11 Şubat 2026 Çarşamba


01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"  
 
     
   

Mersin’de Bir İlk; Sosyal Politikalar Çalıştayı


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’de bir ilk olarak, Büyükşehir’in Stratejik Planının katılımcı bir yönetim anlayışı çerçevesinde oluşturulması adına ‘Sosyal Politikalar Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Başkan Seçer, “Belediyecilik anlayışımızda olması gerekeni yani daha katılımcı, daha demokratik, daha şeffaf, daha izlenebilir, daha hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

 

Tarih : 19 Haziran 2019 Çarşamba 13:34   Okunma : 489

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından alanında faal kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile konunun uzmanlarının bir araya getirildiği çalıştayda, yaşları, cinsiyetleri, bedensel ve zihinsel engelleri, madde bağımlılıkları ve kimlikleri nedeniyle özel sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan hedef grupların sorunlarının tartışılıp, etkili politikalar geliştirilmesi hedefleniyor.

‘HERKES İÇİN HEP BİRLİKTE’ SLOGANIYLA HAYATA GEÇİRİLEN ÇALIŞTAY KAPSAMINDA MERSİN’DE KATILIMCI BİR ANLAYIŞ İLE STRATEJİK PLAN BELİRLENMİŞ OLACAK.

“DAHA KATILIMCI VE DAHA DEMOKRATİK BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Açılışta bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gerçekleştirilen çalıştayın Mersin’e büyük katkılar sunacağından bahsederek,“Tüm gruplara başarılar diliyorum. Güzel şeyler yapmak istiyoruz. Aslında bir anlamda da olması gerekeni yapmak istiyoruz. Türkiye’de birçok alanda olduğu gibi belediyecilik anlayışında da olması gerekeni, daha katılımcı, daha demokratik, daha şeffaf, daha izlenebilir, daha hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını uygulamaya çalışıyoruz. Bugünkü yaptığımız çalışma belediyemizde bir ilk. Yani stratejik planlarını hazırlarken bir belediye, 5 yıllık dönemin yol haritasını belirliyor. Yapılacak doğru bir Stratejik Plan o dönemde, o belediye başkanının ve ekibinin başarılı olacağını ya da eğer Stratejik Plan başarısızsa veya yanlışsa o dönemin de heba olacağını, aslında bir yol işareti ya da bir yol göstericisi olarak değerlendiriyoruz. Onun için de Stratejik Planı çok önemsediğimiz için bu plan hazırlığı çerçevesinde, bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

“BU ÇALIŞTAY HAYAT GÖRÜŞÜMÜZÜN VE DÜNYA GÖRÜŞÜMÜZÜN BİR ÜRÜNÜ”

“BİZ HER ŞEYE RAĞMEN MERSİN’DE KENDİ DÜNYA GÖRÜŞÜMÜZE UYGUN BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞIYLA BELEDİYECİLİĞİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Katılımcı demokrasinin önemine değinen Başkan Seçer, yapılacak olan uygulamalarda oturup, fikir alış verişinde bulunmanın ve bunun sonucunda bir karara varmanın çok daha doğru olacağından söz ederek, “Katılımcı demokrasi güzel. Katılımcı demokrasi sözcüklerde kalırsa bir anlam ifade etmez ama eğer siz kentinizde yapacağınız uygulamalarda o alanın, o konunun aktörleriyle bazı konularda oturur, fikir alışverişinde bulunur, tartışırsanız onların yol göstericiliğiyle kararlarınızı alırsanız, işte bunun adı katılımcı demokrasi oluyor. Ama hiç kimseyi dinlemeden ben her şeyin en iyisini bilirim, benim dediğim dedik, çaldığım düdük dediğiniz anda bunun adı katılımcı demokrasi olmaz. Bunun adı temsili demokrasi veya ben yaptım oldu demokrasisi, sözüm ona demokrasisi olur ve bu diktatörlüğe, despotluğa kadar gider. Biz böyle yapmak istemiyoruz. Demokrasi kurumlarıyla, kurullarıyla, yasalarıyla bir sistematik, bir değerler silsilesi. Türkiye’nin bu sürecinde biraz ağır aksak da olsa, biraz sıkıntılı da olsa, biraz yaralı bereli de olsa, hiç olmazsa kendi yaşam alanımızda yani kendi belediyemizde hayata geçirmek için çalışacağız. Biz her şeye rağmen kendi dünya görüşümüze, kendi bilgi birikimimize uygun, kendi üslubumuza uygun bir demokrasi anlayışıyla belediyeciliğimizi Mersin’de hayata geçirmek istiyoruz. İşte bu çalıştayın da bu hayat görüşümüzün, bu dünya görüşümüzün bir ürünü olarak değerlendirilmesini arzu ederiz” şeklinde konuştu.

5 YILLIK STRATEJİK PLAN İÇERİSİNDE DEZAVANTAJLI GRUPLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Dezavantajlı grupları çok önemsediklerini ifade eden Seçer, “Yönetime geldiğimiz zaman Belediye Başkanı olarak takım arkadaşlarımızla neler yapabiliriz gibi çalışmalar yaptık. Hazırız. Ne yapacağımızı, ne söyleyeceğimizi biliyoruz. Buradaki çalıştayda geçmiş birikimlerimizin üzerine ne koyabiliriz, orada eksik kaldığımız konular nelerdir? Belki de bazı alanlarda yanlış düşünmüşüzdür, bazı alanlarda farklı düşünmüşüzdür. Bunları sizlerle yapacağımız değerlendirmede, revize etmek, üzerinden geçmek ve mükemmele yakın bir hale getirmek ve gelecek 5 yıl için hazırladığımız Stratejik Plan içerisinde bu proje ve faaliyetlerimize yer vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDEKİ PLANLAR, KATILIMCI BİR ANLAYIŞ ÇERÇEVESİNDE OLUŞTURULUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın önümüzdeki dönemdeki çalışmalarını planlayabilmek için düzenlenen Sosyal Politikalar Çalıştayı’nda sekiz grupta yürütülen yuvarlak masa toplantıları yapılıyor. İlk oturumda genel bir durum analizi yapıp, bugüne değin Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu hizmetlerin değerlendirilmesinin ardından ikinci oturumda, yapılması gerekenler ve geliştirilmesi gereken politikalara dair öneriler tartışılacak. Son turda ise belediye ve ilgili kurumlar arasında işbirliği zeminleri üzerinde durulacak. Çalıştayda Yaşlılar, Gençler, Çocuklar, Engelliler, Mülteciler, Toplumsal Cinsiyet, Sosyal Yardım ve Bağımlılık başlıkları görüşülüyor.

Başkan Seçer’in konuşmasının ardından,  Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Necdet Tamamoğulları bir sunum gerçekleştirdi ve çalıştay koordinatörü Ulaş Bayraktar da çalıştay hakkında bilgiler verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA