1 Mayıs 2025 Perşembe


01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:41    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   18:02   ALI BABACAN: “İNSANLARıN AKLıYLA ALAY ETMEYIN, DOĞRULARı SÖYLEYIN”   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:55   “YENIDOĞAN ÇETESI" DAVASıNDA TUTUKLU 10 SANıĞA TAHLIYE   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:21   İBB SORUŞTURMASıNDA GÖZALTıNA ALıNAN OTEL MÜDÜRLERI SERBEST BıRAKıLDı   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:54   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ŞAFAK OPERASYONLARıYLA ADALETI KATLETMEYE DEVAM EDERKEN, BIR TARAFTAN DA PAKETLER AÇıYORLAR"  
 
     
   

Ali Mahir Başarır: "Bir kişi çıkacak, diğer kişi üçüncü kez aday olacak. Bu yüzden de bir anayasa değişecek. Bu utanç verici bir durumdur"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yeni "çözüm süreci" ve anayasa tartışmalarına ilişkin "Net bir şekilde şunu söyleyeyim; bir kişi çıkacak, diğer kişi üçüncü kez aday olacak. Bu yüzden de bir anayasa değişecek. Bu utanç verici bir durumdur. Eğer böyle bir barış süreci varsa o sürece de ihanettir. Biz anayasayı ayaklar altına alan AK Parti ile asla ve asla anayasa yapmayacağımızı söyledik. Bu ülkede bir anayasaya ihtiyaç var, demokrasiye, parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunu yeni cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu Çankaya`da ilk seçimlerden sonra yapacak" dedi.

 

Tarih : 8 Ocak 2025 Çarşamba 14:19   Okunma : 531

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM`de düzenlediği basın toplantısına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında emekli maaşı ve asgari ücret artışına tepki gösteren Başarır, şunları söyledi:

"Bu ülkede sahte verilerle milyonlarca emekli TÜİK tarafından mağdur edilmiştir. TÜİK hem vicdanen hem yasalarda büyük bir suç işlemiştir. Ama TÜİK bunu tek başına yapmadı, bu iktidarın bakanlarının ve Saray`ın talimatıyla yapmıştır. İşçi ve Bağ- Kur emeklisine yüzde 15,75 zam yapıldı. Memurlar ve memur emeklilerine yüzde 11,54 zam yapıldı. Bu ülkenin Çalışma Bakanı, en düşük emekli maaşını 14 bin 459 lira olarak açıkladı. O bakanı kınıyorum. TBMM`de bir düzenleme ile belirlenecek en düşük emekli maaşını beyefendinin kendisi açıklamıştır. Bir parça utanın artık. Bu ülkede milyonlarca emekli açlık sınırının yarısı kadar maaş alan emeklinin durumu bu Meclis`te konuşulmayacaksa, muhalefetin önergeleri dikkate alınmayacaksa bu Meclis ne işe yarıyor? Bu Meclis`e ve halka yapılmış bir saygısızlık ve ihanettir. 

Ülkenin Cumhurbaşkanı `geçinemiyorsanız fahiş fiyatları boykot edin` diyor. Boykot edilecek siyasi marka Recep Tayyip Erdoğan`dır. Bu marka artık siyasi olarak son kullanma tarihi geçmiş bir markadır. Burada boykot edilecek kişi kendisidir. 40 milyon emekliye, memura, işçiye sesleniyorum; hepiniz bu ülkenin Cumhurbaşkanını boykot edin. Sorun markalarda değil, peyniri, sebzeyi, ekmeği, unu bu hale getiren Cumhurbaşkanı`nda. 

"Memur- Sen`e de sesleniyorum; ezilenin yanında olun"

Asgari ücrete yüzde 30 zam yapılıyor, enflasyonun altında yapılan bir zam. En düşük emekli maaşı bari `bir asgari ücret olsun` dedik. Yüzde 15,75 işçi zammı yapılırken aynı oranda da en düşük emekliye zam yaptı. Bağ- Kur emeklisi işçiye göre en düşük emekli maaşı alan bir emekli 25 kuruş fazla zam aldı. Artık bu iktidarın, emeklinin, işçinin, memurun gözünde 25 kuruş kadar bir değeri yok. Şubat ayında asgari ücret açlık sınırının altına düşecek. Yani 11 ay boyunca açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalacak. Tüm işçileri, memurları direnmeye çağırıyoruz. Pazartesi beş büyük sendika iş bırakacak. Hepiniz pazartesi bir günlük iş bırakın, hakkınızı arayın. Memur- Sen`e de sesleniyorum; ezilenin yanında olun."

"Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi`ne bir özür borçları var"

Yeni "çözüm sürecine" ilişkin soruya yanıt veren Başarır, şunları söyledi:

“Bu sürecin aktörleri AKP ve MHP. 2023 seçimlerindeki sloganları, `Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak, Abdullah Öcalan çıkacak`. Bugün sloganları ne; `AKP devam edecek, Abdullah Öcalan çıkacak`. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi`ne bir özür borçları var. Türkiye bir yıl içerisinde böyle bir gündem değişimini hak etmiyor. Bunu izah etmeliler. Türkiye`nin çok mühim meseleleri var. Bir milletvekili cezaevinde. Bu görüşmeleri sürdüren Ahmet Türk`ün yerine kayyum atanmış. AKP grubunun da MHP grubunun da Ahmet Türk`le el sıkışırken yüzünün kızarması gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunları çözün. 

Net bir şekilde şunu söyleyeyim bir kişi çıkacak, diğer kişi üçüncü kez aday olacak. Bu yüzden de bir anayasa değişecek. Bu utanç verici bir durumdur. Eğer böyle bir barış süreci varsa o sürece de ihanettir. Biz anayasayı ayaklar altına alan AK Parti ile asla ve asla anayasa yapmayacağımızı söyledik. Bu ülkede bir anayasaya ihtiyaç var, demokrasiye, parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunu yeni cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu Çankaya`da ilk seçimlerden sonra yapacak."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA