe bir arada olacağız. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk`ün kurduğu laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir ve ilelebet yaşayacaktır. Bu bayrak da inmeyecek, bu vatan da bölünmeyecek” dedi.

Festival süresince Tarsus`un her köşesi renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Gastronomi stantlarında Tarsus`un geleneksel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri katılımcılara tanıtıldı. Gözlükule Kazı Evi, TADEKA Hizmet Binası ve Tarsus Müzesi`nde düzenlenen söyleşiler büyük ilgi gördü. “Ekonomik Kriz, Sosyal Çürüme ve Çöküşten Çıkış” konulu söyleşide gazeteciler İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek, Türkiye`yi ilgilendiren güncel sorunları ele aldı. Başkan Seçer, bu söyleşiyi de ilgiyle takip etti.

Tarsus Müzesi`nde gerçekleşen “Küresel İklim Krizi, Tarım ve Onarıcı Tarıma Geçiş” konulu söyleşide Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin 2019`dan beri tarıma verdikleri önem ve destekleri anlattı. Tarıma desteğin belediyelerin asli görevi olmamasına rağmen bu alanda destek verilmesi gerektiğini belirten Seçer, “Mersin Büyükşehir`in tarım konusunda 2019 yılından itibaren büyük destekleri oldu. Geçen yıl 119 milyon lira olan desteği, bu yıl yüzde 80 artışla 215 milyon liraya çıkardık” ifadelerini kullandı.

Festivalin ikinci gününde sahne alan Candan Erçetin`i tebrik eden Başkan Seçer, Tarsus Cumhuriyet Meydanı`nı dolduran binlerce vatandaşa hitaben, “Biz sizi bu etkinlikler aracılığıyla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dostluğa davet ediyoruz. Birbirimizi ötekileştirerek ülkemize katkı sunamayız” dedi.

Vatandaşlar, festivalin her anından keyif aldı. Yarenlik Alanı`nda esnaflık yapan Diyar Güven Altın, “Festival çok güzel geçti. Hem esnafa hem de halka güzel bir hizmet oldu” dedi. Katılımcılar, “Çok eğlenceli bir festival oldu, umarım her sene tekrarlanır” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Kadın emeğinin ön plana çıktığı festivalde, yöresel lezzetler stantlarda kendine yer bulurken, ev hanımları da bütçelerine katkıda bulundu.

Festivalde çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için hazırlanan stantlarda resim yapma ve kaydıraktan kayma gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Güzel havanın tadını çıkaranlar, Gezici Kütüphane`de kitap okudu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3. Uluslararası Tarsus Festivali`ni Kent Orkestrası`nın “Senfonik 90`lar Türkçe Pop” konseriyle kapattı. Tarsuslular, 90`ların en sevilen parçalarını hep bir ağızdan seslendirdi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Tarsuslulara hitaben yaptığı konuşmada, “Harika bir festivaldi. Seneye 4. Uluslararası Tarsus Festivali`nde görüşmek üzere” dedi. Özdülger, konuşmasının ardından orkestra şefine çiçek takdim etti.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA