26 Ekim 2025 Pazar


11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:23   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:15   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:01   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:33   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:16   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:11   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:15   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:03   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”  
 
     
   

Umut Akdoğan: "Silivri bundan sonra sadece bir cezaevi değil, müstakbel cumhurbaşkanın çalışma ofisidir"


TBMM Genel Kurulu`nda konuşan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, kürsüye 11 Nisan 1920 tarihli Atatürk ve silah arkadaşları hakkında çıkartılan idam fermanının orijinal metni ile çıkarak, "Menderes idam edilmiştir. Türkeş sürgün edilmiş, Erbakan`a yasak getirilmiştir. İsmet Paşa illere sokulmamıştır. Ecevit`e karşı MGK `bundan sonra partisinin başına geçemez` demişlerdir. Bu kararı verenlerin hiçbirisi tarihte yoktur ancak bu isimlerin her birinin seveni hayattadır. Şimdi bu örneklerden yola çıkarak diyorum ki; Silivri cezaevi bundan sonra sadece bir cezaevi değil, müstakbel cumhurbaşkanın çalışma ofisidir" dedi.

 

Tarih : 25 Mart 2025 Salı 18:25   Okunma : 783

(TBMM) - TBMM Genel Kurulu`nda konuşan CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, kürsüye 11 Nisan 1920 tarihli Atatürk ve silah arkadaşları hakkında çıkartılan idam fermanının orijinal metni ile çıkarak, "Menderes idam edilmiştir. Türkeş sürgün edilmiş, Erbakan`a yasak getirilmiştir. İsmet Paşa illere sokulmamıştır. Ecevit`e karşı MGK `bundan sonra partisinin başına geçemez` demişlerdir. Bu kararı verenlerin hiçbirisi tarihte yoktur ancak bu isimlerin her birinin seveni hayattadır. Şimdi bu örneklerden yola çıkarak diyorum ki; Silivri cezaevi bundan sonra sadece bir cezaevi değil, müstakbel cumhurbaşkanın çalışma ofisidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına yönelik tepkiler devam ediyor. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, kürsüye 11 Nisan 1920 tarihli Atatürk ve silah arkadaşları hakkında çıkartılan idam fermanının orijinal metni ile çıkarak yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu metin Gazi Mustafa Kemal Atatürk 39 yaşındayken Saray`daki tahtta bulunan Vahdettin ve iktidar sahibi Damat Ferit tarafından yayınlanmıştır. Osmanlıca bu metinde, `Kuvay-i Milliyeciler isyancıdır. Hareketleri fitne ve fesat hareketidir` der. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının idamı istenir, mallarına el konulması istenir. Katli vaciptir denir. Bu idam fermanı yayınlandıktan yalnızca 12 gün sonra Atatürk Ankara`da arkadaşlarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin sınırlarında yaşayan hiç kimseyi ayırt etmeden bugünkü Meclis`i bu idam fermanına rağmen kurmuştur. İktidar sahipleri iktidar gücünü arkasına alarak Nemrud Mustafa Paşa`ya mahkeme kurdurmuş, onu yargılatmış ama halkın gücünü arkasına almış olan Mustafa Kemal Paşa bu ülkeyi kurmuştur. Kimse Nemrud Mustafa Paşayı, o mahkemedekileri hatırlamıyor, Padişah Vahdettin`i İngilizlere sığınmasıyla, Damat Ferit`i Fransızlara sığınmasıyla bilmektedir ama bütün Dünya Atatürk`ün kahramanlığını ve bu ülkeyi kurmuş olduğunu bilmektedir.

Menderes idam edilmiştir. Türkeş sürgün edilmiş, Erbakan`a yasak getirilmiştir. İsmet Paşa illere sokulmamıştır. Ecevit`e karşı MGK `bundan sonra partisinin başına geçemez` demişlerdir. Bu kararı verenlerin hiçbirisi tarihte yoktur ancak bu isimlerin her birinin seveni hayattadır. Selahattin Demirtaş dokuz senede seçmenlerinin gönlünden silinmemiştir. `Muhtar bile olamaz` denilen Erdoğan bu ülkede iktidar olmuştur. Şimdi bu örneklerden yola çıkarak diyorum ki; Silivri cezaevi bundan sonra sadece bir cezaevi değil, müstakbel cumhurbaşkanın çalışma ofisidir.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA