11 Şubat 2026 Çarşamba


01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"  
 
     
   

Sinan Ateş suikastı… Ülkü Ocakları yöneticileri yarın hakim karşısına çıkacak


Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş`e ilişkin bazı bilgileri öldürülmeden önce temin etmek, cinayetin ardından da olaya karışanların gizlenmesine yardımcı olmakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ankara İl Başkanı Yardımcısı Suat Yılmazzobu, eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat ve bir polisin de arasında bulunduğu 8 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi yarın görülecek.

 

Tarih : 25 Mart 2025 Salı 11:01   Okunma : 415

(ANKARA) - Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş`e ilişkin bazı bilgileri öldürülmeden önce temin etmek, cinayetin ardından da olaya karışanların gizlenmesine yardımcı olmakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ankara İl Başkanı Yardımcısı Suat Yılmazzobu, eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat ve bir polisin de arasında bulunduğu 8 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi yarın görülecek.

Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 09.15`te başlayacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Yardımcısı Suat Yılmazzobu ve eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat`ın “kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 2`şer yıldan 4`er yıla kadar hapsi istendi.

Trafik Şube`de görevli komiser Talha Atalay hakkında ise aynı suçu “kamu görevlisi" olarak işlediği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla; cinayetin ardından "suçluyu kayırma" suçunu işledikleri ifade edilen sanıklar Fatih Küçükertutan, Gökhan Türkmen, Recep Küçükerturan ve Yunus Hasar`ın ise 6`şar aydan 5`er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıkların ifadeleri

Sanıklardan Burak Kılıç, 19 Ekim 2023`te alınan savcılık ifadesinde, Sinan Ateş`i tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Tolgahan Demirbaş`a, Sinan Ateş`in oturduğu siteye ait fotoğrafları 8 Nisan 2022`de göndermiş olabileceğini söyledi.

Kılıç, “2022 yılı mart ayı içerisinde Mersin`de işlenen cinayet olayının arkasında Sinan Ateş`in olduğu camia içerisinde konuşuluyordu. Ateş``in ikametinin önüne protesto amaçlı pankart asılması gündeme gelmişti. Bu yüzden Tolgahan Demirbaş`a, (Ateş`in) ikametiyle ilgili fotoğrafları göndermiş olabilirim.” dedi. Cinayetle bir ilgisinin olmadığını savunan Kılıç, Ateş`i fiziken takip ettiği iddiasını reddetti.

"Mesajda bahsedilen kişi kesinlikle Sinan Ateş değil"

Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Yardımcısı Suat Yılmazzobu ise ifadesinde, Sinan Ateş`in eşine ait bilgileri Tolgahan Demirbaş`a gönderdiğini hatırlamadığını öne sürdü.

"Ekibi kurduk, kafasına sıkacaklar demiş" şeklindeki mesaj hakkında ise Yılmazzobu, Tolgahan Demirbaş ile mesajlaştığını, bu mesajda kastedilen kişinin aralarında husumet bulunan Muhammet isimli kişi olduğunu iddia etti. Hakkındaki suçlamaları reddeden Yılmazzobu, Muhammet adlı kişinin soyadını hatırlamadığını öne sürerek, “Kızgınlıkla yazılan bir mesajdır. Mesajda bahsedilen kişi kesinlikle Sinan Ateş değildir.” ifadesini verdi.

"Ateş`in uçuş bilgilerini yollamış olabilirim"

Eski Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı Gürsel Horat da Esenboğa Havalimanı`nda çalıştığı dönem olan 15 Mart 2021`de Tolgahan Demirbaş`ın kendisini arayarak Sinan Ateş`in yurt dışına çıkıp çıkmadığını sorgulamasını istediğini belirterek,  “Sinan Ateş`in uçuş bilgisini bilgisayarda sorgulayarak, ekran görüntüsünü Tolgahan Demirbaş`a yollamış olabilirim. Sinan Ateş ikametindeyken bu pankartı asmak istediklerini, yurt dışında olup olmadığını öğrenmesi gerektiği söyleyerek benden uçuş bilgisini sorgulamamı istemişti." dedi.

Sanık komiser Talha Atalay ise olayın şüphelisinin olduğunu bilmediği Tolgahan Demirbaş ile olaydan bir gün sonra park cezaları hakkında görüştüklerini iddia ederek, “Bana olayla ilgili bilgim olup olmadığını sordu. Ben de bir arkadaşımın WhatsApp grubunda olaya dair paylaşım yaptığını söyleyerek bilgi notunu Tolgahan Demirbaş`a gönderdim, bilgi notunu gönderirken soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğimi düşünmedim” ifadesini verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA