14 Ağustos 2025 Perşembe


23:44   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı İDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   10:52   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:46   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:02   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:29   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:16   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:01   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:37   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı  
 
     
   

Dilek İmamoğlu Saraçhane`den seslendi: "Ekrem İmamoğlu sizi daha önce dört defa yendi, beşinci defa da yenecek"


Tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden alınan Ekrem İmamoğlu`nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, "Şunu iyi bilsinler ki, Ekrem İmamoğlu sizi daha önce dört defa yendi, beşinci defa da yenecek. Aday olsa da olmasa da yenecek. Dışarıda olsa da olmasa da yenecek. Çünkü o artık milletin haysiyet mücadelesinin temelidir" dedi.

 

Tarih : 23 Mart 2025 Pazar 22:29   Okunma : 271

(İSTANBUL) - Tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden alınan Ekrem İmamoğlu`nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, "Şunu iyi bilsinler ki, Ekrem İmamoğlu sizi daha önce dört defa yendi, beşinci defa da yenecek. Aday olsa da olmasa da yenecek. Dışarıda olsa da olmasa da yenecek. Çünkü o artık milletin haysiyet mücadelesinin temelidir" dedi.

CHP`nin İmamoğlu ve İBB yetkililerine yönelik operasyonların ardından başlattığı Saraçhane`deki mitingleri devam ediyor.

Mitingde konuşan Ekrem İmamoğlu`nun eşi Dilek İmamoğlu, şunları söyledi:

"Biz büyük bir aileyiz, bizim bugünümüz çok zor geçti. Ama ne diyoruz? Direne direne kazanacağız. Ekrem`i tutukladılar. Bu haksız, hukuksuz kararı milyonlarca insan vicdanında neye karşılık geldiğinin farkında değiller ama öğrenecekler. Göz göre göre haksızlığa, adaletsizliğe uğramanın çok derin bir acısı vardır. Bizler bu ülkenin vatandaşları, o acıyı çok iyi biliyoruz. Gerçeğin ortaya çıkmasını, adaletin sağlanmasını beklediğimiz kurumlar öğretti bize o acıyı. Ülkeyi yönetenler, yaşadığımız bunca acıya rağmen sessiz, sitemsiz sabretmemizi bekliyorlar. Yarattığı çaresizliğe teslim olmamızı istiyorlar ama öyle olmayacak.

"Sadece Ekrem için değil, zulme uğrayan herkes için mücadeleye devam edeceğim"

Ekrem`e yapılanlar, herkesin içindeki o ince ve hassas yere dokundu. Herkese kendi yaşamakta olduğu haksızlıkları hatırlattı. Halkımızın direnci bu yüzden. Yıllardır Ekrem`i suçlu gösterme gayretiyle neler yapmadılar ki? Hatırlayalım, 6 yıl önce İstanbul seçimlerinde kaybedeceklerini anladıklarında devletin kurumları seçim sonuçlarını yayınlamayı aniden durdurmuştu. Ekrem, o gece çıkıp: ‘Hak yemem, hakkımı da yedirmem` demişti ve dediğini de yaptı. O günden bugüne ülkeyi yönetenler, Ekrem`den ve ona duyulan büyük sevgiden korkuyorlar. Bu korkuyla hukuku ve demokrasiyi, hiçe saydılar. Mileltin iradesini gasbedip, Ekrem`i siyaset dışına atmaya uğraştılar ve buna devam ediyorlar. `Bunu başarırsak, milleti umutsuzluğa iter, bundan sonra seçimleri iş sandığa kalmadan kazanırız` diye hesaplıyorlar. O kadar yanılıyorlar ki... Bu tehlikeli gidişi görüp kabyullenmediği için kadınlar, genler, çocuklar, tüm Türkiye direniyor. Ekrem milletini ailesi gibi, ülkesini evi gibi sever, yalnız İstanbul`un tüm sokaklarında, kendi köyünde, mahallesinde gibi dolaşır. Herkesle dost ve ahbap olup, herkesle konuşup kaynaşmak ister. Halkımıza pozitif enerji vermek, insanlara yardımcı olmak ister. Umutsuzluğu, çaresizliği asla kabul etmez. Onun eşi ve yol arkadaşı olarak ben de asla kabul etmeyeceğim. Sadece Ekrem için değil, hakkı yenen, zulme uğrayan herkes için mücadele etmeye devam edeceğim.

"Hissettiklerimi anlayan ve hisseden her görüşten milyonlarca kadın var"

Bir eş, anne olarak bugün yaşadıklarımı, hissettiklerimi anlayan ve hisseden her görüşten, inançtan milyonlarca kadın var bu ülkede. En çok biz kadınlar, Atatürk`ün ve cumhuriyetin sağladığı haklardan bir adım bile geri gitmeyi kabullenemeyiz, kabullenmeyeceğiz. Milletin kayıtsız şartsız egemenliği, bütün bu hakların temelidir. Onlardan taviz verirsek her şeye yeniden ve en baştan başlamamız gerekir. Buna izin vermeyeceğiz. Tutuklayarak Ekrem İmamoğlu`ndan kurtulabileceklerini sanıyorlar. Şunu iyi bilsinler ki, Ekrem İmamoğlu sizi daha önce 4 defa yendi, 5`inci defa da yenecek. Aday olsa da olmasa da yenecek. Dışarıda olsa da olmasa da yenecek. Çünkü o artık milletin haysiyet mücadelesinin temelidir. Bu ülkede insan gibi yaşamak ve muamele görmek, adalet ve demokrasi talep eden herkesin ortak sesi ve ortak nefesidir. Yenileceksiniz. Ekrem İmamoğlu`ndan hepinize sevgiler ve selamlar getirdim. Sizleri çok seviyor."

Dilek Kaya İmamoğlu, konuşmasını, "İstanbul Üniversitesi öğrencisi Öyküm Bozkurt tutuklanmış, serbest bırakılsın" diyerek sonlandırdı. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA